Thuiskomen, Michele Bevoort

Toegevoegd door Saskia Beugel op 28-06-2013 om 13:15

Thuiskomen

Als kind was ik gevoelig. Ik was gevoelig voor sfeer, voor energie en voor de gevoelens van anderen. Van negatieve energie kon ik zelfs lichamelijk ziek worden. Ik vertrok regelmatig naar mijn eigen droomwereld waar het lekker warm en veilig was. De wereld vond ik maar hard, hoe liefdevol mijn omgeving ook was, dus mijn fantasiewereld was een escape. Ik voelde me anders dan anderen en vond geen aansluiting, dat was pijnlijk. Pijn wil een kind liever niet voelen, en al snel ging ik me onbewust aanpassen zodat ik kon functioneren in een maatschappij waar ik eigenlijk niet zo veel van begreep. Een zeer effectief overlevingsmechanisme, want ik was niet meer alleen, ik hoefde de pijn van afwijzing niet meer te ervaren en het leverde me veel vriendjes en vriendinnetjes op. Mezelf ben ik gaandeweg wel wat kwijtgeraakt, alleen was ik me daar niet bewust van.

 

Glamourbaan

Net als Saskia heb ook ik een achtergrond in vaste dienst bij de grote uitgeverij Sanoma Uitgevers, uitgever van vele bekende tijdschriften. Ik werkte als redacteur bij bladen als Cosmopolitan en Marie Claire en reisde de hele wereld over. Het plaatje was compleet vond ik zelf, mooi huis, gave auto, leuk uiterlijk, veel vrienden. Tot mijn toenmalige vriend ernstig ziek werd en ik mezelf keihard tegenkwam. Een omslagpunt in mijn leven en de droom om ooit hoofdredacteur te worden kwam steeds verder van me af te staan. Ik begon te voelen hoeveel passie ik heb voor de psyche van de mens en hoe ik dat eigenlijk miste in mijn werk.  

Identificaties als mens

‘En nu ga ik eens ECHT leven’ dacht ik toen mijn relatie na die tijd uitging. Ik sprong in het diepe en heb mijn baan opgezegd om te gaan freelancen en ben begonnen met School of Life, een geaccrediteerde opleiding tot levenstherapeut. De beste beslissing die ik ooit in mijn leven genomen heb. Geen flauw benul dat ik deels zo van mijn ware zelf was verwijderd, kwam ik ineens in aanraking met mensen die ook gevoelig zijn, die de wereld ook zo bekijken als ik dat doe. Meteen had ik het gevoel van thuiskomen, eindelijk. Ik leerde over alle overlevingsmechanismes die we als kind hebben aangenomen en waarvan we later zijn gaan denken dat het ons ware zelf is (not). Ik raakte gefascineerd door de vraag wie zijn we zonder alle identificaties die we als mens hebben en vooral: wie ben ik eigenlijk zonder alle identificaties die ik als mens heb?

 

Lichaam en ziel weer verbinden

Ik ben uit liefde voor mezelf en groot enthousiasme een intens proces ingedoken dat bij mij voor een groot deel ging over aarding: lichaam en ziel weer met volledig elkaar verbinden. Mijn energie helemaal in mijn lichaam brengen, in plaats van het energetische vluchtgedrag naar mijn veilige droomwereld. En zo mijn energie helemaal manifesteren in de aardse vorm. En ja dat was hard werken, pijnlijk, confronterend en diep enerzijds, maar al snel ging ik vruchten plukken. Relaties werden authentieker, mijn creativiteit ging stromen als nooit tevoren, ik voelde me steeds vrijer en ik kon me meer en meer losmaken van verwachtingen (of zoals ik dat voelde ‘de gevangenis’) van de maatschappij of buitenwereld. Ik leer met het leven te spelen in plaats van ertegen te strijden. Langzaam maar zeker ging mijn levenskracht weer door mijn hele lichaam stromen en voelde ik me steeds wat meer thuis hier op aarde.  

Je licht leven

Ik eer mijn verleden helemaal, het is waardevol en maakt me compleet als mens. Het zijn bouwstenen geweest naar mijn missie hier op aarde in dit leven. Juist door mijn verleden sla ik nu een brug tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld. Nu ik, na ruim vier jaar, afstudeer aan de School of Life heb ik mijn ‘mojo’ gevonden. Ik schrijf artikelen en boeken over moderne spiritualiteit en bewustzijn waarvan de nieuwste (Voel je Sparkle) net uit is, ik illustreer, ben healer/reader en levenstherapeut. Nu ik zelf mijn licht meer leef (hoe enorm spannend ik dat ook vind) kan ik ook zien hoe weinig ik in het verleden leefde van al mijn talenten, gaven en unieke kwaliteiten. Het is de tendens hier op aarde, onszelf kleiner te maken dan we zijn. We leven een waxinelichtje, maar zijn eigenlijk de zon!  Mijn proces van healing en zelfbewustwording maakte me van gezellige rups tot kleurrijke vlinder.

Bron Michele Bevoort ( www.michelebevoort.nl/contact en www.michelebevoort.nl/blog)

Voor meer informatie over de workshop healing en zelfbewustwording van School of life in september: www.schooloflife.nl

 

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville