Ibiza Mindfulness & Yoga Retreat

Ibiza Yoga & Mindfulness Retreat. Mirjam Hoorn (yoga teacher/voedingsdeskundige) en Fraukje Hagenaars   (yoga teacher/psycholoog/healer) nodigen je uit op avontuur naar jezelf tijdens een geheel verzorgde 8-daagse Yoga week in de Can Guasch vallei in het noorden van Ibiza. 

Yoga en meditatie in een natuurlijke omgeving brengen je lichaam en geest in balans. Volg verschillende inspirerende lessen en workshops, maak gebruik van individuele coaching of geniet van een massage. 's Avonds verrast de kok ons onder de bloeiende amandelbomen met een vegetarische maaltijd. 

Locatie Casa Solara

De locatie waar je deze week zult verblijven wordt Casa Solara genoemd. Het is een heerlijke lichte villa op het platteland. Casa Solara is een unieke en magische locatie in het noorden van Ibiza. In de tuin vind je sinaasappel- en amandelbomen en heerlijke plekjes om jezelf even terug te trekken en het leven te overdenken. Ook staat er een prachtig schaduwrijk yogaplatform en twee comfortabele tweepersoons Tipitenten in de tuin. Het centrum beschikt binnen over een meditatie/workshop ruimte. De ruime tweepersoons kamers hebben een eigen terras met uitzicht op de heuvels van de Can Guasch vallei. 

Insight Yoga: Yoga & Mindfulness

Een unieke synthese van Mindfulness en verschillende Yoga stijlen. Dynamische en krachtige oefeningen worden afgewisseld met langzame meditatieve houdingen. Bij Insight Yoga ligt de nadruk op bewust aanwezig Zijn tijdens inspanning en ontspanning. De ademhaling speelt hierbij een centrale rol, ook wordt er veel met intenties gewerkt. Insight Yoga maakt het lichaam soepel en sterk. Het brengt verstilling in de geest en zorgt voor meer energie en kracht. Deze vorm van yoga vergroot je bewustzijn en laat geblokkeerde energie weer stromen. Gedachten en gepieker hebben minder grip op je. Insight Yoga werkt diep door op je bewustzijn.   

Yoga

Ontspannende en zachte Yoga vorm. Een combinatie van Yin Yoga met Mindfulness. De houdingen worden langer aangehouden, waardoor je op een diep lichamelijk niveau ontspant. Mindfulness Yoga leert je om vanuit acceptatie aanwezig te zijn bij je lichamelijke gewaarwordingen en je gedachten. Bij deze vorm gaat het niet zozeer over fysieke fitheid, maar staat de geestelijke houding centraal. Het traint je geest om liefdevol en met een open houding aanwezig te zijn in je lichaam. Hierdoor komen lichaam en geest in balans en kom je tot verstilling. Gedachten en gepieker hebben minder grip op je, waardoor je kennis kunt maken met de oneindige bron van wijsheid in jezelf. Door Mindfulness Yoga kom je dichter bij jezelf te staan. Je leert steeds beter voelen wat goed voor je is en daar gehoor aan te geven. 

Mindfulness

Mindfulness meditatie is een moderne meditatie term. Mindfulness wordt o.a. toegepast bij stress reductie en emotie management. De wortels van deze techniek liggen in het eeuwenoude Boeddhisme. De kern van Mindfulness gaat over het trainen van de geest om zonder oordeel in het hier en nu aanwezig te zijn. De geest dwaalt namelijk continue af naar de toekomst of het verleden, waarbij het oordelen, weerstand en verlangens ervaart. Het is zelden in het NU en zelden in acceptatie van wat is. Mindfulness is een methode waarbij je de geest actief traint om in het Hier en Nu te zijn en met een accepterende, open en liefdevolle houding te kijken naar wat je ervaart en waarneemt. Door deze liefdevolle focus komt je geest tot rust, piekeren neemt af,  je algemene welzijn verbeterd en je voelt je meer ontspannen en gelukkig. 


Fraukje Hagenaars 

is een internationaal georiënteerde Yoga/ Mindfulness lerares en afgestudeerd Psycholoog. Ze geeft regelmatig yoga/ meditatie retreats in Ibiza. Wat tevens haar thuisbasis is. Haar lessen zijn een healing op zichzelf en hebben een diep transformerende werking op lichaam en geest. Fraukje Jasmine leert mensen op een natuurlijke en speelse manier aanwezig te zijn. Ze heeft een unieke yoga stijl ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op de innerlijke alignement en het activeren van levensenergie in het lichaam door het beïnvloeden van de ademhaling en het actief richten van de aandacht.

Mirjam Hoon

De centrale thema's waarmee Mirjam werkt zijn Yoga, Ademwerk, Voeding, Detox, Mindfulness, Meditatie, Visualisatie en Kennis overdracht. Mijn doel is om mensen in hun kracht te zetten, om hun innerlijke teacher aan te spreken. Iedereen heeft alle kennis al in zich, iedereen ervaart dagelijks 'verlichting' en iedereen is liefde. Vanuit Hearts of Living reik ik handvatten aan om blokkades op te heffen, zodat de innerlijke kracht en liefde weer vrij komt en ervaren wordt. Ik help mensen weer in hun eigen ruimte en kracht te staan, vrij en liefdevol.  

Facts, data

Data: 
Groepsgrootte:  max 12 deelnemers.
Tarief:  € 795,- per persoon.

Inclusief

 • 7 overnachtingen*
 • alle yogalessen en mindfulness meditaties.
 • alle workshops
 • 1 x toegang tot wellness resort Atzaro.
 • ontbijt en diner.
 • thee, honing en gezuiverd water
 • beddengoed en handdoeken
 • vrij gebruik van fietsen 

Exclusief

 • vliegticket
 • vervoer van en naar vliegveld**
 • massages
 • annulerings- en reisverzekering  

* Je deelt een tweepersoonskamer of Tipitent. Geef bij de reservering je voorkeur aan via info@rishis.nl

** Wij verzorgen je transfer voor € 30,-. Wil je samen met andere deelnemers een auto huren? Geef dat aan bij je boeking en wij brengen jullie in contact

Meer informatie

Enthousiast? Heb je vragen? Mail info@rishis.nl 

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville