Rishis meets Nataraj op het Lichtfeest

Rishis meets Nataraj op deze bijzondere avond. Het is deze vrijdag niet alleen volle maan maar zaterdag de 13e is het de Dag van het Licht. Het Zweedse Luciafeest (licht) wordt dan gevierd, genaamd naar St Lucia van Syracuse. Kom naar dit lichtfeest en luister naar de inspirerende verteller Geert Kimpen of kom een dansje wagen bij Rishis en Nataraj in de Westerliefde op 12 december. In Zweden heet Lucia-dag 'modemlaten', dat betekent 'moedernacht' of nacht van de moeders. Lucia wijst ons op het komende leven. Als symbool draagt ze een lichtkroon op het haar. Ze komt samen met haar 'stjamgossar' ('sterrekinderen') 's morgens vroeg in huis en brengt daar het licht in de winterse duisternis..... Voorverkoop gesloten. Toegang aan de deur!

Voorverkoop gesloten. Toegang is nog mogelijk aan de deur!

Lezing Geheime Wetten van Newton Geert Kimpen

Je deugt helemaal nergens voor, zei zijn moeder, ga wat nuttigs doen. Dat deed hij. Hij veranderde de wereld. Hoe ver ga jij voor je dromen…er de mens en de wereld waarin hij leeft .

Geert Kimpen spreekt over ‘De Geheime Newton". Het op feiten gebaseerde, levensverhaal van Isaac Newton, de laatste grote magiër van de moderne tijd. Een roman die onthult, verbijstert, ontroert, en tot nadenken zet. Enkele weken voor Isaac Newton stierf, verbrandde hij dozen vol notities die voor altijd moesten verdwijnen. Na zijn dood bleek dat er nog één kist stond, gevuld met ongepubliceerde documenten. Driehonderd jaar later kreeg de beroemde econoom John Maynard Keynes de kans om de woorden te bestuderen. Hij was verbijsterd. Hij stierf voor hij met zijn speech de muren van de Universiteit van Cambridge kon laten schudden op haar grondvesten.

‘Niemand die inzage heeft gehad in deze collectie kan volhouden dat Newton de eerste man was van de verlichting. Newton was de laatste van de magiërs, de laatste der Babyloniërs en Sumeriërs, het is ontzagwekkend hoeveel eeuwenoude raadsels hij verklaarde’. De geheime Newton, de tweede roman van Geert Kimpen, is gebaseerd op de documenten uit deze kist.

In zijn lezing De Geheime Wetten van Newton, laat Geert Kimpen zien dat wetenschap en spiritualiteit dichter bij elkaar liggen dan men zou vermoeden. Beiden stellen in wezen dezelfde vragen; waarom zijn we hier, hoe is het leven ontstaan, wat is de zin van het leven, is er leven na de dood, bestaat God… Voor Newton was spiritualiteit en wetenschap hetzelfde. Zijn beroemde natuurwetten zijn allen afgeleid uit diepe esoterische kennis. Maar zijn wetten gelden niet alleen voor de natuur, of voor het heelal… het zijn ook levenswetten voor de mens. In een boeiend betoog laat Geert Kimpen zien hoe praktisch en inspirerend de geheime wetten van Newton zijn, wetten die altijd gelden, en richting aan het leven geven. Laat je verrassen door de verlichtende inzichten van Newton die 250 jaar lang verborgen bleven… Uiteraard signeert Geert zijn boeken na de lezing

Geert Kimpen debuteerde met de roman De Kabbalist. Van dit boek zijn inmiddels al 14 drukken verschenen en het werd aan 13 landen verkocht. Het werd door ECI uitgekozen in de prestigieuze reeks “Schrijvers van Nu”. Het Fonds der Letteren selecteerde De Kabbalist op de Frankfurter Buchmesse.

Programma de ontvangst is om 19.00. De lezing start om 19.30 Na de lezing om 20.45 een vegetarische maaltijd geserveerd door de Westerliefde.


Full Moon Party

Vanaf 22.00 start de Full Moon Party met DJ Kareem Raihaini, DJ Shanto en VJ Rakesh. Om 0.00 op de Dag van het Licht zangeres Clementine


Prijzen


Full Program 40 euro

Full Moon Party 15 euro

Let op aan de deur 5 euro meer!


Consults

Voor wie wil loungen en relaxen de consults & massages ziin inclusief!

  • Su Jok (Korean Hand Treatment) Constantin Makarov
  • Tarot Ingelise van Tijn, Marcia Sanders
  • Footreflex van Anouk Lambrechts
  • Reconnective Healing van Wouter Groen
  • Rebalancing Massage van Dirk Heslenfeld
  • Aura Soma van Helen Poolman
  • Quantum Touch van Markus Link


Route Westerliefde alt klik hier

http://www.westergasterras.nl/route.htm


« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville