Raw Food

Raw Food is simpel, rauw, niet verhit boven 40 graden, biologisch en niet genetisch gemanipuleerd. Rauwe voeding is wat je van de grond, bomen en struiken plukt en zonder verdere bewerking kan eten. Levende rauwe voeding bestaat uit geweekte en ontspruitte bonen, granen, noten en zaden. De spruit is het levende deel van de voeding en bevat de meeste voedingswaarde en enzymen. Hierdoor herstelt het lichaam snel met levende voeding en krijgt het extra energie en levenskracht. Helen Poolman geeft aan wat raw food nog meer kan bieden

 

Waarom raw food een goede basis is voor je gezondheid

• Het lichaam bouwt eiwitten op uit acht noodzakelijke essentiële aminozuren. De plantenwereld is de bron van aminozuren. Voedsel die alle acht aminozuren bevatten zijn: tomaten, wortels, bloemkool, zoete aardappels, pompoen, aubergine, mais, erwten, boerenkool, sesamzaad, witlof, bananen, kool, aardappel, zonnebloempitten, noten en tarwegras

• Living raw super foods reinigt en alkaliseert je systeem met hun combinatie aan vitaminen, mineralen, aminozuren, vloeistoffen, vezels, zuurstof en complex aan koolhydraten.

• Deze pure voeding is rijk aan chlorofyl en enzymen en haalt de ballast weg van het overladen lichaam en stelt het lichaam in staat zich te herstellen.

• In 1930 heeft de Zwitserse geneesheer, Paul Kouchakoff, aangetoond dat de witte bloedlichamen in aantal toeneemt door het eten van gekookte voeding. Dit is een belasting op het immuunsysteem. Maar gelukkig ontdekte hij ook dat indien je meer dan de helft rauwkost eet voordat je aan de gekookte maaltijd begint de hoeveelheid witte bloedlichamen gelijk blijft. De enzymen in raw food verbetert de bloedcirculatie en maakt het bloed dunner, waardoor de kans op hart en vaat ziektes afneemt. De anti-vrije radicale enzymen ontgiften het lichaam, stimuleren het immuunsysteem en bevorderen regeneratie van het weefsel.


• Levende voeding vergroot en vermeerdert het elektrisch potentieel in de cellen, tussen de cellen, en op de scheidingsvlakken van de cellen met de micro- haarvormige elektrische lading. De micro- elektrische potentie geeft cellen de kracht zich te ontdoen van de toxinen en handhaven de capaciteit om de geschikte voedingstoffen en zuurstof voorziening te selecteren.


• Professor Eppinger, hoofd medisch dokter van de eerste medische kliniek aan de universiteit van Wenen, ontdekte dat specifiek levende voeding de micro-elektrische potentie door heel het lichaam verhoogt. Hij ontdekte dat raw food de intra/extra- cellulaire afscheiding van toxinen en de absorptie van voedingstoffen vermeerdert.
Hij en zijn collega’s concludeerden dat living raw foods de enige voeding is die het micro- elektrische potentieel van de weefsels kan herstellen wanneer deze en de subtiele cel degeneratie beginnen te verschijnen. In essentie kan men zeggen dat door herstel van het micro-elektrisch potentieel van de cellen, living raw super foods de levenskracht en gezondheid van het organisme verjongt.


• Het biofotonen onderzoek van de Duitse onderzoeker Dr. Popp schreef in 1984 een wetenschappelijk artikel over het bestaan van biofotonen. Biofotonen zijn het energetische fenomeen van de ultra- weke fotonen emissie van het levend systeem.
Het zijn lichtdeeltjes van verschillende frequenties die bij celdeling vrijkomen.
Hij was in staat deze emissie te meten en was van mening dat biofotonen vitale aanwijzers waren voor de gezondheidskwaliteit van de voeding. Hoe hoger de biofoton emissie, des te meer energie men heeft. Hij ontdekte dat organische voeding uit het wild twee maal zoveel biofotonen energie afgeeft als gecultiveerde organische voeding. Hij ontdekte ook dat organische voeding vijf maal zoveel biofotonen afgeeft als commercieel verbouwde voeding en dat gekookt en bestraald voedsel bijna niets afgeeft. Het schijnt dat de biofotonen belangrijk zijn voor het reguleren van alle spijsverteringsprocessen. Het zijn de energiedragers van het levend organisme en bevatten informatie die voor het voedingsaspect van groot belang zijn.


• Dit ondersteunt de bevindingen van Dr. Bircher-Benner die het licht in de voeding als de meest vitale factor noemde.  Voeding heeft op alle niveau’s effekt op ons bestaan, het gaat niet enkel simpel over de calorien voor ons fysieke lichaam. We zijn lichtwezens, wanneer wij voedsel eten dat gevuld is met licht, brengen wij dat licht in ons lichaam. Het biofotonen onderzoek laat ons zien dat living raw superfoods niet enkel licht toevoegt om ons geestelijk te prikkelen, maar dat deze ons tevens voorziet van de nodige energie voor de regulateurs van de spijsvertering van onze cellen via de directe uitwisseling van de biofotonen. De actieve enzymen en ander levend macro moleculen in levende voeding brengen biofotonen energie in onze cellen. Living raw superfoods brengt foton energie van zonlicht in het lichaam en het lichaam wendt dit aan voor onze cellen. Dit betekent dat de kwaliteit van de voeding afhangt van de opgeslagen hoeveelheid licht energie. Het spreekt voor zich, hoe meer biofotonen we innemen via onze voeding des te meer opgeladen zijn de batterijen van onze cellen en daardoor des te beter onze gezondheid.  • Dr. Szent–Györgyi’s beschrijving over het essentiële levensproces: We are human photocells whose ultimate biological nutrient is sunlight.


• Dr Johanna Budwig from Germany concludeert dat niet enkel de electronenrijk levende voeding fungeert als krachtige electronen donor, maar dat electronenrijke voeding acteert als een resonantie veld voor de zon in het lichaam om zon-energie aan te trekken, op te slaan en te geleiden in ons lichaam. Zij gelooft dat de energie die wij ontlenen aan deze zon-fotonen een omkering geeft in het verouderingsproces.


• Gekookte voeding doodt voor een groot deel de vitaminen, mineralen en enzymen. Dit stimuleert de begeerzucht naar meer eten omdat de organen niet de voedingstoffen krijgen die ze met rauwe voeding wel binnen zouden krijgen.
Dit is een natuurlijke begeerzucht van het lichaam naar bouwstoffen. Dit verklaart de reden dat men eerder verzadigd is met raw food en dus minder hoeft te eten. Hierdoor vallen de meeste mensen snel af met raw food.


• Sommige theorieën beweren dat de enzymen van gekookte voeding dood zijn waardoor de pancreas extra werk moet verrichten om de enzymen voor de spijsvertering uit andere klieren te halen. Hierdoor wordt behalve de pancreas ook de andere klieren groter omdat ze te hard moeten werken om de enzymen toe te voeren voor het kunnen verteren van de voeding. Dit verklaard de suf- en moeheid na het eten van een gekookte maaltijd. Raw food bevat veel enzymen waardoor de pancreas niet gedwongen wordt zo hard te werken om enzymen voor de vertering te ontfutselen en kan daardoor zijn ware grootte blijven behouden. De hoeveelheid energie die eerst voor de spijsvertering werd gebruikt is nu vrij beschikbaar. Daarom hebben mensen die veel raw food eten meer energie en uithoudingsvermogen.


• Conserveer je enzymen met raw food en spreek deze niet aan voor de spijsvertering.
Overeten is één van de grootste verslavingen geworden van deze tijd en is de oorzaak van vele ziektes, de degeneratie van onze biologisch systeem en doodsoorzaak nummer 3. Over eet jezelf ook niet met raw food en snack niet tussen de maaltijden.
Doe zo nu en dan een vastenkuur en eet bewust. Dit zijn effectieve manieren om vitaal een lang gezond leven te kunnen leiden. Hoe minder ik eet, des te beter ik mij voel.


• Hoe meer licht wij absorberen in ons systeem, hoe meer health-restoring and anti-aging energie wij binnenhalen in ons menselijk organisme. Licht is onze symbiotische verbinding met het universum. Hoe meer licht wij absorberen en assimileren, hoe meer bewustzijn wij verkrijgen. Hoe meer wij onszelf transformeren door onze absorptie van licht te verhogen, des te meer wij dat licht worden.

Dit is het subtiele geheim van bewust eten. (uit Gabriel Cousens, M.D. Conscious Eating).

Wanneer heb jij voor het laatst een rauwe maaltijd gegeten?
Proef en ervaar het zelf tijdens de  introductie workshop.

Tekst Helen Poolman www.purelifestyle.nl

Helen Poolman is lichaamsgerichte Psychotherapeut, Bodyworker en Bio-Dynamsiche Massage therapeut, zij heeft zich verder gespecialiseerd in de eeuwenoude Healingmethode met Kleur en Licht (Aura Soma waarmee ze regelmatig op Rishis events aanwezig is), en in Natuurlijke en Rauwe Voeding.

 


Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville