Introductieworkshop Empathische Communicatie - Get Connected

Dit is een intensief weekend waarin je vaardigheden leert die je overal kunt gebruiken. Ervaar de kracht van empathie gebaseerd en geinspireerd op de principes van Geweldloze Communicatie ontwikkeld door dr. Marshall Rosenberg. Nog een paar plekken vrij! Wees snel

Empathische  communicatie is een eenvoudig en krachtig instrument dat leidt tot meer kwaliteit in contact.  Empathische communicatie ontwikkelt ons vermogen verwijten, boosheid en kritiek om te zetten in begrip en heldere communicatie. Dit stelt ons in staat conflicten vreedzaam op te lossen. Deze vorm van communicatie  transformeert hoe we ons uitdrukken en hoe we anderen horen. We nemen altijd verantwoordelijkheid voor onze gevoelens (wat een ander ook zegt!), en we horen en ervaren de ander op een nieuwe, niet oordelende manier.

In deze 2- daagse introductieworkshop nemen we je mee naar de wereld van waarnemingen, gevoelens en behoeften. Wat is waarnemen en wat is oordelen? Gevoelens kunnen van moment tot moment veranderen bijvoorbeeld van blij naar verdrietig, van verdrietig naar geïrriteerd. Wat willen die gevoelens ons vertellen? Hoe komt het dat we ze hebben?   Met 'Empathische Communicatie' ervaren we dat er onder elk gevoel een vervulde of onvervulde behoefte schuilt. Zo worden we ons bewust wat we van moment to moment nodig hebben, zoals bijvoorbeeld respect, autonomie of liefde. Wat kan je doen als je dat niet hebt? Hoe kan je hierom vragen zonder een ander tekort te doen of te kwetsen?  We hebben een degelijke uitleg van het model van Marshall Rosenberg ontwikkeld en wisselen dit af met vele oefeningen. De kracht van het ervaren van empathie staat centraal. Er is ook ruimte voor inbreng van persoonlijke situaties van de deelnemers. Veiligheid en respect voor alle deelnemers is voor ons belangrijk.

Ben jij op zoek naar mogelijkheden om in echt contact te komen met je partner, kind, vriend of collega, maar loop je vast in je eigen strategieen van hoe je dat het best kunt aanpakken? Heb je behoefte aan een diepere verbinding en wil je delen wat er in jou leeft en wil je weten wat er werkelijk in de ander leeft zodat je elkaar echt kunt zien en horen?  Neem dan contact op voor meer informatie over deze workshop en/of meld je aan:   empathyworks@hotmail.com

Empathy Works bestaat uit Marie-Cecile Widdershoven en Teun Jan van den Berg. In 2009 kwamen ze voor het eerst in aanraking met Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. De afgelopen drie jaar hebben zij vele trainingen gevolgd in Geweldloze Communicatie met name in Amerika, waaronder een intensieve training bij Marshall Rosenberg zelf. De laatste twee jaar geven zij trainingen in organisaties en workshops in Nederland. Centraal bij deze workshops staan empathie en onze onderlinge verbondenheid.

Marie-Cecile en Teun Jan begeleiden beiden mensen in hun coachings- en therapiepraktijk (zij ronden beiden in december 2012 de opleiding Core Evolution/ Core Energetics af bij Siegmar en Cornelia Gerken), een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie. Teun Jan verzorgt ook mediation op basis van geweldloze communicatie, waarbij hij tevens gebruik maakt van zijn kennis en ervaring als oud-advocaat.

Ma rie-Cecile is opgeleid als ontwikkelingseconoom, en heeft zich lange tijd bezig gehouden met effectiviteit van armoedebeleid en microkredietverlening. Ook heeft zij gewerkt in de internationale consultancy voor o.a. de Europese Commissie en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, en was adviseur voor Nederlandse stichtingen in ontwikkelingslanden.

Teun Jan is zijn hele leven zelfstandig ondernemer geweest. Vele jaren heeft hij gewerkt in de agrarische handel en agentschappen opgezet voor grote en internationale ondernemingen. Op latere leeftijd is hij rechten gaan studeren en heeft als advocaat gewerkt, gespecialiseerd in arbeidsrecht in Amsterdam.  

Ze hebben beiden heel veel gereisd en doen dat nog steeds samen. Zo ondernemen zij elk jaar een wildernis trektocht in de Rocky Mountains in Canada of Montana in de Verenigde Staten. Hun grootste passie is mensen meenemen op deze avontuurlijke tochten en samen onze kwetsbaarheid en kracht in deze weergaloze wildernis te ervaren. Deze tochten staan in het teken van verbinding met de natuur, verbinding met de oorspronkelijke bewoners – zoals het bezoeken van pow wows , en het verkennen van onze eigen grenzen en mogelijkheden.

Voor meer informatie en aanmelden   www.empathyworks.nl

Datum : zaterdag 24 en zondag 25 november 2012
Tijd : 10:00-16:30 uur
Locatie : Frederik Hendrikstraat 34 III, Amsterdam
Prijs : 175 € incl BTW voor particulieren (275 € exl BTW voor bedrijve n) 
 
 

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville