Weblog van: Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com

Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd aan de UVA (Nederlands en Communicatiewetenschap) voorheen werkzaam bij VNU en Randstad als Marketing manager bij Cosmopolitan, Marie Claire, Intermediair, newmonday.com, Management Team en ontwikkelde Sprout.

Tijdens een periode van bezinningna 12 jaar hard werken reisde ik naar India, Bali en daar ontstond een grote liefde voor de Oosterse filosofieen en Yoga'. Rishis bedacht ik tijdens meditatie in Sri Ved Niketan & Rishiskesh: een plek waar mensen konden verbinden in een eigentijdse sfeer met verdieping (soort Buddha Bar in combinatie met de sfeer van Rishikesh). Rishis werd in 2007 als 'conscious club' gelanceerd in oud-Oibibio in 2007 en ontwikkelde zich tot grote internationale inspiratiebron op het vlak van bewustwording'.

Saskia volgde diverse trainingen & cursussen tot Mindfulness Trainer, Executive Coach en Yogadocent:
- Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT) See True Opleidingen
- Yogadocent, Transformatieve Yoga (Hatha Yoga & Meditatie) Sai Mithra
- HBO Opleiding Llifecoach School of Life (Barbara Brennan)
- Yoga Philosophy, Meditation, Indian Spirituality (Yogacharya Dharmananda)
- Primordial Sound Meditation Deepak Chopra
- Chakra Psychology & Technology of Manifestation (Anodea Judith)
- Yogadocent Asthanga Yoga Gokarna India (Katiza Ivulic)
- Pranic Healing Basic (Alex te Paske)
- Pranic Healing Advanced (Vivek Joshi)
- Vipassana (Goenka)
- Reiki l (Rashmi Parmar)
- Sudarshan Kriya (Art of Living)

Rishis is organisch gegroeid, met veel steun, inspiratie van mensen en diverse 'leraren' op mijn pad o.a:
- de rishis
- Yohacharya Dharmananda
- Edward Granville voor de prachtige website
- NIels Luigjes & Naim Niebuur voor touching the heart & soul of the brand
- Martine voor alle steun, housing en herkenning van alle processtappen
- Edwin Feenstra voor de warmte, verbondenheid, liefde
- Anil van Unlimited Health voor de empowerment
- Mary Callaghan (primordial sound teacher Deepak Chopra)
- Els Kikke voor het 'loskomen' van oude patronen
- Ysbrand van der Krieke als rots in de branding, juridische steun en autonomie
- Mattijs Gritters Doublet voor alle producties, inspiratie, steun, begrip en liefde
- Renske van der Poll voor alle liefde (badkamergesprek Delhi!) & sisterhood
- Fraukje Hagenaars voor alle sfeervolle ontvangsten en liefdevolle support door de jaren heen
- Thierry Ranner voor het openen van mijn hart
- de 1e DJ van Rishis Bobby Morel
- de 2e DJ van Rishis Kareem Raihani
- overige DJ's Rishis Jan Boom, Esta Polyesta, DJ Isis, DJ Tommy
- Helen Poolman voor alle lichtjes, insights & healings
- Norbert Spekking (Sjamaan voor het hak en breekwerk ;-)
- Peter van Roosmalen (Engelen, Karmische schoonmaak, Atlantis & Healing)
- Angie van Hoboken (Sjamaan) voor het verbreken van alle negatieve koorden en zeer diep werk
- Enrique Arrelano voor de intense trance-rebirth en aarding
- Sanchit Kumar Jain (Liefde, Puurheid, Integriteit, Heart & Soul, Nothing-ness)
- Miquel Swaen voor de strategie & alle calculaties voor House of Rishis
- Bodo Groen to help me start
- Mariette Verbruggen voor de Raad van Advies van House of Rishis en alle marketing inzichten
- Mariette de Bruin voor alle strategische support en meedenken
- Wouter van de Ridder voor de positionering, reis naar India en East & West ;-)
- Alexandra Roessingh voor de ontwikkeling en productie van de Soul of Leadership
- Peter Bresser voor het kraken van mijn ego, de spiegels en het spirituele pad
- Wouter Schopman & Dick Westerneng, Jan Wyers
- Mijn voorouders in 't bijzonder Opa Huijsman (I bow to all ancestors)
- Mijn nicht Ingeborg Beugel in wie ik zoveel herken
- Broer Marnix voor alle competitie & strijd en onze vakanties samen en voor het inzicht in 'expansie'
- Mijn ex Boudewijn voor de liefde en de pilaar die ik toen nodig had
- Mijn zusje Carla met wie ik de warmte en verbinding zo voelde in mijn kind-tijd en zwager Leo
- Mijn allerliefste harte soulmate neefje (alias prins) Alec de Palec en Jesse Marin
- Mijn moeder die me het leven heeft geschonken, van wie ik intuitie, liefde voor 'nature' heb
- Mijn vader van wie ik het filosofische, levensbeschouwelijke karakter heb

En verder alle mensen die op mijn pad zijn gekomen om Rishis te realiseren. In 't bijzonder Steven, Fleur, Danny W, Margie, Rakesh, Chris Hubba, Marion, Mark Koster, Bodo Groen, Willem Bol, Simone, Martine, Mar, Mattijs, Alexandra, Fraukje, Linda, Hubie, Wouter, Miguel, Robin, Martijn, Roel, Drs. A. Heijn, Thierry. Suzanne van B, Talien, Thieu, Willem en nog veel meer die altijd 100% en meer dan dat... in mij en in Rishis geloven! God Bless. Zie ook over rishis/mensen!

Mijn website: www.rishis.nl

Familie als genezend systeem

Toegevoegd op 24-03-2012 om 14:40

De kerk en de zwart pedagogische opvoedingsleer (onderdrukken, macht, manipulatie, chantage, niet over gevoel praten, geen zelfonderzoek, liefde en aandacht die niet van boven in de boom naar beneden stromen maar ouders die nog liefde en go edkeuring en veiligheid nodig hebben van hun kinderen omdat ze t zelf niet hebben gehad) heeft ons Nederland en onze maatschappij dusdanig parten gespeeld dat er nu zoveel mensen zijn met psychische klachten, borderline, psychose, depressie, burn out etc etc... veel werk aan de winkel dus.. 

De kerk loste het als volgt op: 1 iemand per familie het klooster in om boete te doen voor familie zodat de rest lekker kan leven. Die persoon ontwikkelde zijn hogere chakras en voor zijn natje en droogje werd gezorgd maar het familiekarma werd niet opgelost maar meer door de tijd heengedragen. Na de loskoppeling van geinstutionaliseerde religie zijn het vaak individueen binnen een systeem die het afvoerputje zijn en uiteindelijk vaak spirituele pad kiezen (en daarmee vaak grote delen oplossen van het familiekarma ten koste van zichzelf maar ook vaak grote ontwikkeling en verlichting bieden) of het alternatief: gek en/of ziek worden of zelfmoord (en daarmee ook delen oplossen maar volledig ten koste van het ZELF, zichzelf). 

Het best is zoals de indianen (en andere natuurvolkeren) en de sjamanen (waar ook familieopstellingen uit voort komen) het familiesysteem bekijken: als er 1 iemand ziek is of psychische problemen is het familiesysteem ziek. Iedereen doet dus mee met helingsproces en iedereen kijkt naar zichzelf en het verleden en neemt zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Het lot van 1 is het lot van de familie. Dan drukt het niet op schouders van 1.. en dat scheelt jaren therapie..en daarmee red je iemand van ziekte, gekte en of van de dood.

Lynne McTaggart in Amsterdam over verbinding en samenwerking!

Toegevoegd op 23-03-2012 om 23:40

Waarom is het zo’n puinhoop in de wereld? Dat komt voor een belangrijk deel doordat het bewustzijn van de mensheid verduisterd is.

Mede daardoor hebben we  een onjuist begrip van de wereld en de mens. De wetenschap die zich in de afgelopen eeuwen heeft ontwikkeld heeft waardevolle dingen opgeleverd, maar gaat voorbij aan een uiterst belangrijk aspect: de verbinding. Al honderden jaren handelen we als mensheid in strijd met de natuur door onze essentiële verbondenheid met alles te negeren, en onszelf te zien als individuen die los staan van al het overige.

Auteur en spreker Lynne McTaggart werkt dat alles haarfijn uit aan de hand van nieuwe wetenschappelijke bevindingen in haar nieuwste boek ‘De Verbinding. Word je bewust van het veld waarin je leeft’.

In ‘De verbinding’ noemt ze de belangrijkste bevindingen uit dat boek, maar gaat dit boek gaat verder doordat het zich niet beperkt tot nieuwe natuurwetenschappelijke ontdekkingen, maar ook ingaat op sociaal en psychologisch onderzoek, en met gefundeerde conclusies komt over de manier van leven die goed voor ons is.

Lynne McTaggart heeft ‘De Verbinding’ geschreven om aan te tonen dat we handelen volgens een verzameling verouderde opvattingen en regels. De wetenschappelijke visie op wie we zijn als mens is drastisch veranderd, en wij moeten mee-veranderen om te kunnen overleven. De grote wereldwijde crisis die ons bedreigt is grotendeels voortgekomen uit het denken in termen van competitie. De competitieve impuls heeft zich vastgezet in de identiteit van de mens en is mede-oorzaak van de huidige crisis. De crisis die momenteel op vele gebieden wordt ervaren is het gevolg van het verschil tussen wie we denken dat we zijn en onze diepste essentie. Het paradigma van competitief individualisme beschouwt het leven als een heldhaftige strijd over vluchtige elementen en een verdeling van schaarse hulpbronnen. De heersende idee is dat er niet genoeg is en dat er anderen zijn die sterker en slimmer zijn dan wij, zodat we veroordeeld zijn om te strijden voor hulpbronnen.

Wetenschappers zijn er steeds vanuit gegaan dat ze het geheel kunnen begrijpen door de afzonderlijke delen waaruit het is samengesteld te bestuderen. De denkbeelden van Charles Darwin grote invloed van de denkbeelden van Darwin, waarin het gaat om overleving van de sterkste in de worsteling van het leven en waarin blind toeval heerst, zijn voortgekomen uit die benadering. De econoom A’dam Smith vond dat de samenleving het beste gediend is door de onzichtbare hand van de vrije markt. Hij geloofde dat de samenleving er het beste gediend is wanneer iedereen zijn zelfzuchtige natuur volgt. McTaggert rekent af met die verouderde opvattingen.

De vele facetten van de crisis die we ervaren zijn symptomen van een dieper probleem. Honderden jaren hebben we tegen de natuur in gehandeld door onze fundamentele verbondenheid te negeren en onszelf te zien als afgescheiden van de wereld. We hebben het punt bereikt waarop we niet langer kunnen leven volgens het onjuiste begrip van wie we werkelijk zijn. Dit alles doet Lynne McTaggart uit de doeken aan de hand van haar eigen ervaringen en wetenschappelijk onderzoek in hoofdstukken met veelzeggende titels als: geboren om erbij te horen, geboren om in te stemmen en geboren om te geven. ‘De Verbinding’ van Lynne McTaggart is bejubeld door bekende spiritueel ingestelde Amerikaanse schrijvers en sprekers, onder wie Deepak Chopra, Debbie Ford en Marianne Williamson:

Eens in de zoveel tijd komt er een boek uit dat een verschuiving doet optreden in onze visie op de werkelijkheid of een nieuwe manier van leven propageert. ‘de Verbinding’ doet beide. Deepak Chopra

In ‘De Verbinding’ geeft de briljante en wijze Lynne McTaggart ons een levens veranderende blauwdruk voor een nieuwe manier van leven. Dit verbazingwekkende boek, gebaseerd op op ontdekkingen van de nieuwe wetenschappen, zingt tot onze harten en spreekt tot onze denkvermogens. De belangrijke boodschap van dit geestverruimende boek heeft de kracht om onze relaties, onze omgevingen en onze wereld te helen, en inspireert ons tot een geheel nieuwe toekomst op een moment dat we deze het meest nodig hebben. Debbie Ford

Op elke bladzijde van dit boek staat iets waardoor je zou kunnen gaan springen van vreugde. Het is alsof je heimelijke vermoedens, die je verworpen had omdat niemand anders zo dacht, plotseling waar blijken te zijn. Je beseft niet hoe dorstig je ziel is geweest naar een andere manier van naar de wereld kijken totdat het je gegeven wordt en je het niet meer kunt laten het in te drinken. Zelden vertelt een boek op zo’ n bijzondere manier hoe het is. Marianne Williamson

Lynne spreekt op 31 maart bij Wake Up Party (initatief van Rishis, de Roos, Mirror) over haar nieuwste boek De Verbinding. Bestel je kaarten snel (voorverkoop gaat erg hard!) op  http://www.rishis.nl/nl/upcoming-events/eventsView/_name_wake-up-party-met-dj-isis-esta-polyesta-162/

Wat is Karma eigenlijk? Kan je karma oplossen?

Toegevoegd op 22-03-2012 om 21:14

Karma. Wat is Karma eigenlijk? Kan je er wat aan doen? Nee niet het zogenaamde 'goeie' karma maar aan het stuk waarvan je denkt waarom overkomt mij dat nu altijd? Het antwoord is ja dat kan je oplossen en kost veel innerlijk werk en inzicht maar het kan. Lees verder!

Er zijn verschillende vormen van karma. De eerste vorm is eenvoudig 'op te lossen' door aan meditatie, yoga en 'oud' en gedegen spiritueel werk te doen (Yoga, Meditatie, Advaita). In India werken ze van de 4e chakra naar boven: hart (4e), sharing/creativity (5e), 3e oog (6e chakra) en universum (7e) en dat wordt met deze methoden gestimuleerd en gezuiverd. 

Meestal wordt er niet naar onder gewerkt en worden de themas en issues op de lower chakra gezien als karma/levenslot. Met Karma Yoga en misschien een guru valt wel iets te doen maar dat komt min of meer neer op acceptatie van.. Op zich is daar ook ruimte voor in een land als India dus mensen die zich spiritueel kunnen en willen ontwikkelen krijgen hiervoor ook vaak de mogelijkheden, de ruimte worden gezien etc. Vaak worden ze gestimuleerd zich naar boven toe te ontwikkelen dus voor de aardse issues en basics wordt dan in de spirituele kringen (ashrams) gezorgd. 

De feel good en de India en new age movement heeft dat geintroduceerd en gevolgd in het Westen en nam gretig de happy en zen en acceptatie elementen over vanuit de Aziatische regionen. Maar... buiten een fijn gevoel en wat 'verlichting' zal dat niet uiteindelijk niet veel doen aan het doorbreken van patronen, kansen, overlevingsmechanismen, familiesystemen, maskers, terugkerende pijnen en programmeringen, familiekarma etc etc

Inmiddels zijn we in de tijd een stuk verder en weten we hier in het Westen dat er niet duizenden ashrams aan het wachten zijn op mensen die een spiritueel pad aan het wandelen zijn. Dus.. werk aan de winkel op de lagere chakras.. dat zijn de meer pyschologische en karmische familie stukken: loyaliteits en manipulatie thema's (en alle pijn en verwarring oplossen omtrent die onderwerpen), dak boven je hoofd, geld verdienen, voor jezelf gaan staan, grenzen aangeven, ruimte innemen grenzen aanvoelen, praktisch zijn, voor jezelf opkomen. Voor lang niet iedereen eenvoudig.. trauma's en pijn uit kindertijd gaan op de lagere chakras zitten en in later leven kan manifestatie dan heel heel lastig en verwarrend worden. Het neerzetten van een ego en een identiteit is in deze fase van groot belang (en in deze fase NIET het elimineren ervan wat de stromingen prediken) Barbara Brennan, Reich, Anodea Judith, padwerk, bodywork, Alice Miller bieden gedegen werk en kansen om ook de lagere chakras te zuiveren en dus ook die karmische stukken op te lossen die in India behoren tot 'acceptatie'. 

Dan hebben we nog een derde vorm het zogenaamde levenslot Prarabdha karma. Dit is het karma dat je lot bepaalt in dit leven. Je kunt er werkelijk niets aan doen, het ligt onwrikbaar vast, het is iets wat je moet ondergaan. Het is dat stuk waarvan je denkt.. waarom komt dat steeds weer terug en waarom zeil ik met tegenwind en dan ook nog windkracht 9 in plaats van een lekker briesje in de rug.. nou die vorm van karma.. daar valt dus toch nog iets mee te doen... vaak komt het niet aan het licht omdat de meeste mensen ermee 'leren' leven. 

Zojuist een heel zwaar en groot karmisch stuk opgeruimd een Prarabdha Karma stuk.. dat kan en is mogelijk door jaren innerlijk werk, een hele goeie sjamaan en een heftig spiegelende relatie en continue naar binnen kijken wat er gebeurd... De Daoisten hebben er een methode voor als je er klaar voor bent en je huiswerk hebt gedaan..

Wil je stappen maken? Loop je steeds vast? Ik kan je ondersteunen en indien nodig doorsturen voor het specialistische werk. Of mail eens saskia@rishis.nl
Bram Vermeulen over Soemeriers, Elohim en Nephilim

Toegevoegd op 02-03-2012 om 01:02

Bram Vermeulen gaat in In Den Beginne . . . op zoek naar het ontstaan van de mens en zijn beschaving op aarde. De Soemerische kleitabletten, die gelden als de eerste geschiedschrijving van onze historie, voeren Bram langs scheppingsverhaal en evolutietheorie naar een onthullende constatering. 

De verhalen van het Oude Testament werden vertaald van Soemerisch naar Arkadisch van het Arkadisch naar het Baylonisch van het Babylonisch naar Oud Grieks van het Oud Grieks naar Hebreeuws en van het Hebreeuws naar het Latijn..  

Zoek bekrachtiging en bescherm jezelf tegen negatieve energie

Toegevoegd op 25-02-2012 om 22:26

Op vrijdag 9 maart Rishis Full Moon Party in de Vondelkerk. Met Master Healer & Teacher Tuaca Kelly (ontwikkelaar van helingmethode 'The Alignment' ). Deze avond beginnen we met een bijzondere presentatie en 'transmissie' (soort meditatie m et helende 'downloads') van Tuaca Kelly: ' De Compassie & Wijsheid van Onderscheidingsvermogen'. Kaarten in de voorverkoop www.rishis.nl

Deze avond zal inspirerend en bekrachtigen werken en zal je tools bieden om je te beschermen tegen 'negatieve' of storende energieen. Het biedt je bruikbare en heldere inzichten met betrekking tot de keuzes die je maakt. Iedereen die het hele spectrum van bewustzijn wil begrijpen, iedereen die van groei en een daverend feest houdt, is van harte welkom! Coaches, trainers, therapeuten, consultants, healers, 'light warriors', psychologen, artsen en hulpverleners en mensen die kiezen voor leven in bewustzijn, zullen zich door de presentatie gevoed voelen.

Na de presentatie & meditatie om 20.30 Party met o.a DJ Esta Polyesta en Schaamteloos DJ's (Jan Boom en Analogeffect Jan Branko) en natuurlijk kan je terecht voor een massage of consult (Tarot, Human Design, Maya etc). Voordat de lezing begint een concert van Martine Stam & Avi Adir.

Meisje met de Zwavelstokjes & de Fee

Toegevoegd op 25-02-2012 om 22:24

Mijn favoriete sprookje Het Meisje met de Zwavelstokjes (wat volgens Peter Delahay - Astroloog- meer vertelt over mij dan ik wist..). Het meisje met zwavelstokjes zoekt een vuurtje voor haar stokjes.. niemand wil haar een vuurtje geven en u iteindelijk gaat ze dood..... ze komt in de hemel en treft de Fee en is daar heel blij.. Maar het meisje is nu groot en.. de Fee is niet in de hemel maar hier op Aarde! De Fee zit in in mezelf en ziet het kleine meisje en geeft haar wat ze nodig heeft. 

O Divine Father, may we actualize through intention and extension our body vehicle, singing eternally before the Throne with the words: Kodoish, Kodoish, Kodoish Adonai 'Tsebayoth. May the Hierarchy sing with us on earth as it is in heaven. May the Holiness of our Brothers and Sisters in the higher worlds be with us in every heartbeat and every thought-form

Great Bell Chant Tich Nat Han

Toegevoegd op 06-01-2012 om 17:17

Healthy, True en Loving 2012!

The Great Bell Chant voor een heel fijn 2012 voor allen!

De inwijdingen van Jezus

Toegevoegd op 26-12-2011 om 15:37

Het leek me wel een mooie kerstboodschap om te schrijven over de kruisiging van Jezus en de metafoor met ons als spirituele mens.

De kruisiging van Jezus is net als de geboorte een van de 5 inwijdingen op het ware pad van spiritualiteit 

- Het kruis als symbool van t leven -  'Het kruis is de metafoor van de menselijke relatie met het Goddelijke . Op t punt waar het horizontale het verticale kruist ligt de uitnodiging tot heelheid. Door dit punt te vermijden en lijden uit de weg te gaan kruisigen we onszelf en hangen we steeds opnieuw. Als we door het lijden heen gaan komen we tot wederopstanding. Dat betekent niet je slachtoffer voelen integendeel. In de donkere nacht van de ziel voelen we ons gedesorienteerd alsof we uit elkaar vallen, ontploffen of sterven.

Als we dat durven te ervaren aanvaarden we het verdwijnen van ons controlerend denken. Dan pas is het werkelijke wezen wat we zijn er helemaal. We zijn onzer eigen vroedvrouw/man die deze bevalling heeft begeleid en kunnen nu een liefdevolle aandachtige ouder worden die van ons houdt. We kunnen voelen hoe ons lichaam de vorm heeft van een kruis als we onze armen spreiden. Dit keer geen kruis waaraan we sterven maar een kruis dat het leven symboliseert. Dat geeft een gevoel van expansie.

We kunnen nu een verbinding aangaan met de wereld vanuit onze wezen. Nu is het hele universum onze baarmoeder. Een transpersoonlijke ervaring. Een ervaring die ons in contact brengt met het collectieve bewustzijn van de hele mensheid.' (Bron Els Kikke, In beweging komen vanuit Oerkracht) 

De geboorte in Betlehem en kruisiging op Golgotha van Jezus zijn 2 van de 5 inwijdingen (de andere 3 zijn de doop in de Jordaan, de verheerlijking op Karmel en de opstanding). Deze inwijdingen staan symbool voor ons allemaal als mens. Ze zijn wegwijzers op ons pad en verbeelden de vijf stadia van de ziel tijdens onze spirituele reis en zijn van onschatbare waarde in het leven van mensen die zich baseren op hun wezenlijke goddelijkheid. Een profeet uit de oudheid zei:

‘Er zal een verheven baan en een weg zijn, welke de heilige weg zal worden genoemd; de onreine zal er niet doorgaan, maar hij zal voor deze zijn; die deze weg wandelt'

Het is een weg die leidt van buiten naar binnen. Hij onthult stap voor stap het verborgen leven dat door iedere vorm en elk symbool wordt versluiert. Hij gaat van het stadium van onderzoeken over naar wat ze in Tibet “directe kennis” noemen. Op dat pad maken visie en hoop plaats voor verwerkelijking. Inwijding na inwijding wordt ondergaan, waarvan een ieder de ingewijde nader brengt tot het doel van complete eenheid.

Op de inwijdingen voor ons als mensheid met als doel complete eenheid! 

Merry Christ (X..) Mas and a bright and whole 2012!

De Inwijding

Toegevoegd op 18-11-2011 om 10:49

Op facebook (paar dagen terug) vroeg ik me af hoe we nu de hemel op aarde kunnen creeren.. Ik stelde vragen als.. Hoe moet een eventueel nieuw systeem eruit zien als dit kapitalistisch systeem (wel of niet gestuurd door de 1%) niet meer werkt.

Waar liggen de antwoorden? Zit de sleutel alleen in onszelf? Nee ook in de buitenwereld. Of hebben we een Avatar nodig? Of meerdere Avatars? We hebben mensen nodig die krachtig zijn, met hun hart open, integere mensen die hun eigen donkere kanten en bloedlijnen begrijpen en daarom ook van het collectief, warriors die geen angst hebben om te strijden voor liefde en eenheid, mensen die verder kijken dan hun neus lang is. Mensen die gaan staan en mensen die de de brug kunnen bouwen van Oost naar West en van Hemel naar Aarde. 

Ik sloeg gisteren het boek open van Elizabeth Haich Inwijding. Precies op de goeie pagina voor een volgend antwoord..

' Er leefde eens een ras op aarde dat anders was dan de tegenwoordig op aarde levende rassen. Dat ras manifesteerde ten volle de geestelijke wet en niet de wet der materie zoals nu. Dat ras openbaarde god hier op aarde zonder de eigenschappen van t lichaam - de zelfzucht- ermee te vermengen. Dat ras verdiende in zijn goddelijke zuiverheid de naam zonen Gods

Het gehele leven was op t geestelijke, op liefde en op onzelfzuchtigheid gegrondvest. Lichamelijke begeerten aandriften en hartstochten verduisterden de geest niet. Wie tot dit ras behoorde kenden alle geheimen van de natuur. En aangezien zij ook hun eigen krachten volledig kenden en onder beheersing van hun geest hielden hadden ze t vermogen de natuur met haar geweldige krachten te beheersen en te richten. Ze hoefden hun brood niet te verdienen met zware lichamelijke arbeid want in plaats van de aarde met hun zweet te drenken lieten ze de natuurkrachten werken..

Ze kenden alle natuurwetten de geheimen der materie ook de geheimen van hun eigen wezen en de krachten van de geest. Ze kenden ook het geheim hoe een kracht zich omzet tot materie en omgekeerd hoe materie kracht word. Ze leefden vredig en gelukkig als de heersende klassen over een groot deel van de aarde verspreid. 

In die tijd leefden er op aarde reeds andere mensen die op de zonen Gods leken maar met een materialistischer ingesteld lichaam en op een veel lagere trap van ontwikkeling. Ze identificeerden hun bewustzijn geheel en al met het lichaam. Ze woonden in oerwouden, vochten tegen de natuur. tegen elkaar en tegen wilde dieren. Dat waren de oermensen. Het ras van de mensenzonen dat je ziet is uit de kruising tussen deze 2 rassen ontstaan... '

Het 'hogerstaande' ras sterft langzamerhand uit en laat de mensheid duizenden jaren alleen opdat deze zonder zichtbare leiding zelfstandig omhoog kan komen. Door de vermenging van de twee rassen ontstonden echter ook individueen die hun verlaagde kennis van zwarte magie inzetten en hun eigen krachten en de natuurkrachten misbruikten. Voor zelfzuchtige doeleinden. De Zonen Gods wisten dat deze krachten meedogenloos diegene vernietigen die het onjuist gebruiken. Zij wisten dat de zwarte magiers zichzelf in het verderf stortten. Hun hebzucht en verblinding zou een universele ramp veroorzaken (noot is dat waar we nu staan anno 2011?). De zwarte magiers verloren al spoedig de macht over hun instrumenten'

Volgens mij is de vraag hoe we in ons allen de delen van de Zonen Gods kunnen vinden. Kan dat wel ? Of zijn nu alleen volstrekt onzelfzuchtige mensen nodig die het vermogen hebben om de wereld een stap vooruit te brengen? Kunnen we als eenheid de dimensie van het eenheidsbewustzijn betreden, het eeuwige ZIJN?

Bron Inwijding van Elizabeth Haich.. (en natuurlijk vaak verkeerd geinterpreteerd en vanuit zwarte kant benaderd)..

Puinruimer van verkeerde energie in huis

Toegevoegd op 26-10-2011 om 23:08

Sinds kort woon ik in een nieuw huis in Amsterdam Zuid. Na een tijd in Amsterdam rond  te hebben ‘gezworven’ is het bijzonder prettig om een eigen plekje te bezitten. Een plekje dat energetisch ook helemaal schoon is en van ‘mij’.  Juno Burger hielp me hierbij.

Puinruimen van negatieve energie? Ik las het in een tijdschrift en dacht dat kan mijn huis wel gebruiken! Het kan natuurlijk zijn dat ik aan het bijkomen ben van alle rollercoasting en stormachtige ontwikkelingen van de afgelopen jaren (zowel privé als van mijn onderneming) maar ik heb me nog niet eerder zo moe gevoeld als in dit huis. Juno was niet de eerste die zich hierover boog. Enkele maanden geleden had ik al een sjamaan op bezoek die een bijdrage had geleverd aan deze ‘energetische schoonmaak’. Hij werkte met een wichelroede en vooral op de aardstralen en zogenaamde negatieve velden.  Aardstralen zijn een beet je ‘nasty buggers’ en schijnen naar mensen toe te bewegen die hoog gevoelig zijn en/of  een hoge staat van bewust-zijn hebben. Je kan je door die straling erg moe voelen, slaapproblemen krijgen of depressieve gevoelens. De sjamaan plaatste toen b ij de voordeur kristallen (voor het aantrekken van het licht) en de zogenaamde sneeuwvlokobsidiaan (gericht op waarheid en het laten zien van de ware aard en om de negatieve stralen te keren).

De obsidiaan heeft zijn werk wel gedaan en de waarheid kwam beetje bij beetje op borrelen…  Illusies werden langzaam maar zeker doorgeprikt en ik merkte dat ik steeds meer en meer op aarde kwam (maar wow ..wat mis ik af en toe mijn luchtballon).  Het doel was blijkbaar meer het aarden van mij, het gronden van mezelf, nog meer het echte contact met Moeder Aarde en de manifestatie.

De energie in huis was zeker veranderd maar nog steeds vond ik dat er een zware sluier voelbaar was. Dat voelde ik nog sterker na een heerlijke yoga week in de natuur en buitenlucht en daarna had ik dan ook weinig zin meer om naar huis te keren. Binnen, de stad, Nederland, regen, geen groen, de zware energie in huis. Ik zag er tegenop. Maar gelukkig kon ik de hulp van Juno inroepen. ..een van de meest bekende ‘houseclearers’ en bekend ook van het mindstyle magazine Happinez.

Juno Burger is ‘puinruimer van verkeerde energie’ en stond dus vorige week op de stoep. Juno is verre van geitewollensok en heeft nog steeds de uitstraling van een ‘reclamejongen’ (wat ie ooit was). Toen ik hem vroeg naar hoe hij nu zo op het pad van huizenschoonmaker is gekomen vertelde hij dat hij inderdaad jaren in de reclamewereld had gewerkt maar zich toen ook lang heeft afgesloten voor zijn gevoeligheid. Hij ontkende daarmee een wezenlijk deel van zichzelf en begon zichzelf ontwikkelen. Aanvankelijk door een opleiding intuitieve ontwikkeling en vervolgens 5 jaar bij Eric Dowsett in Australië om het ‘vak’ te leren als energetische huizenschoonmaker. In de afgelopen 15 jaar bezocht hij duizenden huizen en heeft zo zijn ervaring opgedaan in het ‘houseclearen’

Wat me meteen opviel bij binnenkomst is zijn heldere compassie-volle ogen. Juno legde me eerst uit hoe hij werkt. Hij vertelt dat een huis in de stad ‘schoonhouden’ geen gemakkelijke opgave is. Allereerst heb je te maken met aardstraling van het ‘land’ en de geschiedenis van het land waar je huis op staat. Dan heb je te dealen met elektrostress (van zendmasten, wifi’s etc) die effect hebben op de energie in je huis. En last but not least en zeker niet te vergeten de resterende energie van emoties van buren, voormalige bewoners, geestenergie, voorwerpen en die van jezelf.

Juno checkt je huis op al deze niveaus en maakt het huis energetisch schoon. Dit doet hij door de emotie(s) en gevoelens die hij waarneemt te herkennen, te erkennen en vervolgens helemaal te laten zijn. Door het samenkomen van dit bewuste voelen en het laten zijn is een energetische shift mogelijk die ervoor zorgt dat belastende energetische spanning kan ontladen. Als hij binnenkomt gebeurt er meestal al wat. Vaak zelfs al een week voordat hij komt dat gaan er dingen schuiven. Processen waar je klaar mee bent worden snel afgerond, projecten of mensen verschijnen in- of verdwijnen uit je leven. De ‘schoonmaak’ versnelt ontwikkelingsprocessen en dat begint al voordat hij er is en kan ook nog even aanhouden nadat hij geweest is.

Hij vertelde me dat hij denkt dat de buurt gebouwd is op een begraafplaats en dat hij passieve energie voelt in het huis. In een passief huis wordt je moe, je kan het huis niet uit en er komt niets uit je handen. Dat zijn allemaal wel dingen die ik heb gevoeld de laatste tijd. Het lukte me soms gewoonweg niet om de deur uit te komen alsof het huis me ‘vasthield’. Dat is ook iets wat Juno kan bevestigen als zijnde een kenmerk van een passief huis.

Ik heb dit later gecheckt en kan niet echt een begraafplaats traceren in het archief maar wel kom ik erachter dat in vrijwel iedere huis in deze straat Joodse handelaars-families hebben gewoond en dat er in 1941 een grote razzia is geweest en dat alle Joden uit mijn straat zijn gedeporteerd.

Na zijn uitleg verdwijnt hij mijn slaapkamer in en na een uur in stilte komt ie terug en vertelt me wat hij tegen is gekomen. Hij voelt in het huis niet alleen passieve energie en mogelijk de energie van een begraafplaats of iets anders zwaars maar ook veel zorgen en hartenpijn. Dat kan zijn van vorige bewoners, buren en mogelijk ook van mij. Door al deze gevoelens en emoties te erkennen en er oordeel loos naar te kijken kan het terug naar waar het thuis hoort. Daarna geeft hij mij een persoonlijke healing (door middel van handoplegging) zodat het huis en ik beiden schoon zijn en met een schone lei kunnen beginnen.

Juno wijst me erop dat het mogelijkerwijs nog even kan duren en dat er wat verschuivingen zullen optreden bij mij, in huis en in mijn omgeving de komende tijd. Zo zal de lichtere energie misschien nog wat onwennig en ‘leeg’ kunnen aanvoelen. Het is nu een paar weken geleden en de afgelopen tijd is er zeer veel gebeurd en zeer veel verschoven in mezelf en in mijn omgeving. Het huis heeft inderdaad nog lang onrustig aangevoeld en soms ook inderdaad ‘leeg’ maar ik merk dat ik steviger met beiden benen op de aarde sta, helderder ben, eerlijker naar mezelf en anderen en dat ik steeds meer voor mezelf ga staan. Ik laat gebeurtenissen en mensen los die niet meer bij mij passen (en soms vanuit een andere energie weer als nieuw kunnen verschijnen) en dat ik steeds meer mensen aantrek die helder, eerlijk en krachtig zijn en die het spirituele en materiele geïntegreerd hebben. En.. ik nodig mensen weer thuis uit. Iets waar ik lang de energie niet meer voor in huis had.. 

Wil je ook je huis schoon?  Juno Burger  http://www.junoburger.com

Overige links

http://www.ericdowsett.com
 

 

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville