Een godin van zeventig

Toegevoegd door Saskia Beugel op 03-08-2008 om 23:09

Vandaag was ik op de 70e verjaardag van Els Kikke. Ik heb niet vaak dat ik iemand zo kan bewonderen zoals ik dat vandaag heb gedaan. Els zag er echt uit als een godin, een hele mooie heldere waarzegster in een zigeuner achtige rode-blauwe outfit met een bloem in het haar. Met grote liefdevolle ogen en gouden oorringen en een blote (strakke) buik! Wat innerlijk werk niet met een mens kan doen, zo stralend als een kind werkelijk waar! Wil niet iedereen zo 70 worden? Willen we niet allemaal het liefst een zigeuner zijn..een free soul.

Haar vriend (een Heineken- man aha daar zie ik West in Els) vulde mij aan toen ik dit benoemde en zei: 'Ze is niet alleen een Godin maar ook een Koningin'.. Sorry je hebt helemaal gelijk!

Ik voelde me zowiezo vereerd dat ze mij had uitgenodigd. Ik ken haar nog niet zo lang maar ze voelt voor mij als een (lichtend) voorbeeld op mijn pad. Die mij laat zien dat ondanks dat dit pad niet altijd eenvoudig is dat het wel diep, waardevol, vrij, fully alive is en nog mooier je mag alles voelen! De top van psycho-spiritueel en (natuur)geneeskundig Nederland liep er rond: organisatieadviseurs, een bekende professor, een arts (en na de medicijnstudie opgeleid in homeopathie, acupunctuur, bioresonantie & aurareading), coaches in het bedrijfsleven met bloeiende praktijken en ik heb geloof ik wel 4 astrologen gesproken... (die astrologie ook weer combineren met coaching en ontwikkelen van leiderschapkwaliteiten).

Het feest was in de Biodanzafabriek in Zaandam en was een fleurig en kleurig feestje met acts, gedichten, opera, dans en zang en eindigte met een uur Biodanza. Alle acts waren echt vanuit het hart. Ik weet niet of het kwam omdat ik gisteren naar Loveland was geweest (heerlijk even helemaal West.. en getranced/danst op DJ Chuck ;-) en in de zon op een loungekussen Smirnof Ice gedronken met lieve vriendin Jetje). Nog wat moe van al die Loveland energieen en middenin een stormachtige tijd stond ik helemaal open. Alles raakte me diep, zo mooi.  

Els is pyschologe (promoveerde op een onderwerp in de transpersoonlijke psychologie)en werkt als coach en trainer in binnen- en buitenland. De captains of industry liggen daar op een matrasje ;-) en je ziet ze veranderen.. al die vrouwen in de top van corporate Nederland die hun vrouwelijk kant vergeten zijn (de mannen trouwens ook..). En die met hun eigen zielereis ook hun omgeving en dus ook het bedrijfsleven weer positief zullen beinvoeden.   Wat mij zo aanspreekt in haar werk is dat zij Oost/West denkt. Ze combineert de psychologie met Oosters en spiritueel gedachtengoed ( o.a Almaas, Grof, Hellinger, Jung, Pierrakos, Reich, Toro en Wilber) en is verder schrijfster van 'Loskomen', 'In beweging komen vanuit Oerkracht' en 'De androgyne mens, innerlijk huwelijk van kracht en liefde'

Vandaag tijdens de biodanza ( b iodanza is de dans van het leven, een vorm van dans, beweging, energiewerk en dieptepsychologie. Els ontleent deel van haar gedachtengoed aan biodanza van Rolando Torro http://www.biodanzanederland.nl)werkten we ook met onze vrouwelijk en onze mannelijke stukken. Tijdens de biodanza vertelde Rosi (de lerares) dat een man zijn vrouwelijk kant moet aanspreken om contact te maken met een vrouw en andersom! Die is interessant!

Els geeft in het boek aan dat de tijd rijp is om het potentieel van androgynie te leren kennen en de spannende balans te gaan ervaren. Haar boek geeft inzicht in hoe deze polen die we allen in ons hebben zo bijzonder zijn in ons contact met de buitenwereld, in hetero- en homorelaties, op de werkvloer, in vormgeving, kunst, mode, wetenschap, economie en politiek, in opvoeding en hulpverlening en in onze 'erotische' betrekkingen.

En ik realiseer me door vandaag wederom dat ik jarenlang mijn mannelijke kant (doen, wilskracht, actie, richting, initiatief, resultaat, intellect) heb aangesproken. Ik had een leven gecreerd waarbij mijn vrouwelijke kant (gevoel, ontvangen, zijn, kwetsbaarheid, intuitie) er gewoon niet mocht zijn. Ik dacht (of had geleerd) dat ik dan niet kon overleven, dat ik dan te kwetsbaar was. Dus mijn hele wezen (mijn hele lichaam ook) ging in de overdrive, puur op wilskracht heb ik het leven geleefd jarenlang en ik ben letterlijk en figuurlijk door mijn hoeven gezakt (jarenlang mijn enkels verzwikken en enkelbanden scheuren waren bijvoorbeeld allemaal signalen hiervan die ik niet herkende).

Ik was niet compleet en ook nu ben ik nog de balans aan het zoeken. Zo blij dat ik mijn andere (vrouwelijke) helft had gevonden de afgelopen jaren zal ik de komende tijd ook mijn mannelijke nodig hebben om Rishis nog steviger neer te zetten, richting te nemen, resultaten te boeken. Een mens is pas compleet en zo mooi als hij of zij beide ontwikkeld heeft: kracht en kwetsbaarheid, innerlijk huwelijk van liefde en kracht. Shiva en Shakti. Yin en Yang!   
« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville