Yoga of Silence met Madhukar 3 mei

Advaita leraar en auteur Madhukar geeft zijn kennis door in wereldwijde yoga of silence events en retraîtes. Madhukar zal op 2 en 3 mei in Amsterdam een Satsang geven in samenwerking met Rishis in de Roos (sat=waarheid en sangha= gemeenschap). Deze bijeenkomsten bestaan uit stilte en zijn ook praktisch georiënteerd.

Je hebt als bezoeker de mogelijkheid om Madhukar vragen te stellen. Centraal staat het zelf onderzoek (Atma Vichara) met de vraag: Wie ben ik?
Madhukar benadrukt de verbinding tussen spiritualiteit en bevindingen uit de moderne wetenschap. De kwantum fysica stelt dat een transcendente energie onderliggend is aan alles. Een ieder kan dit ervaren, volgens Madhukar, omdat deze energie, het bewustzijn, de essentie is van het universum en van alle wezens. 
Inhoudelijke overeenkomsten tussen kwantum fysica en spiritualiteit zijn vooral te vinden in actuele discussies omtrent de vrije wil. Evenals Madhukar vertegenwoordigen hersen- onderzoekers ook de aanname, dat “ik“ en “de vrije wil“ een illusie zijn.

Een Yoga of silence event met Madhukar. Een bijeenkomst met Madhukar vindt altijd in het moment plaats (in interactie met de aanwezigen). Op humor- en liefdevolle wijze verwijst Madhukar keer op keer naar het erkennen van 'je ware natuur'  - ook wel puur bewustzijn genoemd – en daarmee de focus te verleggen van het denken naar het erkennen van de stilte in jezelf.

alt

Over Madhukar Na zijn studie economie en filosofie werkte Madhukar als journalist en later als yoga en meditatie leraar. Vanaf 1980 reisde Madhukar meerdere jaren door India, op zoek naar innerlijke bevrijding. Hij beleefde een "spontane Kundalini verlichting". Als leerling van Namkai Norbu, de tantrisch-buddhistische Dzogchen meester, begon hij als yoga en meditatieleraar. In 1992 ontmoette hij gedurende een verblijf in India zijn Meester H.W.L. Poonja, een leerling van de beroemde wijze Ramana Maharshi. Sinds 1997 wordt Madhukar wereldwijd uitgenodigd om deze hartverbinding te delen in events en retraites.

Advaita Vedanta  is een mystieke stroming uit het hindoeisme, een monistische filosofie (Monisme=alles is één), die in haar oorsprong onder andere tot Shankara (788-820) teruggaat. Madhukar’s Meester, Sri H.W.L. Poonja, ook wel Papaji genoemd, is een van de bekendste vertegenwoordigers van Advaita Vedanta die gedurende zijn leven door talrijke mensen uit de hele wereld werd bezocht. Zijn Meester was Sri Ramana Maharshi, een wijze uit Tiruvannamalai, wonend aan de voet van de heilige berg Arunachala, een plek die nog steeds door velen bezocht wordt. Jaarlijks wandelen duizenden mensen met volle maan rond de heilige berg Arunachala. 

Ervaring ’Rond mijn 35ste kende ik een paar minder gelukkige momenten in mijn leven. Ervaringen die me wakker schudden en me deden inzien hoe belangrijk het is om 'hier en nu' gelukkig te zijn. Ik besloot mijn droom na te leven en in 1999 een sabbatical te houden en negen maanden op reis te gaan: beginnend in Nepal, met een trekking van 3 weken naar Mount Everest - alleen op pad met een sherpa en drager in de overweldigende Himalaya –  en een aantal maanden trekken door India.

Het werd een zeer waardevolle pelgrimsreis, vooral door de ontmoeting met mijn huidige Meester Madhukar in India. Ik heb een tijd met hem meegereisd en zijn retraites gevolgd. Zijn boodschap was helder: iedereen kan de stilte in zichzelf ervaren. Madhukar begeleidt events en retraites van de zogeheten ‘yoga of silence’, een vorm van meditatie waarbij je je concentreert op de stilte in jezelf en je leert om je niet te laten meevoeren door de constante gedachtenstroom. Ik realiseerde hoe vaak ik mij in de dagelijkse praktijk vereenzelvigde met mijn gedachtenwereld en daar naar kon handelen.

Wat een inzicht te beseffen dat je je denken niet bent! Voor mij is het positieve effect van deze periode dat ik altijd kan terugkeren naar de stilte in mij zelf. Daardoor veel meer in het hier en nu leef, veel vrijer ben en geniet van alles wat is. In plaats van terug te kijken en te analyseren, waarvan ik nu met volle overtuiging kan zeggen dat dat niets oplost'. Madhukar heeft door zijn heldere taal en eenduidig terugverwijzen naar "puur zijn" voor mij en vele anderen bestaande mysteries en concepten rondom spiritualiteit opgelost en een einde gemaakt aan mijn spirituele zoektocht. Een blik in zijn ogen zorgt voor eenheid met alles en iedereen, er is dan geen onderscheid meer tussen jou, mij..de wereld. Deze absolute stilte te ervaren zorgt voor een intense levenskracht, helderheid, innerlijke vrede en rust. Inmiddels heb ik mijn werk weer opgepakt en ik ben nog steeds reuze dankbaar voor deze ontmoeting.  In de hectiek van alle dag is een yoga der stilte event of retraîte voor mij zeer welkom om keer op keer terug te keren naar de stlte en innerlijke vrede,  dit is waar het uiteindelijk om gaat ongeacht wat je doet....

Naast ontspanning geeft het mij enorm veel energie, levensvreugde en een optimale balans tussen werk en privé. Een ontmoeting met Madhukar heeft voor vele mensen tot uitzonderlijk positieve veranderingen in hun leven geleid.  Gedurende retraîtes worden mensen zienderogen jonger, alsof zij een schoonheidsbehandeling ondergaan. '

Lohita Hollander
 

Yoga of Silence met Madhukar
Locatie: de Roos PC Hooftstraat, Amsterdam
Datum: 3 mei (satsang is ook mogelijk te boeken op 2 mei)
Tijd 19.00 - 20.45
Prijs: 40 € (35 € als je via Rishis boekt) 9 € voor studenten mail info@rishis.nl

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville