Yoga Course Journey into Consciousness

Wil je je deze zomer verder verdiepen in yoga en bewustwording? Na het succes van vorig jaar starten we binnenkort weer een nieuwe Yoga Course - Journey Into Consciousness met Fraukje Hagenaars. We zullen met yoga, meditatie, visualisatie, affirmatie en dans een innerlijke reis in ons bewustzijn maken. Je kan de reeks als geheel volgen of als losse workshops.

Journey into the heart - 7 augustus.  De eerste reis staat in het teken van het hart & liefde. Liefde voor jezelf en acceptatie voor waar je vandaan komt. Tijdens deze reis leer je vanuit je hart terug te kijken naar de lessen en leermeesters die jouw pad hebben gekruist. Via verschillende lichaamsoefeningen, meditaties en visualisaties word je begeleid in het openen van je hart. Hierbij zijn vergeving en acceptatie belangrijke sleutels, want bijna iedereen heeft wonden op het hart en een aantal deuren van zijn hart gesloten. Het openen van je hart is een belangrijke stap in je bewustzijn en zorgt voor meer openheid, kracht, plezier en verbondenheid met jezelf en anderen.

Journey into the chakras - 21 augustus. Chakra’s zijn energie centra in je lichaam die effect hebben op ons emotioneel, fysiek, spiritueel en mentaal functioneren. Disbalans in de chakras heeft daarom effect op alle niveaus van je bestaan. Tijdens deze reis leren we onze chakras kennen, lokaliseren, activeren en in balans brengen. De verschillende yogaoefeningen, meditaties, visualisaties en ademhalingsoefeningen zijn erop gericht om balans te brengen in het gehele chakra systeem. Balans in de chakras zorgt ervoor dat de levensenergie beter door je heen kan stromen zodat je, je energieker voelt en mentaal steeds meer in balans komt.

Breathing into consciousness - 4 september.  Onze manier van ademen staat in wisselwerking met onze mentale, emotionele en fysieke gesteldheid. Bewust en gecontroleerd ademen zorgt voor toename van prana, oftewel levensenergie. Via bewuste en ontspannen ademhaling in combinatie met yoga asanas zullen we onze energie frequentie verhogen. Leven vanuit een hogere energiefrequentie, zorgt voor een snellere groei in je bewustzijn. Je krijgt hierdoor beter zicht op jezelf en op je levenssituaties. Ook zullen je acties naar de buitenwereld krachtiger en bewuster worden en zal je meer ontspannen in het leven staan. Tijdens deze dag zullen we ademhaling, yogaoefeningen, meditatie en affirmaties gebruiken om onze energie en bewustzijn te verhogen.

Journey into silence - 25 september  In de herfst trekt de natuur zich langzaam terug en maakt zich klaar voor de winter. Dit geldt ook voor de mens. In de herfst hebben wij zelf ook vaak meer behoefte om ons terug te trekken en ons op ons innerlijk te richten. Tijdens deze workshop gaan wij de nadruk leggen op de stilte in onszelf. Binnen in je wezen is het licht en kun je, je eigen waarheid voelen. Dat gaan we ervaren. Op onze laatste reis zal de focus komen te liggen op de oneindige stilte die wij zijn. Laat je lekker meevoeren op een reis in het onbekende. Via een meditatieve vorm van yoga en verschillende meditaties zul je gaan ontdekken wat er leeft in het diepste van je wezen.

drs. Fraukje Hagenaars (Psycholoog, Yogadocente Vidya Gurukul University India en coach ABVC begon haar spirituele ontwikkeling op jonge leeftijd. Fraukje beoefent regelmatig Vipassana, Osho meditaties, verschillende vormen van yoga en is ingewijd als Oneness blessing gever. Haar vele reizen door o.a. Australië, Thailand en India hebben haar geleerd over vrijheid, jezelf zijn, liefde, loslaten en verantwoordelijkheid. 

Fraukje begeleidt mensen met haar bedrijf Soul Coaching. De yogalessen van Fraukje zijn doordrenkt van bewust in het hier en nu zijn. Zo wordt er tijdens de lessen bewustzijn gecreëerd door nadruk te leggen op gewaarwordingen in het lichaam, geluiden, gevoelens, geuren etc. De verschillende yoga oefeningen bestaan uit een unieke combinatie van kracht, ademhaling, balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Verder maakt zij veel gebruik van positieve affirmaties, ademhaling en meditatie.  

Journey into Consciousness

Locatie: Amsterdam
Datum: zondag 7 Augustus, 21 augustus, 4 september, 25 september 2011
Tijd: 14.30-17.30 met thee en fruit na afloop
Prijs: 150 € voor de hele reeks

 

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville