Lezing Vamachara Benjamin Adamah

Lezing Vamachara, over herstel synergie Yin & Yang 

Benjamin Adamah geeft op 13 maart een lezing over zijn 'opus magnum', zijn nieuwste boek Vamachara, een werk met een ontstaansgeschiedenis van 34 jaar. Vamachara gaat over het echte verhaal en wezen van de verguisde 'linker pad spiritualiteit'. Dit pad zoekt geen hemel of transcendentie om aan dualisme te ontsnappen, maar het herstel van de synergie tussen yin en yang, God en Godin, vrouwelijke en mannelijke energieën.

Adamah toont historisch aan dat het 'Linker Pad' onze oorspronkelijke religie was (raw spirituality) voordat begrippen als God, het Goede, Eenheid misvormd en gepolitiseerd werden door de grote staatsreligies. Deze lezing geeft daarnaast fascinerende missing links bij de cultfilm Thrive, David Icke en The Secret.

Over God, mens, goed, kwaad, werkelijkheid en illusie

Wanneer je mensen voorhoudt dat de Aarde slecht is, of het kwade, of slechts een leerschool, en dat het goede in het opgaan in het transcendente moet worden gezocht, dan krijg je ook zo’n Aarde. Een Aarde die prachtig werd geschapen in 4 miljard jaar evolutie, maar in zeer korte tijd door de mens werd uitgeput met roofbouw, oorlogen en vervuiling en waarin de vrouwelijke of godinnelijke component het ook nu nog aflegt tegen de ratrace. Dit is met een instelling gedicteerd door de staatsreligies een selfulfilling prophesy. Adamah breekt in dit kader een historisch taboe door niet de materie of het aardse, maar juist fixatie op eenheid en verlossing als bron van tweeduizend jaar duisternis aan te tonen. Daarmee stoot hij onze gangbare rolverdelingen van God, mens, goed, kwaad, werkelijkheid en illusie bijna apocalyptisch omver.  Simultaan gloort echter een nieuwe spirituele horizon, actueel passend bij de 21e eeuw met haar hardnekkige eindtijdobsessies. Onze allergrootste blinde vlek wordt daarbij zichtbaar gemaakt met een uitleg van onze (hyper)realiteit aan de hand van een torusmodel die ontbrekende informatie geeft bij de film Thrive.

Radicale andere benadering van spiritualiteit

De benadering van het begrip 'spiritualiteit'' is bij Adamah radicaal anders dan we gewend zijn. Deze is volgens hem op het leven, de Aarde en het nu gericht en niet op een 'terugkeer' naar wat 2000 jaar abusievelijk 'de Bron' of 'Eenheid' wordt genoemd maar wat in werkelijkheid slechts de yang-helft van God is waarvan de yin-helft of Godin vrij abrupt werd geamputeerd.

Zijn tantrische kijk op seksualiteit en de man – vrouw rolis hiermee in lijn. Deze staat haaks op het moderne emancipatie idee, maar beoogt een emancipatie van het mannelijke en vrouwelijke wezen zelf, waarmee tijdens de gemeenschap het God-Godin stadium wordt opgeroepen. Zijn uitleg van de man-vrouw problematiek van deze tijd, waarin zo weinig mensen een bevredigende, gelukkige relatie kunnen realiseren is een invalshoek die deel is van het Linker Pad. In iedere vrouw huist de Shakti, de Godin die zich wil uiten. Ze kan zich pas volledig uiten als in een relatie de man via het nirguna proces (ontmoeting met Kali) al zijn illusies en maskers is kwijtgeraakt en zijn bewustzijn zich alleen nog aan zijn zonnekern kan hechten, de atman zelf. Door pure Vuur-energie te worden roept de man in de vrouw de pure Water-energie wakker en daarmee de Godin zelf. Seks, erotiek en het spirituele versmelten hier vervolgens liefdevol met de hoogste vorm van magie.

Meer over Benjamin Adamah

Benjamin Adamah is ingewijd Toledano Kabbalist, cultuurfilosoof, esotericus, astroloog, energiewerker en auteur. Hij publiceerde de boeken Nulpunt Revolutie in 2006, Nulpunt Psychologie in 2008 en in oktober 2012 zijn opus magnum Vamachara over Linker Pad spiritualiteit. Benjamin schreef voor magazines als Spiegelbeeld en Frontier Magazine. Adamah werd twee keer genomineerd voor de Frontier Science Award.

Data, prijzen lezing Vamachara

Locatie: De Roos PC Hoofstraat 
Datum: woensdag 13 maart
Prijs: € 20 online, € 25 deur
Tijd: 19.00 - 22.00

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville