Workshop Empathische Communicatie

Dit is een intensieve dag waarin je vaardigheden leert die je overal kunt gebruiken. Ervaar de kracht van Empathie! is gebaseerd en geïnspireerd op de principes van Geweldloze Communicatie ontwikkeld door dr. Marshall Rosenberg.

Geweldloze-of empathische communicatie is een eenvoudig en krachtig instrument met als doel met elkaar in verbinding te komen en te blijven. Deze workshop helpt ons verwijten, boosheid en kritiek om te zetten in meer begrip, openheid en heldere communicatie. Om beter in contact kunnen blijven met onszelf en met de ander en conflicten op te lossen.  Deze vorm van communicatie  verandert hoe we ons uitdrukken en hoe we anderen horen. We nemen altijd verantwoordelijkheid voor onze gevoelens (wat een ander ook zegt), en we horen en ervaren de ander op een nieuwe, niet oordelende manier.

De dag bestaat uit een degelijke uitleg van het model van Marshall Rosenberg en wisselen dit af met veel oefeningen. De kracht van het ervaren van empathie staat centraal. Er is ook ruimte voor inbreng van persoonlijke situaties van deelnemers.

Waarom een model leren?

De belangrijkste reden waarom dit model wordt opgenomen in deze workshop is dat het je de mogelijkheid geeft om bewust te worden waar je je bevindt (Wat voel ik? Wat heb ik nodig? En hoe is het met de ander?) en wanneer je daarover duidelijkheid hebt kun je gerichtere keuzes maken: wat je gaat zeggen, wat je gaat doen, welke vraag je aan de ander stelt etc. Dus niet een model om je in het hoofd te krijgen, maar een model om je uit het hoofd te krijgen. Het uiteindelijke doel is om in empathie te ervaren en te leven.

Ben jij op zoek naar mogelijkheden om in contact te komen met je partner, kind, vriend of collega, maar loop je vast in je eigen strategieën van hoe je dat het best kunt aanpakken? Heb je behoefte aan een diepere verbinding en wil je delen wat er in jou leeft en wil je horen wat er wérkelijk in de ander leeft? Kom naar deze dag en onderga het zelf.

Meer over Marie Cecile Widdershoven 

Deze workshop wordt gegeven door  Marie-Cécile Widdershoven (Empathy Works). In 2009 kwam zij voor het eerst in aanraking met Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. De afgelopen vijf jaar heeft zij een ruim aantal trainingen gevolgd in Geweldloze Communicatie in met name in Amerika, waaronder een intensieve training bij Marshall Rosenberg zelf. De laatste drie jaar geeft zij trainingen in organisaties en workshops in Nederland. Marie-Cécile begeleidt mensen in haar, coaching- en therapiepraktijk op basis van Geweldloze Communicatie en lichaamsgerichte psychotherapie (core energetica).

Oorspronkelijk is zij opgeleid als ontwikkelingseconoom, en heeft zich bezig gehouden met effectiviteit van armoedebeleid en microkredietverlening in opkomende economieën. Ook heeft zij gewerkt in de internationale consultancy voor o.a. de Europese Commissie en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, en was adviseur voor Nederlandse stichtingen in ontwikkelingslanden.

www.empathyworks.nl

Wat deelnemers er van vonden:

“Empathiseren met mezelf en de ander was echt een eye-opener voor me. Ik heb het meteen succesvol kunnen toepassen in mijn functioneringsgesprek. Dank!”

“Deze workshop heeft mij geholpen gemakkelijker voorbij het oordelen te denken en bewuster te zijn van mijn gevoelens en daarnaar te handelen.”

“Je bezieling en inspiratie is aanstekelijk! De theorie, oefeningen en feedback maakt dit een krachtige workshop.”

Data, facts etc

Datum  : zaterdag 22 maart 2013  (
Tijd  : 10:00-17:00 uur 
(Locatie  : Centrum de Roos, PC Hoofstraat Amsterdam  (
Prijs  : 115 € incl BTW voor particulieren (200 € excl BTW voor bedrijven)  dit is incl koffie, thee en excl lunch 

Aanmelden

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar

info@empathyworks.nl of http://empathyworks.nl/eendaagse-workshops-maart

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville