Weblog van: Henry de la Croix

Hoi, mijn naam is Henry de la Croix.

Na ruim 17 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heeft mijn leven heeft een aantal jaren geleden een drastische wending genomen. Ik heb van jongs af aan Pidjet massage van mijn vader mogen leren. Pidjet massage heeft zijn oorsprong in Indonesië en is een massagevorm die van generatie op generatie mondeling word overgeleverd. Ik besloot een studie te volgen die hier het meeste op aan sluit, dat is traditionele Chinese geneeskunde geworden.

Dit is het begin geweest van een ontdekkingsreis naar de roots van Pidjet massage welke in het taoïsme, hindoeïsme en boeddhisme zijn ingebed. Ik heb veel mogen ervaren en leer nog dagelijks over de prachtige filosofie en geneeswijzen van met name Indonesië, China, India, Japan en Tibet. Fysieke, emotionele, mentale & spirituele balans & groei zijn kernwoorden die bepalend zijn geweest in de afgelopen periode. Ik voel me als een kind in een snoepwinkel in mijn ontdekkingstocht naar mezelf. Mijn motto is elke dag lol hebben, wat voor mij betekent ”Leren door te Leven, Ontspannen & Lachen”

Op dit moment heb ik een praktijk in de voormalige bloemenveiling van Aalsmeer en in Oudorp waar ik Pidjet massage, acupunctuur, allergiebehandelingen, energetische behandelingen, mental coaching, innerlijke reizen, Inner Balance en geleid schrijven toepas.

Ik vind het een voorrecht om hetgeen ik heb geleerd door te geven in de vorm van workshops op het gebied van zelfontwikkeling zoals Helende Handen, Balans, Her-inneren, Verbinden en De Innerlijke Bron. Het maken van meditatie CD's, schrijven, trainingen & coaching in het bedrijfsleven completeren mijn activiteiten. Als je wilt kun je me mailen op: info@henrydelacroix.nl

Mijn website: www.henrydelacroix.nl

Feminine Power of our Earth Mother

Toegevoegd op 15-02-2013 om 18:08

"You are part of the Feminine Power of our Earth Mother" Where the words shared by a truly wise Grandmother. Feel free to share.

“You are part of the Feminine Power of our Earth Mother.
A Power so Wise and Gentle that it has in itself the ability to Heal and Transform
the World we are living in and experience today.
 
A Power that has the Wisdom to Embrace and Connect, instead of to fight and separate.  
A Power so Wise that it is totally the opposite of what humans think. 
A Power, which is unstoppable in its desire to flow free as Life itself.
To Heal with Humility, in Harmony from the Heart.
 
To Create an atmosphere of Love, Joy, Acceptance, Blessing and Gratitude.  
To Connect with All there Is, with all living beings, on the three levels of existence. 
Remembering on an inner level the four indestructible and inseparable powers of nature.  

When You remember your Inheritance fully and act upon that,
The Heavens are touched by You, a Being of Light.
Full of joy because they know that You found your way back Home”.

Raccoon fur, brother Raccoon and how Great Spirit works.

Toegevoegd op 20-11-2011 om 21:42

Did you notice how many people nowadays walk with coats with nice and warm raccoon fur around their necks? Even my own daughters want to have a coat like that. 'Conscious” as I am of course I have a strong opinion about fur. In spite of that there was also a clear feeling that for whatever reason it was not so bad at all to buy them that coats with raccoon fur. I decided to talk to the Raccoon Spirit, asked for forgiveness and also asked to bless the coats we just bought. This is how the Raccoon Spirit answered me.

“Dear Child, although the raccoon farms where created by mankind for profit and out of greed. Something good, as it always does, will come out of it, as long as we trust in Great Spirit.

Great Spirit asked us the Raccoon Tribe to sacrifice ourselves for mankind.

Because of our long last bond with humans we choose to do so.

Raccoon Animal Totem is all about masks. But at this moment in time it is about the contrary. Mankind, whether conscious or unconscious, will show finally the way they really are. There is no time for masks anymore; everything has to be revealed.

The Raccoon Spirit will help and guide mankind. The fur will soften their hearts. This is how something created out of ego will transform into something beyond understanding.

That is how Great Spirit works, always did and always will.

No matter what happens on Mother Earth, everything happens for a reason.

As long as you believe that you can let go of all your judgments. Take your responsibility and make a change from within, that too will help yourself and serve mankind in a way which will create miracles.”

De Waarheid heeft ontelbare gezichten

Toegevoegd op 15-05-2011 om 19:41

De enige waarheid is dat er geen waarheid is. Want wat waar is, is onwaar en wat onwaar is, is waar. Antwoordde een bijzonder leraar op mijn vraag :"Wat is waarheid?" Waarop hij vervolgde met de volgende woorden:

"Alles wat voor ons rationele brein waar is wat wij kunnen uitleggen en begrijpen is per definitie niet waar op het niveau van oneindig bewustzijn. Alles wat waar is op het niveau van innerlijk bewustzijn kan waar zijn in de werkelijkheid van het nu maar dat hoeft niet zo te zijn. 

Stop met het najagen van waarheid omdat de waarheid ontelbare gezichten heeft. Een inzicht helpt je om je perceptie te verbreden maar is nog geen waarheid. De valkuil van het ego is zo duidelijk. Voel in je hart en ontdek voor jezelf of datgene wat we begrijpen en rationeel kunnen uitleggen en verklaren werkelijk is. De werkelijkheid van de middenwereld is zelfs in spirituele zin anders dan deze zelfde werkelijkheid zoals wij die ervaren vanuit onze dagelijks bewustzijn.

Niets is wat het lijkt waardoor alles is wat het niet lijkt. Elk deel wat we in de ene dimensie ervaren heeft zijn naar binnen gekeerde spiegelbeeld in de andere dimensie.

Om dit te verduidelijken kunnen we het ook als volgt stellen. Kijk in een spiegelend oppervlak en aanschouw jezelf. Neem de tijd om alle aspecten van jezelf aandachtig waar te nemen. Als je alles wat je ziet op bewust, innerlijk bewust en onderbewust niveau goed in je op hebt genomen weet je precies wie en wat je bent. Dit komt omdat je nu weet dat alles wat je ziet totaal niet is wie en wat   je bent en daardoor alles is van wie en wat je bent en zult zijn. 

Om dit geheim te begrijpen is het nodig het te ervaren zodat innerlijk weten zich aandient en inzicht helder wordt. Je bent wat je ziet en daardoor ben je ook niet wat je ziet. In de kern van inzicht is volkomen duisternis. In het donkerste van jouw wezen is het zaad van licht. Op het snijvlak van duister en licht is het inzicht te verwerven dat leidt tot heelheid. 

Daar waar alles in niets overgaat. Daar waar de nacht oplost in de dag. Daar waar de dag neerdaalt in de nacht. Daar waar de schemering het niet geziene tot leven laat komen. Daar waar de hemel en de aarde elkaar raken. Daar waar water en lucht versmelten bij de ondergaande zon. Daar waar de geheimen van het leven in nevelen gehuld zijn. Is het zaad van hoop omringt door duisternis. Daar waar de dageraad zich aarzelend aandient is en het duister oplost als naar binnengekeerd licht. Daar zijn alle antwoorden te vinden in woorden die geen woorden zijn. 

Wie ore heeft die hore. 

Wat gebeurt er met je als de vier oerkrachten samenkomen?

Toegevoegd op 06-01-2011 om 14:45

Ik ben 2011 begonnen door deel te nemen aan een Inipi ook wel bekend onder de naam Zweethut - ritueel. Een zweethut is een intens reinigingsritueel dat je samen met anderen ervaart. Het ritueel viert en verdiept een bijzonder moment. Je staat stil bij wat geweest is en maakt plaats voor wat er komen gaat. Je verbindt je met jezelf, met jouw plek in het grote geheel en jouw bijdrage daar aan. Volledig in het moment.

De Inipi, wat het huis van de adem betekent is een onderdeel van de Indiaanse traditie die nog steeds levend is onder de Noord Amerikaanse Indianen. Zweethut - rituelen zijn van alle tijden en van alle volken. Alhoewel deze ceremonie geleidelijk lijkt te verdwijnen in andere culturen.

De Inipi heeft het vermogen op meerdere lagen zeer diep te reinigen. Behalve een fysieke reinigende werking die we ook kennen uit de sauna. Reinigt het ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Dit kan een intense heling geven en geeft ruimte om in je werkelijke authentieke kracht te staan.

De ceremonie biedt een gelegenheid om je intensief te verbinden met het leven doordat de elementen van het leven: aarde, lucht, water en vuur in de hut worden samengebracht. En dan niet op figuurlijke wijze maar heel concreet. Door vuur verhitte gloeiend hete stenen worden in het midden van de hut gebracht en overgoten met water. Totdat het tijd is om de hut te openen en de lucht naar binnen kan stromen.

Ook de krachten van de vier windrichtingen, de hemel en de aarde worden in het ritueel betrokken. Ieder met zijn eigen betekenis. Deze krachten komen in de hut samen in de zevende richting, je eigen hart, de plek van Onvoorwaardelijke Liefde, Blijdschap, Acceptatie, Zegening en Dankbaarheid. Het vuur staat voor mannelijke energie. De hut voor vrouwelijke energie. De hut is als de schoot van moeder Aarde waaruit nieuw leven geboren wordt als de gloeiende stenen met water overgoten worden.

Voor mij voelt de hut aan de ene kant als heel vertrouwd. Aan de andere kant is het een ongelofelijke overweldigende nederig makende ervaring als de elementen en de oerkrachten bij elkaar komen. Tijdens een hut, volgens Lakota traditie, werden me de volgende woorden aangereikt.

'Acknowledge the Powers greater then you are.
Recognize yourself as a part of these Powers.
Embrace it with humbleness, courage, trust and confidence.'

Je kunt letterlijk niets anders doen dan een nederige buiging maken bij zoveel samengebalde  oerkracht. Een bijzondere ervaring, een bijzonder ritueel dat alhoewel het eeuwenoud is tegelijkertijd nog volledig van deze tijd is, concreet, praktisch en authentiek.

 

De levenslessen van Boosheid. De eerste naar binnengekeerde Oerkracht

Toegevoegd op 01-09-2010 om 08:23

Het leven is te kort om boosheid langer dan zijn oorspronkelijke verschijningsvorm in stand te houden. Gebruik de kracht van vergeving om deze naar binnen gekeerde destructieve oerkracht te transformeren tot een kracht die daadwerkelijk het verschil maakt. Het verschil tussen leven en dood. Wij hebben het hier over fysiek leven en dood. Maar zeker ook over spiritueel leven en dood.

Antwoordde een leraar op mijn vraag:" Hoe kunnen wij met boosheid omgaan?' Hij vroeg me met aandacht te luisteren naar de volgende woorden. Boosheid dat huist in het hart zorgt er voor dat het hart een kille koude plaats is waar voor de onvoorwaardelijke energie van het leven geen plaats is of beter gezegd lijkt te zijn. Let wel het ego houdt van in stand gehouden boosheid. Het voedt daarmee al onze onverwerkte emoties en laat ons geloven dat onze in stand gehouden boosheid terecht is. Het laat ons geloven dat die ander schuldig is aan hoe wij ons voelen. Het laat ons geloven dat dit gevoel er mag zijn, langer dan zijn oorspronkelijke verschijningsvorm. Omdat boosheid de neiging heeft om alles te overheersen en te overschaduwen en omdat boosheid zich voedt met onze gedachten kan het een grote uitdaging zijn om in de kern van boosheid in het midden van ons zijn te ervaren dat er ook nog zo iets is als die allesomvattende transformerende kracht van het Leven die wij liefde noemen. Liefde in de eerste plaats voor jezelf. Door boosheid te voeden en in stand te houden snijden wij ons af van liefde voor ons zelf en het leven. De bezieling wordt ogenschijnlijk overschaduwt door kilte. Transformeer je hoofd denken naar hart - denken. Omarm je lagere onbewuste duistere gedachten met empathie en compassie. Erken het gewonde kind in je. En kies voor het Leven dat ons vervuld met een onbeschrijfelijk gevoel van intense vreugde en dankbaarheid. Het is precies zoals wij zeggen en aanbevelen. Kiezen voor vergeving, kiezen voor accepteren en transformeren van boosheid naar onvoorwaardelijkheid vergt moed. Durven erkennen dat boosheid, gekwetstheid en teleurstelling door ons zelf gecreëerd is en in stand gehouden wordt. Doorzien dat het ego deze energie gebruikt om het gevoel van afgescheidenheid te voeden en in stand te houden. Erkennen dat kilte en gedoofde levenslust ons niet voedt op een constructieve manier. Beseffen dat dit voeding geeft aan ons emotioneel deel dat nog mag groeien in eenheidsbesef. Weten dat voeden van boosheid betekend dat wij voeding geven aan onze emotionele gestagneerde ontwikkeling en dat dit onze door het leven opgelopen verwondingen en littekens opnieuw rauw maakt en laat ervaren. Wees groots in je menszijn door de Goddelijke vonk in jou te gebruiken. Omarm, vergeef, heb lief en verbind. Geven, Ontvangen, Dienen en Delen vanuit onvoorwaardelijkheid is ons doel en bestaansrecht. Al het andere is een illusie dat door ons ego in stand wordt gehouden. Daar ontleent het zijn bestaansrecht aan. Zie wat er te zien valt en handel ernaar, onbevreesd. Verander je perceptie en een nieuwe werkelijkheid dient zich aan. Een werkelijkheid die leidt tot het inzicht van eenheid en heelheid. Omarm dit.

Waarachtig Leven vanuit ons Hartcentrum

Toegevoegd op 10-06-2010 om 01:36

'De wetten van het universum zijn oneindig schoon in hun wijsheid. Het is slechts dan mogelijk ze ten volle te begrijpen en te doorleven als we ze tot ons door laten dringen als water dat doordringt tot onze kern. Dit betekend praktisch dat wij een houding van openheid mogen aannemen als het Leven tot ons spreekt.'

Vertelde een leraar me na een lange tijd in stilte over mijn vraag:"Wat wil het leven ons leren?" nagedacht te hebben. Hij vervolgde met de volgende woorden.

'De wetten van het Leven verwijzen naar de vier dimensies welke wij als mens kunnen waarnemen en vormen samen een vijfde  dimensie die alles omvat. In een heilig boek staat geschreven:"Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Ik ben de Alpha en de Omega. Ik ben het begin en het einde. Ik ben in alles en alles is in mij".

Er is letterlijk niets op deze aarde dat niet met het Leven verbonden is. Althans dat uit het Leven voortkomt, hoe onbewust het soms ook mag zijn. Het is de taak van verlichte geesten om het collectief bewustzijn te verhogen op een manier die past bij het Leven. 

Oneindige schoonheid in ontelbare variaties en schakeringen. Let wel, het licht in onze aard om naar anderen te kijken en hen te aanschouwen in hun groeiende verlichte bewustzijn. Het geeft ons een goed gevoel om anderen op een voetstuk te plaatsen. Het is een natuurlijk gegeven geworden om iets of iemand buiten onszelf te aanbidden en metterdaad de verantwoordelijkheid over ons leven buiten onszelf te plaatsen.

 Alles wat we zijn is een resultaat van onze gedachten.

Alles wat we zijn is een gevolg van onze keuzes.

Alles wat we zijn vloeit voort uit onze gevoelens.

Alles wat we zijn is de vrucht van onze daden.

Stap in de schoonheid die Leven is door letterlijk diegene te zijn die we altijd al zijn geweest. Diegene die vanuit de verbinding met de Bron weet dat wij een zijn met die ander, beseft dat die ander een reflectie is van onszelf, erkent dat het Leven ons uitnodigt om waarachtig te zijn. Een oorspronkelijk Leven te lijden in Passie, Bezieling en Enthousiasme. Een Inspirerende factor te zijn door blijmoedig de lessen te leren die het Leven van alledag ons schenkt.

Sta open voor de lessen van het Leven. Neem de tijd om stil te zijn. Daadwerkelijk stil. Zodat we de fluisterende zachte stem horen die ons waarheid verhaalt. Zo bijzonder, zo wijs, zo wonderschoon.

Alles mag er zijn, onze gedachten, onze herinneringen, onze emoties en onze gevoelens. Ervaar ze vanuit een staat van onvoorwaardelijkheid. Ondervind wat het vermag om liefdevol ruimte te geven aan datgene dat zich aandient. Transformeer oordeel naar empathie door vanuit ons hartcentrum de verbinding te maken. Creëer veiligheid, vertrouwen en beschutting door de windrichtingen te verbinden met de hemel. Besef en erken dat onze aardse tent een tijdelijke verblijfplaats is. Wees moedig, eerlijk en oprecht. Leef je leven zoals het bedoeld is. Het leven is boeiend, blijf geboeid zonder geboeid te worden. Op hetzelfde moment dat oordeel stop zijn wij verbonden met de Bron. En ervaren wij wat het betekend om waarachtig te leven.

Be Humble and wear your Crown with Pride.

Toegevoegd op 14-10-2009 om 11:19

Soms heb je van die momenten dat je, volkomen onverwacht, inspirerende gesprekken voert met hele bijzondere mensen. Dat was een paar maanden geleden voor mij ook het geval. Ik geloof en ervaar dat we allemaal beïnvloed worden door de natuur en de vier oerkrachten die we allemaal kennen als de vier windrichtingen en de vier seizoenen, welke we wellicht ook kennen in onze eigen mini - universum als fysieke, mentale, emotionele en verbindende spirituele energie. Het is mijn dagelijkse doelstelling om fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans te zijn, leiderschap over mijn leven te hebben, zodat ik bewust ben van mijn invloed op wat ik denk, wat ik voel, wat ik doe en waar ik me mee verbind. In dit gesprek stelde ik de vraag die op mijn lippen brandde:’Wat is voor u leiderschap?’ Dit is het antwoord wat ik kreeg en dat ik via deze blog graag met jullie deel.

To be a true leader means that you submit yourself to your goals, that you submit yourself to those who needs to be lead. Lead by example means improve your own mastership. Be true to your goals, don’t waste any time on purposes, which does not fit to your real path.

Be faithful to your destiny and transform yourself every single day. By transforming yourself I mean transform your thinking, transform your presence, transform your attitude, transform your actions. Be a true messenger of the one and only life-force. Be unstoppable, be that person, that unique part of men kind, which cannot wait to show itself to the world. Show your real self in every circumstance in humble power.

Be humble but wear your crown with pride. Never let ego trap you to believe how good you are. We are not good because of our deeds. When we act the way we should be then we finally grasp the concept of living life through our true nature. It is GRACE that will help you and support you. So remember my dear friend be humble and wear your crown with pride.

Actie Meditatie

Toegevoegd op 24-04-2009 om 15:42

Tegenwoordig horen we vaak om ons heen om in het moment te leven en zijn er ontelbare boeken verschenen met titels als de kracht van het nu of iets van dien aard.

Maar wat betekent het moment nu eigenlijk? Albert Einstein heeft aangetoond met zijn algemene relativiteitstheorie dat de chronologische tijd relatief is. Zo kunnen we naar een ster kijken op een mooie heldere nacht terwijl we wetenschappelijk weten en rationeel kunnen verklaren waarom die ster eigenlijk al een paar miljoen jaren geleden gedoofd is en feitelijk op het moment van waarnemen eigenlijk niet meer in materiele vorm bestaat. Hoe zo, in het verleden of toekomst kijken bestaat niet, we doen het allemaal elke keer als we naar de sterren staren zonder ons erover te verbazen!

Andere onderzoeken laten zien dat we in het rationele deel van onze hersenen een tijdsbeleving hebben maar in het deel dat verantwoordelijk is voor empathie en creativiteit de tijd ogenschijnlijk niet lijkt te bestaan. Neuro- wetenschappelijk zou je kunnen stellen dat het deel dat zich druk maakt over tijd precies het zelfde deel is dat verantwoordelijk is voor maar 5 % van onze gedachten, de rationele wel te verstaan. En dat het deel dat tijdloos is en dus altijd in het moment is 95 % van onze gedachten en bewustzijn beslaat. Als dat werkelijk zo zou zijn dan maken we ons in, met name, de westerse moderne wereld in ieder geval in onze gedachten heel druk over iets dat maar 5 % van de onze werkelijkheid vormt en negeren we het stuk dat elke dag op nieuw 95 % van ons werkelijkheid is en dat we kennen als ons innerlijk bewuste en onderbewustzijn. Het spreekwoord zegt gezelligheid kent geen tijd. Deze levenshouding vinden we vaak terug bij verschillende culturen die als gemene deler hebben dat ze dichter bij de natuur leven of rondom de evenaar wonen. Manana, de tijd is van rubber of, in onze ogen, te laat komen zijn levensstijlen waar de gemiddelde westerse mens van gruwelt. Langskomen zonder afspraak, onmogelijk we moeten even de agenda raadplegen.

Ik las laatst een verhaal over een persoon die een kleine herberg heeft langs de pelgrimsroute van Santiago de Compostella. Het viel hem na al die jaren op dat er maar heel weinig niet-blanke mensen de behoefte voelden om deze route te bewandelen. Na dit fenomeen bestudeerd te hebben kwam hij tot de conclusie dat deze mensen dichter bij zich zelf zijn, in het moment leven bij alles wat ze doen omdat ze nog verbonden zijn met hun innerlijke natuur en er gewoonweg niet over nadenken om zo’n tocht te maken om zichzelf te hervinden.

In maart jl. heb ik het voorrecht gehad om een week met Shifu Shi Yan Ming op te trekken. Deze Chan Boeddhistische monnik heeft me geïnspireerd gewoonweg door zich zelf te zijn. Ik vroeg hem naar zijn geheim waarom hij fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel continu in balans is. Zijn antwoord is heel eenvoudig. Alles wat ik doe is Actie Meditatie, dit betekend praktisch gezien deze instelling. Het leven is zo mooi, ik geniet van elke seconde en beleef het intens in het moment. Waarom zou ik nadenken over gisteren of morgen? Wat brengt me dat? Ik geniet van alle aspecten van het leven. Ontwikkel me en heb contact met een ieder.

Zou het zo kunnen zijn dat onze denkvermogen een overschatte kwaliteit is? Zou het zo kunnen zijn dat in het moment handelen naar onze intuïtie, innerlijk weten en in-zicht, rust en vertrouwen geeft? Wil je weten of het voor jou werkt? Volg dan de Nike slogan ‘Just Do It’ en onderneem nu actie in het moment.

Oude rituelen, recepten en authenticiteit.

Toegevoegd op 04-01-2009 om 21:14

Ik hoor en lees nogal eens op verschillende ‘spirituele’ forums over het al dan niet authentiek zijn van sjamanen, medicijnmannen en spirituele leraren. In het westen wordt er dikwijls sceptisch gedaan over overgeleverde wijsheid. We willen graag rationeel bewijs dat iemand die wijsheid doorgeeft daartoe gemachtigd is of op zijn minst een 30-jarige opleiding heeft genoten bij een oude meester.

Wel, ik besloot deze vraag aan mijn leraar voor te leggen en dit is zijn antwoord:

'Wat heb je liever mijn kind als je een oorspronkelijk gerecht maakt dat al generaties lang van vader op zoon wordt doorgegeven.

Heb je liever de echte, oorspronkelijke ingrediënten, die zo oud zijn dat ze al verstoft zijn? Of heb je liever frisse, goedsmakende, versgeplukte ingrediënten?'

Uiteraard kies ik voor de versgeplukte ingrediënten.

'Rituelen kunnen net als recepten op verschillende manieren doorgegeven worden. Mondeling, van vader op zoon. Door het op schrift te stellen. Of door de geest, die oneindig is.

Als je twee mensen een gerecht laat maken van hetzelfde recept. En ze hebben allebei dezelfde ingrediënten dan nog kan het gebeuren dat de gerechten niet helemaal hetzelfde smaken. Dit heeft te maken met twee dingen: Intentie en Bezieling.

Welnu, de kunst om oude recepten en oude rituelen heden ten dage op een authentieke en frisse manier met de wereld te delen, kan slechts dan als we stil zijn, en oprecht luisteren wanneer we het doorkrijgen. Hetzij mondeling, hetzij schriftelijk, hetzij in de geest, door gidsen, beschermengelen, samenlevers, spirituele leraren of het Leven zelf.

Op hetzelfde moment dat we het delen met de wereld met een zuivere intentie. Dan is het oorspronkelijk en authentiek om dat het bezield is.

Bezield is alles dat door ratio niet begrepen wordt, wat het hart aanraakt en ontroerd, omdat het echt is'.

 

Het Land achter de Regenboog

Toegevoegd op 19-12-2008 om 17:57

Het Land achter de Regenboog, is de titel van een boek dat ik op dit moment aan het schrijven ben. Het volgende stukje deel ik graag via deze blog met jullie. Het bevat een aantal inzichten en lessen die ik op een bijzondere manier heb mogen ontvangen.

De vier universele wetmatigheden en de zeven gehechtheden.

  ‘Lief kind, ga hier eens zitten, ik wil je wat vertellen’ zegt Oom, terwijl hij naar een ronde platte steen wijst aan de oever van de rivier. Nieuwsgierig naar wat ik te horen zal krijgen neem ik plaats op de steen die aangenaam warm aanvoeld omdat de zon er op schijnt. ‘Allereerst vraag ik je om een keer diep in te ademen en langzaam uit te ademen. Sluit je ogen en concentreer je op wat je hoort en voelt... Kun je me vertellen wat je waarneemt’?

‘Ik hoor het ruisen van de wind in boomtoppen, ik voel de stralen van de zon op mijn gezicht, ik ruik de geur van dennennaalden’. ‘Mooi’ zegt Oom ‘Wat is er nog meer’? ’Ik hoor het ritselen van kleine diertjes in de bosjes. Hoe stiller ik word hoe meer er tot me doordringt… Ik hoor het stromen van water in het riviertje... In de verte hoor ik het geluid van een vogel... Het lijkt wel of ik de wind hoor fluisteren, ik luister aandachtig, warempel, de wind fluistert, het lijkt op een gedicht, in woorden die ik niet zo goed herken, het klinkt als volgt.

Go with the Flow & Enjoy!

    Let the Rhythm of Life Surprise you.

The Reward is not at the end of the Rainbow.

But in the Journey itself.

 

What is your True Colour, Rainbow Warrior?

Re-connect with you Inner Source.

Let the Answer emerge from Within.

Be True to Your Destiny & Shine.

Verbaasd open ik mijn ogen en kijk Oom aan. ‘Wat betekent dat vraag ik nieuwsgierig’? Oom kijkt ernstig en ook heel blij. Ik raak verwart van zijn aanblik, wat gaat hij me vertellen? Oom begint te praten:’Het is bijzonder dat het Leven zich op deze manier aan je openbaart. Deze woorden bevatten een buitengewone wijsheid. Ik ben verheugd dat ik dit mag meemaken en dat ik jou mag uitleggen wat je zelf gehoord hebt. Welnu, deze woorden ontsluieren het raadsel dat je al eerder gehoord hebt. Kun jij je het nog herinneren'? Ogenblikkelijk weet ik wat Oom bedoeld en zeg ferm: ‘Ja, Oom ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Alhoewel ik het nog maar ten dele begrijp, heb ik het wel onthouden’. Eén is alles, Zeven is het geheel, Vereenvoudig, was het raadsel wat ik aangereikt heb gekregen. 

Oom vertelt: ‘Deze woorden geven je op een poëtische manier uitleg over de vier universele wetmatigheden en de zeven gehechtheden. De eerste wetmatigheid waar we allemaal mee te maken hebben wordt -De Wet van Karma- genoemd. Weet jij wat dat betekend’? Ik antwoord:’Mijn moeder leerde me, als je goede daden doet ontvang je de goede dingen van het leven, en als je slechte daden doet komt dat bij je terug.’Wat je zaait zal je oogsten’ is haar geliefde uitspraak.

‘Juist’ zegt Oom.’Welnu, onthoud met heel je hart, ziel en verstand wat ik je nu vertel. De Wet van Karma betekent letterlijk het volgende. -Alles wat jij uitstraalt komt bij jou terug -. Goed en kwaad is een menselijk concept dat eigenlijk niet bestaat. Als het al zou bestaan is kwaad in zich zelf iets goeds dat nog niet verlicht is. Om je te helpen deze wet te begrijpen vraag ik je het volgende.

Wat gebeurt er als jij morgenochtend op de markt in het dorp een ieder die je ontmoet onvriendelijk en boos aankijkt’? ‘Ja, dat is logisch’ antwoord ik ‘Dat zullen de mensen niet zo leuk vinden, ze zullen waarschijnlijk ook stug en gesloten reageren’. ‘Goed’ zegt Oom ‘Wat gebeurt er, als jij een ieder, met een open hart tegemoet treed, met blijdschap in je hart en vriendelijk contact maakt? Ik laat de vraag tot me doordringen, sluit mijn ogen en verbeeld me alsof het werkelijk gebeurt. Ik zie mezelf op de ochtendmarkt lopen, ik voel me blij, straal vriendelijkheid uit, ik ben open, onbevangen en onbevooroordeeld. Iedereen lacht naar me, waardoor ik nog blijer word. Het voelt alsof iedereen oprecht verheugd is me te zien. Mijn hart maakt een sprongetje van  vreugde.

Ik open mijn ogen en met een stralende glimlach vertel ik Oom wat ik in mijn verbeelding ervaren heb. Oom luistert aandachtig naar mijn verhaal en zegt tenslotte. 'De Wet van Karma kun je ook als volgt onthouden, ‘Door Liefde te Zijn, ontvang je Liefde’.       

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville