Familieopstellingen gezondheid, ziekte en symptomen

De oorzaak van gezondheidsproblemen en ziekte kan ook gezocht en gevonden worden in transgenerationeel trauma. Op 8 mei een familieopstelling dag. met Kim Lakke als ingang om te relateren aan ziekte en gezondheid. De dag vindt plaats in het prachtige Haarlo Erve Veldink.  Met elk symptoom, diagnose of ziekte kan worden gewerkt: astma, spastische darm, depressie, ADHD, kanker ed.

Om er voor te zorgen dat jouw zelfhelend vermogen wordt geactiveerd kijken we naar je hele familiesysteem.  eel gezondheidsklachten blijken samen te hangen met het “onbewust” niet helemaal kunnen of willen nemen van het leven.  Het is interessant om te kijken waar dat vandaan komt. Transgenerationeel trauma kan de oorzaak zijn of buitensluiten van een familielid of belangrijke gebeurtenis.

Het opstellen van jou en je symptoom vertelt veel over hoe jij je verhoudt tot je symptoom. Leun je op het symptoom of plakt het symptoom op jou? Als mogelijk je vader en moeder en broers/zussen worden opgesteld kun je zien hoe je symptoom op hen reageert. Dat vertelt of het symptoom meer gebonden is aan de lijn van je moeder of je vader. Soms zijn er familiedynamieken die, als ze eenmaal zijn bloot gelegd, helderheid kunnen geven in de eerste stap naar de oplossing. Soms kunnen we tijdens de familieopstelling deze stap al zetten. Bijvoorbeeld een buitengesloten familielid weer in ere herstellen, of de dynamiek rond daderschap en slachtofferschap verlichten. De heling vindt plaats op het diepe niveau van ons bewustzijn waar de verstrikkingen liggen.

Over Kim Lakke

Als moeder van een gehandicapte tweeling en mijn specialisme in mijn vak over KOPP-kinderen maakt dat ik nieuwsgierig ben naar diepere verbanden en oorzaken in familiesystemen.
Mijn eigen zienswijze op ziekte is 180 graden gedraaid na het doen van de masterclass opleiding van arts Stephan Hausner en dat was al heel behulpzaam. Het levert me mildheid op en diepe dankbaarheid. En dat is een hele fijne energie in plaats ervan weg te willen of buiten te willen sluiten.

Bij anderen en bij mezelf heb ik in opstellingen gezondheidsklachten en psychische problemen direct zien oplossen of na opstellingen geleidelijk zien verdwijnen. Een familieopstelling brengt echter niet altijd een oplossing in de vorm van directe genezing of een sneller herstel van de fysieke of geestelijke gezondheid. Soms gaat een gezondheidsopstelling in essentie om het aanvaarden van het eigen lot. En dat biedt transformatie op zielsniveau.

Soms is er direct verlichting na een familieopstelling zoals een deelnemer van onze dag in november vertelde, dat ze bijna de hele dag aanwezig kon blijven terwijl ze had verwacht na haar opstelling te moeten gaan liggen. Ze kon zelfs wandelen in het nabij gelegen bos en daarna nog deelnemen als representant tegen haar eigen verwachtingen in (burn-out).

Facts, data

Locatie Erve Veldink,  Eibergseweg 42, 7273 SR, Haarlo

Tarief: € 85 als vragensteller, |  € 50 voor representanten inclusief lunch

Datum: 17 maart om 09:30  -  17:30

8 mei wordt de dag herhaald in Naarden € 108,90 als vragensteller, | € 40 voor representanten exclusief lunch 


 

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville