Weblog van: Lisette Hennen

Namaste lieve bloglezer! Ik ben Lisette Hennen, en geef Beeldende therapie & Superfoodcoaching via ‘Artkeyology’, mijn praktijk in Beeldende Therapie te Almere.
Verder houd ik mij met alle liefde bezig voor Rishis, Zinfo, Globalicious, Free Hugs, en Warchild. Ook zet ik mij in voor verschillende projecten zoals www.frontiersymposium.nl, www.lofisociety.org, het Trimbos instituut en werk ik mee aan psychologische artikelen als deskundige voor bladen zoals Yes magazine.

Rishis heeft mij gevraagd om de verschillende onderwerpen die ik regelmatig in mijn werk en leven tegenkom met jullie te delen. Ik hoop de komende tijd inspirerende en interessante onderwerpen op de Rishis site te plaatsen! Reacties zijn welkom, andere gedachten en meningen zorgen voor een bredere kijk en een diepere visie. Je kunt mij mailen op: artkeyology@live.nl

Mijn website: http://www.artkeyology.nl

Ongewenst bezoek in je lijf.... Hoe kom je ervan af?

Toegevoegd op 22-03-2013 om 09:18

Ik? ongewenste bezoekers in mijn lijf? Nee, dat kan echt niet! Dacht ik toen ik de uitslag hoorde bij de iriscopist. Ik eet biologisch en veel rawfood, hoe kan ik nou parasieten hebben? Maar het allerbelangrijkste: Hoe kom ik er zo snel mogelijk vanaf? Lees hier een persoonlijk onderzoek.

Wat is een parasiet

Een parasiet is een levensvorm die zich ten koste van een ander organisme (de gastheer) in stand houdt en vermenigvuldigt. Er bestaan verschillende soorten parasieten maar we richten ons in dit stuk op de protozoa die darmklachten veroorzaken. Aangezien in Nederland de darmparasiet het meeste voorkomt.

Micro-organismen

Een micro-organisme of microbe is een organisme dat te klein is om met het blote oog te zien. Hieronder vallen alle ééncelligen zoals bacteriën, protozoa (waaronder de amoeben), eencellige algen en schimmels (waaronder de gisten). Je hebt goede en slechte organismen.

De goede zijn onze hardwerkende probiotica. De meest gebruikte probiotica zijn melkzuurbacteriën van de geslachten Lactobacillus en Bifidobacterium. Voor sommigen welbekend als probioticum. Het begrip probioticum kan vertaald worden als "voor het leven" en is ontstaan als reactie op het begrip antibioticum. Ook Chlorella en Spirulina zijn micro organismen die hard werken aan een gezonde darmflora als pre-biotica [1].

Goede organismen, die iedereen dagelijks aan zijn of haar voedingspatroon dient toe te voegen voor een betere vertering van voedsel en hierdoor een gezonde darmflora en stoelgang krijgt, zijn:

 • Probiotica: Lactobacillus en Bifidobacterium (Neem bij darmproblemen probiotica van minimaal 2 miljard organismen.[2])
 • Chlorella (eencellige groene alg)
 • Spirulina (blauw groene micro alg)
 • Yoghurt (rechts of linksdraaiend melkzuur)
 • Kefir (fermentatieproces van melkzuurbacteriën in melk of kokoswater)
 • Zuurkool (melkzuurbacteriën)
 • Kelp (bruinalg)
 • Eencellige organismen.
 • Wormen (hier ga ik verder niet op in).
 • De amoebe die zich kan bewegen door van vorm te veranderen.
 • Een cel met trilhaartjes, de flagelaat.
 • Gistachtige parasieten.
 • Ben je vaak moe? (chronische vermoeidheid)
 • Heb je spijsverteringsproblemen?
 • Last van voedselintoleranties of omgevingsallergieën?
 • Heb je gewricht- en spierpijnen of ontstekingen die op artritis lijken?
 • Heb je bloedarmoede of ijzergebrek?
 • Heb je eczeem, huidontstekingen, zwellingen of jeukende dermatitis?
 • Wordt je meerdere malen per nacht wakker, tussen 2 en 3 uur?
 • Heb je vaak bacteriële of virale infecties?
 • Ben je depressief, onrustig of gespannen of heb je last van tandenknarsen?
 • Heb je moeite om gewicht aan te komen of af te vallen?
 • Heb je jeukende oren, neus en/of anus?
 • Ben je vergeetachtig, heb je trage reflexen, gas en opgeblazen gevoel, kun je niet helder denken?
 • Heb je een gebrek aan eetlust, een geelachtig gezicht?
 • Heb je snelle hartslag, hartpijn, pijn rond je navel?
 • Eet je meer dan normaal, maar heb je nog steeds honger?
 • Heb je pijn in je rug, dijen, schouders?
 • Voel je je lethargisch?
 • Heb je last van gevoelloze handen?
 • Branderig gevoel in je maag?
 • Afwijkende samenstelling van gal ofwel lithogene gal: vooral in Westerse landen is 80% van de galstenen opgebouwd uit cholesterol, dat slecht oplosbaar is. Zowel een hoge concentratie van cholesterol als een te lage concentratie van galzouten kunnen galstenen veroorzaken.
 • Hemolytische anemie: bij deze ernstige vorm van bloedarmoede kunnen galstenen voorkomen die niet uit cholesterol maar uit bilirubine bestaan.
 • Infecties: tijdens infecties worden cholesterol en kalk afgezet rond een kern die bestaat uit bacteriën en witte bloedcellen (leukocyten).

Welke darmparasieten wil je niet in je lijf hebben?

Parasieten komen voor in de dunne darm en in de dikke darm. Darmparasieten kunnen worden ingedeeld in:

 1. De enige parasiet die in de dunne darm voorkomt is de Giardia Lamblia.
 2. Dikke darm parasieten zijn:

Entamoebe histolytica, Dientamoebe fragilis, Blastocystis hominis, Entamoebe hartmani, Iodamoeba butschlii, Entamoebe coli, Endolimax nana, Isospora belli, Cryptosporidieen.

Er zijn 3 vormen eencellige parasieten:

De parasiet heeft het eeuwige leven in de zin dat hij zich voortdurend in tweeën kan splitsen.

Toch leeft hij buiten het lichaam maar 1 uur en sterft dan af. Sommige parasieten kunnen een heel hard schilletje vormen en zich inkapselen, dit is dan geen eitje maar een cyste. In cystevorm kan de parasiet een half jaar in leven blijven buiten het lichaam. Water en grond kunnen besmet zijn met parasieten in cystevorm. De cystes kun je aanpakken met Serrapeptase[3](van de zijde rups) dit kan in de darm de schil doorboren en de parasieten doden.

De meest schadelijke darmparasiet is de Entamoebe histolytica, de veroorzaker van echte amoebedysenterie. Besmetting is gevaarlijk omdat de parasiet zich in de lever kan nestelen.

Parasieten kun je dagelijks oplopen. Door vuile nagels, niet goed je handen wassen en besmetting via je familie, vrienden waarbij vooral de w.c. de grote boosdoener is. Mocht je bepaalde parasieten hebben dan is het soms belangrijk om de gehele familie te behandelen volgens Saskia van As, auteur van het boek ‘darmklachten’[4]. Al met al hoef je niet meteen hypochonder te worden, je handen wassen is voldoende om de parasieten ver weg te houden.

Hier nog enkele mogelijke symptomen van inwendige parasieten:

Candida

Een bekend probleem voor veel mensen is candida. Candida is een schimmelinfectie (mycose) die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels, voornamelijk Candida albicans. Deze schimmel is bij vrijwel iedereen aanwezig, onder andere in de mond, in de darm, op de huid en in de vagina, en vormt met bacteriën een gezond evenwicht. Men spreekt echter van candidiasis wanneer de schimmels een overwicht krijgen op de bacteriën en het biologisch evenwicht verstoord wordt, waardoor een schimmeloverwoekering ontstaat. Deze overwoekering komt voort uit een dieet waarin veel suiker, koolhydraten en gist gegeten wordt. Het ons welbekende westerse voedingspatroon. Klachten zijn: Opgezette buik, diarree, buikpijn, ernstige vermoeidheid, psychische problemen en een verdere verzwakking van het immuunsysteem waardoor slijmvliesgeoriënteerde aandoeningen zoals een vaginale schimmel infectie, psoriasis, astma en sinusitis kunnen ontstaan.

Wat kun je aan candida doen?

Mocht je candida hebben dan kun je dit makkelijk zelf verhelpen door tijdelijk je voedingspatroon[5]aan te passen. Geen suiker en brood meer voor minimaal 3 maanden lang. Daarnaast kun je de schimmel aanpakken met caprylzuur[6](uit kokosolie), grapefruit seed extract, robotica, Oregano olie en enzymen om de spijsvertering goed op gang te krijgen. Er bestaan verschillende boeken over dit onderwerp en er is veel informatie te vinden op internet[7].

Parasietenkuur

De meeste bekende parasietenkuur is die van Hulda Clark en Hanna Kroeger. Hulda Clark heeft grote naam gemaakt op het gebied van kruidengeneeskunde, biofysica en fysiologie. Zij heeft een kruiden kuur, darmreinigingskuur en schimmelkuur ontwikkeld, evenals een nier- lever- en darmreinigings programma. Door haar onderzoeken en publicaties op het gebied van kruidengeneeskunde, biofysica en fysiologie ontdekte zij dat een groot aantal ziekten en aandoeningen ontstaat door aanwezigheid van parasieten, bacteriën en andere schadelijke indringers.

De parasietenkuur is samengesteld uit de drie kruiden: Zwarte Walnoottinctuur, Wormkruid van o.a. de Artemisiaheester en Vermalen kruidnagel.

Deze kruiden dienen samen gebruikt te worden. De groene schil van de zwarte walnoot doodt, samen met het wormkruid, de volwassen exemplaren en de ontwikkelingsstadia van meer dan 100 parasieten. De vermalen kruidnagel doodt de eitjes van deze parasieten. De kuur duurt ongeveer drie weken om de parasieten in al zijn stadia te vernietigen. Geadviseerd wordt om de parasietenkuur 1 x per jaar te doen; indien je echter veel in aanraking komt met dieren dan wordt 2 x per jaar aanbevolen. Om ervoor te zorgen dat de parasieten niet opnieuw terugkomen, is het aan te bevelen eenmaal per week de onderhoudsdosering te nemen.

Leverreiniging

Na de parasietenkuur en/ of candida schoonmaak kun je nog een stapje verder gaan, namelijk de leverreiniging. Ooit gehoord van Andreas Moritz?

Volgens Andreas Moritz (schrijver van de internationale bestseller: ‘De Ongelooflijke Lever- en Galblaaszuivering’ heeft 30-40% van alle Westerlingen stenen in zijn lever. Je kunt het je bijna niet voorstellen dat de lever soms wel honderden stenen (tot 350 gram) kan bevatten zonder dat je daar ogenschijnlijk veel klachten van hebt. Of beter gezegd: je hebt er heel veel klachten van alleen worden ze nooit aan de echte oorzaak toegeschreven.

De lever is de grootste chemische fabriek in ons lichaam: hij heeft een sterk ontgiftende werking en hij produceert talloze enzymen, hormonen en andere bio-actieve stoffen. Een heel belangrijk orgaan dus. Heel logisch dat het grootste deel van de werking verloren gaat als de uitgang verstopt zit. Diverse factoren spelen een rol bij het ontstaan van galstenen:

Moritz schrijft in zijn boek dat de oorzaak van het optreden van leverstenen is gelegen in onze westerse levensstijl. Teveel blootstelling aan chemische stoffen, teveel dierlijke vetten en suiker(s) in onze voeding, teveel vaccinaties, te weinig lichaamsbeweging, te veel koffie en alcohol waardoor we uitgedroogd raken. Simpelweg omdat we absoluut te weinig water drinken. Drink minimaal 2 liter (gefilterd) water per dag om je lichaam optimaal zijn werk te laten doen. Door uitdroging treedt er sludging op op heel veel plaatsen in het lichaam, dus ook in de afvoerende galgangen in de lever. Sludging wil zeggen: er treedt een vertraging op van de stroom door het indikken van de gal. Hierdoor treden er klonters op, later worden deze klonters vast-elastische knikkers en weer later keiharde verkalkte stenen. Wil jij die op je lever hebben?

De oplossing: Iedereen (vanaf 16 jaar oud) mag in principe de leverreinigingskuur doen, mits deze goed voorbereid, zorgvuldig en consequent wordt uitgevoerd, zelfs tot op hoge leeftijd. De leverkuur is makkelijk en neemt maar 1 dag in beslag. Je hebt voor de kuur alleen bitterzout, L-Ornithine en appelsap nodig. Zo verwijder je de verkalkte gal en kan je lever weer optimaal functioneren!

Nog vragen over dit artikel? 

Mail Lisette op: artkeyology@live.nl

Boekentips:

‘Darmklachten’,Drs. Saskia van As

‘In 28 dagen van gifbelt naar Tempel’,Jacqueline van Lieshout

‘The Amazing Liver and Gallbladder Flush’Andreas Moritz

‘Handboek Zelfgenezing’Hulda Clark

‘Water, het goedkoopste medicijn’F. Batmanghelidj

‘De enzymfactor’Dr. Hiromi Shinya


Voetnoten:

[1]Voer voor probiotica.

[2]2 miljard Lactobacillus en Bifidobacterium micro organismen

[3]Serrapeptase ruimt dood weefsel op. Zo kan de zijderups zich van zijn cocon ontdoen. Onder deze 'dode weefsels' die door serrapeptase worden opgeruimd verstaan we ook bloedpropjes, de vezels waaruit de aanslag in de aderen bestaat en eventuele cystes. De Duitse arts Hans Nieper gebruikte de stof bij de behandeling van verstopte slagaderen. Uit Doppler-onderzoeken die na het gebruik van dit enzym werden gedaan bleek, dat de doorbloeding in de hoofdslagaderen sterk was verbeterd.

[4]Van As, boek Darmklachten

[5]Boekentip: ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’ van Jacqueline Van Lieshout

[6]Caprylzuursupplementen kunnen het door het lichaam aangemaakte caprylzuur ondersteunen of vervangen en zodoende de produktie van "goede" bacteriën stimuleren en schimmels elimineren. Caprylzuur is zeer effectief wanneer een dieet wordt gehouden met een lage gist-, suiker- en koolhydrateninname.

[7]www.leefbewust.com

Je Bent Wat je Eet

Toegevoegd op 07-08-2011 om 04:06

Wat kunt u doen om u gezond en energiek te voelen ongeacht welke leeftijd? Kunt u het zich voorstellen, dat u bijna nooit verkouden of grieperig wordt? Hoeveel tijd zou u dat schelen? Wat zou u allemaal kunnen doen in die tijd? Wat zou u daarvoor over hebben? David Wolfe bracht de antwoorden op deze vragen samen in de MirrorCentre in een ontwakende 5 uur durende lezing.

Wie is David Wolfe?

David Wolfe is een van 's werelds meest toonaangevende voedingsdeskundigen op het gebied van bewuste voeding. Hij is auteur van o.a. ‘Naked chocolate’, ‘Eating for Beauty’ en ‘The Sunfood Diet Success System’. Hij groeide op in een omgeving van dokters en artsen. Hierdoor kwam hij er op jonge leeftijd achter dat er vanuit de geneeskunde en wereld van medicijnen weinig ‘know how’ was ten opzichte van preventie en gezondheid. Hij werd bewust van het feit dat Mensen vaak niet ‘langer leven’ maar ‘langer sterven’.

Dit triggerde hem en hij startte met passie zijn zoektocht naar antwoorden. David Wolfe raakte in zijn onderzoek geďnspireerd door zijn ontdekkingen in natuurgeneeskunde, ayurveda, sjamanisme, natuurlijke Chinese medicijnen, bijzondere mensen die door specifieke voeding heel oud zijn geworden en bracht deze wijsheden van allerlei verschillende culturen samen in boeken, lezingen en verschillende websites en is sindsdien de meest gevraagde spreker omtrent superfoods en preventieve gezondheid.

Als succesvol spreker, geeft David elk jaar meer dan 100 inspirerende lezingen en seminars in de Verenigde Staten, Canada, Europa en de Stille Zuidzee. Tijdens deze bijeenkomsten inspireert hij mensen om hun gezondheid te optimaliseren door het gebruik van positieve affirmaties, superieure voeding, bewustwording en door het toevoegen van superfoods, medicinale kruiden en medicinale paddestoelen aan hun dagelijkse voedingspatroon.

Door recente technologische doorbraken hebben we vanuit de wetenschap ontdekt dat de juiste voedingsmiddelen en kruiden het voordeel kunnen brengen van maximale voedingswaarde en prachtige smaaksensaties. Waardoor u uw lichaam optimaal kunt voeden en u van uw vitaliteit de vruchten kunt plukken. Want wie wil zich nou niet 100% voelen? Ik wel!

Welke mogelijkheden hebben wij om gezond en energiek te blijven? Om ons lichaam preventief te beschermen tegen microben, schimmels, nanobacteriën, slechte calcium en parasieten?

Volgens David kan dit door het nuttigen van de allerbeste kruiden, superfoods en medicinale paddestoelen die de natuur ons te bieden heeft en door aan uw geestelijk en mentale groei te werken en te doen waar uw passie ligt.

Welke kruiden, superfoods, rauwe groenten, fruit, noten en paddestoelen kunt u het beste dagelijks aan uw voedingspatroon toevoegen?

1. Superfoods

Deze krachtige cadeau’s van moeder natuur hebben veel unieke eigenschappen in zich waar u uw voordeel mee kunt doen. Bijvoorbeeld, de gojibes (een adaptogeen [1] ) is een bron van complete proteďne, immuunstimulerende polysacchariden [2] , bevat de leveropruimer betaďne, verhoogt het libido, heeft de hoogste bron van bčtacaroteen in zich, heeft anti-aging kwaliteiten en bekrachtigd ons hart en vaten stelsel. Naast de gojibes leest u hier de top 10 superfoods die u dagelijks aan uw maaltijden kunt toevoegen:

Rauwe cacao (hoog gehalte magnesium)

Maca (adaptogeen)

Bijpollen, honing, royal jelly en propolis

Spirulina (vitamine A, B1, B2, B6, B12, E en K)

Afa blue green alg (Klamath Lake, ondersteunt hersenfuncties)

Marine fytoplankton (omega 3/6/7/9 en verhoogt brein functie)

Aloe vera (polysacchariden, hydrogeen en ormus concentraten, collageenopbouwend)

Hennepzaad en olie (omega 3 en 6)

Kokosnoot (antivirale eigenschappen wegens laurinezuur)

Chlorella (bloedzuiverend en alkaliserend)

2. Superherbs

Kruiden geven niet alleen smaak aan gerechten, ze hebben ook helende eigenschappen op ons gestel. Hier vindt u de sterkste kruiden en medicinale paddestoelen die heilzaam zijn voor uw lichaam:

- Pau d’Arco (tegen schimmels e.a)

- Cat’s Claw (immuunverhogende eigenschappen)

- Horsetail (verhoogt calcium opname)

- Vanille (diepere remslaap)

- Chanca Piedra (vecht tegen nanobacteriën en calcificatie)

- Chapparal (verlicht artritisachtige pijnen)

- Sacha Jergon (ondersteunt de lever)

- Reishi paddestoel (antivirale kwaliteiten)

- Chaga paddestoel (hoogste antioxidanten, sterkste vechter tegen vrije radicalen)

- Tremella paddestoel (natuurlijke vitamine D. 

Bijvoorbeeld de Reishi paddenstoel laat bij inname verschillende effecten zien, het functioneert in het lichaam als antioxidant, bloeddruk-verlager en als ontstekingsremmer. Reishi heeft ook een belangrijk positief effect op ons immuunsysteem. Er zijn nu wetenschappelijke onderzoeken gaande m.b.t de antioxidanten en antitumor eigenschappen van reishi. Om vast te stellen of Reishi ondersteuning biedt tijdens een chemokuur in de behandeling van kanker zijn nu nog onderzoeken gaande. Tevens worden er onderzoeken gedaan omtrent reishi en borstkanker/ prostaatkanker waarin onderzocht wordt of het de kankercellen aan kan vallen.

3.Levende rauwe planten

Dat zijn de meeste vruchten, groenten, noten, zaden, zeewier, gekiemde groentes, tarwegras, en gefermenteerde voedingsmiddelen (zuurkool). Het is belangrijk voor je gezondheid om veel groente en kruiden binnen te krijgen, want dit alkaliseert het lichaam. Oftewel, het gaat verzuring tegen. Verzuring is de wortel van vele degeneratieve ziektes. De eenvoudigste manier om verse groente en fruit tot u te nemen is het maken van groentesappen of smoothies. Onze dagelijkse maaltijden met 1 ons groente en 1 stuk fruit zijn vaak niet genoeg om uw lichaam alkalisch te maken en uw immuunsysteem krachtig te houden. Alkalisch Water is ook een belangrijk onderdeel hierin. Buiten de welbekende kool, broccoli, spinazie en wortelen zijn deze belangrijke soorten een onderzoek waard:

- Noni vrucht (Antiseptische kwaliteiten, stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen en vergroot de kracht van deze cellen),

- Acai bes (Hoogste ORAC [3] score en regenereert stamcellen),

- Inca bessen (Vitamine P en bioflavonoiden),

- Kelp (Iodine),

- Yacon (Probiotica, pakt vrije radicalen aan in de darmen).

Toegevoegde melk goed voor elk?

Tevens sprak David Wolfe over slechte calcium. Hiermee bedoelt hij niet dat calcium op zicht slecht is maar benoemt de ‘slechte’ calcium dat toegevoegd is aan bepaalde producten die wij in de supermarkt kopen of als supplement tot ons nemen. Wat dat met ons cardiovasculair systeem en onze botten doet, noemt men calcificatie. David vertelt dat als we extra calcium innemen wat voor ons lichaam niet ‘opneembaar’ is, dit rechtstreeks zijn weg vindt en vastkleeft op onze botten en in onze aderen.

Deze calcificatie ontstaat vanuit een micro-organisme wat een schild heeft als een oester. Deze organismes leven in kolonies die koraalachtige sporen achterlaten in het lichaam, zoals bijvoorbeeld op onze botten (zie foto). Doordat het organisme langzaam groeit, merken we er in eerste instantie niets van. De calcificatie die dit organisme veroorzaakt kan verschillende hardnekkige problemen veroorzaken, zoals een hartaanval, nierstenen, reuma, artrose, kanker, galstenen, artritis en helaas nog meer ziektebeelden. We denken dat calcium belangrijk en goed is voor ons lichaam, wat ook zo is, maar het is belangrijk te weten welk soort calcium goed voor ons is. Want we hebben toch calcium nodig. Ga op zoek naar goed opneembaar calcium zoals u kunt vinden in natuurlijke producten of superfoods.

Calcificatie kunt u op verschillende manieren aanpakken waar MSM ( Methylsulfonylmethaan) , MMS (Mineral Miracle Supplement), knoflook, fulvinezuur, zeoliet [5] en DMSO ( Dimethylsulfoxide ) als calcium vechters ingezet kunnen worden. Maar ook een zapper, black walnut tinctuur, Cloves en wormwood kunnen decalcificerend werken. Op internet is genoeg onderzoeksmateriaal en filmpjes over dit onderwerp te vinden. Helaas is er nog te weinig door artsen over geschreven. Wel zijn er op Google Scholar wetenschappelijke onderzoeken over calcificatie te lezen.

Toch vind ik het vreemd, als calcificatie in een vroeg stadium door gezonde voeding aangepakt kan worden waarom laten we dit dan zover komen? Waarom wordt ons dit niet middels preventieve maatregelen duidelijk gemaakt? Om maar te zwijgen over wat calcificatie met onze pijnappelklier doet (Lees ontwikkeling van het hoger bewustzijn> 3 e oog).

Hoe kunt u superfoods en kruiden toevoegen aan uw eetpatroon?

Begin simpel en start met het gebruiken van de superfoods of kruiden waar u zich door voelt aangetrokken. Koop een blender (liefst een van 1500 watt) en experimenteer met het maken van verse fruit smoothies waar u de verschillende genoemde kruiden en superfoods aan toe kunt voegen. Probeer eens zelfgemaakte thee met bovengenoemde kruiden. Of nog beter; voeg de zelfgemaakte thee toe aan de smoothie om op die manier alle krachten te verzamelen en zo uw immuunsysteem te verhogen. Gewoon door simpelweg de beste kruiden en groenten aan uw dieet toe te voegen.

Superfoods zoals hierboven omschreven zouden te allen tijde rauw gegeten dienen te worden (met uitzondering van de medicinale paddestoelen en sommige groente & kruiden). Belangrijk is hierbij te benoemen dat 150 jaar onderzoek heeft aangetoond dat levend rauw voedsel boordevol vitamines, enzymen, co-enzymen, bruikbare proteďnes, mineralen, glyconutriënten en vele andere elementen bevatten om uw lichaam optimaal van de juiste stoffen te voorzien. Dat valt niet te zeggen over bijvoorbeeld magnetron maaltijden. Een fantastische manier om naast uw dagelijkse voedingspatroon net dat beetje extra krachtvoeding binnen te krijgen. Of zoals David Wolfe het zegt: ‘Today is your best day to start ever!

Waar dan ook met een glimlach aan toegevoegd wordt: “Geloof niet alles wat ik zeg en ga altijd zelf op onderzoek uit.” Of komt dat door de 5 advocaten die fulltime voor David Wolfe werken om de FDA een stap voor te wezen vanwege de specifieke claims die hij maakt? Want de waardevolle informatie, daar is de Farmaceutische industrie niet blij mee. Ik ga op onderzoek uit, u ook?


Voetnoten:

[1]  Adaptogeen is een term dat gebruikt wordt in de medicinale plantenwereld en betekent dat het een combinatie van therapeutische kwaliteiten voor het menselijk lichaam in zich draagt. Ze hebben een normaliserende invloed op het lichaam, wat betekent dat ze bij een hoge bloeddruk verlagend en bij een lage bloeddruk verhogend werken. Ze hebben weinig of geen bijwerkingen. Deze term werd voor het eerst gebruikt door Professor Breckman.

[2]  Polysachariden  zijn  koolhydraten  die zijn opgebouwd uit een groot aantal  monosacharide  -eenheden. De bio  polymeren  kunnen zowel lineair als vertakt zijn, en bestaan uit allemaal dezelfde monomeren als uit verschillende monomeren.

[3]  ORAC  , Oxygen Radical Absorption Capacity

[4]  Sapponinen zijn glycosiden en komen voor in een groot aantal planten en plantproducten die een belangrijke rol spelen in de dagelijkse voeding van de mens. Planten produceren sapponinen op het moment dat ze aangevallen worden door bepaalde pathogenen, insecten of sterke zonnestraling. Sapponinen kunnen gezondheid bevorderen of juist ziekte uitlokken.

[5]  Zeoliet trekt zware metalen zoals mercury, lood, arsenicum e.d uit het lichaam.

alt


Weg met candida en blaasontsteking!

Toegevoegd op 05-02-2011 om 17:48

Een bijzondere vrucht, de grapefruit. Niet alleen smaakt zij lekker, de zaden zijn op het gebied van alternatieve geneeskunde een belangrijk onderdeel voor de gezondheid van de mens. Want met grapefruit seed extract (GSE) kun je een hoop lichamelijke klachten maar ook lyme en candida verhelpen. Het wordt tijd om dit wondermiddel de aandacht te geven die het verdient.

Grapefruit seed extract (GSE) een echte candida opruimer!

Een bijzondere vrucht, de grapefruit. Niet alleen smaakt zij lekker, de zaden zijn op het gebied van alternatieve geneeskunde een belangrijk onderdeel voor de gezondheid van de mens. Want met grapefruit seed extract (GSE) kun je een hoop lichamelijke klachten maar ook lyme en candida verhelpen. Het wordt tijd om dit wondermiddel de aandacht te geven die het verdient.

Wat is grapefruit seed extract?

Grapefruit seed extract is een bittere, acidic (zuur) vloeistof die wordt verkregen uit de zaadjes, het witte membraam en de pulp van de grapefruit. Dit samen vormt een uiterst potente mix om ziektekiemen in het lichaam op te ruimen.

Het is effectief in lage concentraties en niet toxisch. In honderden laboratorium testen laat GSE zien dat het bacteriën, schimmels, virussen en parasieten kapot maakt of de groei ervan belemmert. In 1945 is GSE ontdekt door wetenschapper Jacob Harich. Zijn werk kreeg een boost in 1990 toen natuurartsen in de U.S onderzoek deden naar GSE en ontdekten dat het een bekwaam ontsmettingsmiddel was. Vandaaruit kreeg het middel steeds meer bekendheid.

 De 6 voordelen van GSE.

1.    Het heeft de kracht om verschillende typen bacterie, virussen, schimmels en andere schadelijke microben aan te pakken. Dit vermogen is erg belangrijk aangezien we nooit zeker zijn welke indringers ons lichaam probeert binnen te komen.

2.    GSE is erg krachtig en effectief, ook als het verdund is. In een recente studie van Bio Research Laboratories of Redmond (Washington D.C) werd GSE vergeleken met Iodine, chlorine Bleach, tea tree olie en colloďdaal zilver om te onderzoeken welk van deze krachtige middelen het sterkst was om microben op te ruimen. GSE kwam hieruit als beste getest op de volgende microben: Candida Albicans, Stapholococcus Aureus, Salmonella Typhi, Streptococcus Faecium en E.Coli. Het vermogen van GSE kwam als beste uit de test, zelfs bij het gebruik van een lagere dosis ten opzichte van colloďdaal zilver als Chlorine. De onderzoekers stelde vast dat GSE tien tot honderd keer effectiever was dan chlorine en tien keer meer effectief dan colloďdaal zilver bij het aanpakken van de bovengenoemde organismes.

3.    GSE is niet giftig voor dieren en mensen. Toch toonden Studies in Japan en Duitsland aan dat GSE geen antimicrobe eigenschappen heeft maar deze leent van toegevoegde conserveringsmiddelen zoals triclosan, benzelthonium chloride en methylparaben. Dit is niet juist. GSE heeft een molecuul verbinding die lijkt op de bovenstaande chemicaliën (die trouwens schadelijk zijn voor de mens en niet gebruikt worden in GSE). Na dit vervelende nieuws zijn er opnieuw testen gedaan die uitwezen dat GSE inderdaad niet schadelijk is en dat ze te vroeg conclusies trokken door een gelijkenis in de molecuulverbinding.

4.    GSE laat de goede bacteriën (Lactobacillus en bifidobacterium) heel in de darmen. In vergelijking tot de antibiotica die we kennen laat GSE de darmflora juist in balans. Door de slechte microben op te ruimen door gebruik van GSE kunnen juist de goede bacteriën groeien en hun belangrijke werk doen.

5.    GSE is een natuurproduct. Het bestaat volledig uit natuurlijke en organische bestandsdelen. Alhoewel u goed dient uit te kijken bij de aankoop van GSE, sommige bedrijven die GSE aanbieden stoppen er wel slechte stoffen in zoals e nummers of petroleum,wat allergische reacties kan veroorzaken. Laat u goed informeren voordat u het product aanschaft.

6.    GSE is verenigbaar met andere behandelingen en u kunt het mixen met vegetarische oliën, alcohol, water, shampoo, lotion en andere substanties om huid en haar te kunnen behandelen. Om het inwendig te gebruiken kan het gemixt worden met water, sappen of siroop. Tea tree olie, echinacea en aloë vera zijn middelen die goed samen kunnen werken met GSE. Tevens is het ook in de keuken goed bruikbaar als ontsmettingsmiddel.

Wat kunt u met GSE doen?

De resultaten vanuit de GSE studie aan de Southern Research institute wees uit dat de volgende pathogenen met GSE goed behandelbaar zijn:

Candida Albicans, Escherichia Coli, Herpes Simplex virus type 1, Influenza virus type A2, Klebsiella Pneumoniae, Pseudomonas Aeruginosa, Salmonella Choleraesuis, Staphylococcus Aureus, Streptococcus Eclairs, Streptococcus Pneumonie, Streptococcus Pyrogenes en Trichophyton Mentagrophytes.

 Tevens zijn de volgende ziektebeelden en kleine infecties te behandelen met GSE:  

-        Tandvleesontsteking is vaak het resultaat van bacteriën die in de mond zitten door slecht onderhoud. Spoelen met GSE helpt om dit aan te pakken. Helpt ook bij zweren in de mond. Verdun GSE wel, want direct op het glazuur kan het beschadigingen veroorzaken.

-        Verkouden of zere keel? Gorgel met water en een paar druppels GSE.

-        Acne of huidproblemen.

-        Aids en HIV. Veel HIV patiënten hebben baat bij het gebruik van GSE omdat het helpt meerdere infecties te stoppen.

-        Patienten met de ziekte van Lyme, veroorzaakt door spirochette bacterie kunnen baat hebben bij gebruik van GSE. Sommige mensen zien verbetering in hun symptomen, alhoewel hier nog onderzoek naar gedaan dient te worden. Het haalt wel Candida weg die veroorzaakt wordt door het gebruik van de welbekende antibiotica.

-        Diabetes

-        Chronisch vermoeidheid syndroom (verzwakt immuunsysteem)

-        Artritis, wetenschappers hebben sinds kort connecties ontdekt tussen artritis en twee bacteriën die in de omgeving van de spijsvertering leven. Proteus vulgaris en Klebsiella Pneumoniae. Klebsiella Pneumoniae kan zich in de ruggenmerg bevinden. Proteus Vulgaris veroorzaakt ontstekingen en kan leiden tot reumatische aandoeningen. GSE kan voor verbetering zorgen.

-        Candida Albicans. Candida zorgt niet alleen zelf voor problemen maar ook voor vermoeidheid, diarree, depressie, angst, laag libido, trek in koolhydraten, huidproblemen, oor,blaas en vaginale infecties.

-        Dysenterie

-        Nierstenen (ter preventie)

-        Zwemmerseczeem

-        Voedselvergiftiging

Literatuur:

Allan Sachs D.C, The authoritative guide to Grapefruit Seed extract , Liferythm, 2005

Louise Tenney, Grapefruit Seed Extract , Woodland Publishing, 2007

Dragonfly graancirkel, een oproep naar verlichting?

Toegevoegd op 15-06-2009 om 13:40

Carl Gustav Jung zegt over het symbool 'Dragonfly' dat het staat voor het onderzoeken van ons onderbewuste. Het is de deur naar onze diepste waarheid. Is dat de code die deze dragonfly met zich meedraagt?


Op drie juni 2009 ontstond deze (zie rechtsboven) bijzondere graancirkel in Yatesbury Engeland. Wat mij meteen op viel was de secuurheid van de aangebrachte aderen in de vleugels, echt meesterlijk gedaan. Ook de kwaliteit van het beeld en het grafische uiterlijk van de graancirkel viel op vanwege het feit dat dit een van de weinige 'organische' beelden is. De vorige graancirkels waren meer geometrisch van vorm.

Wie maakt nu eigenlijk die graancirkels? Hoe ontstaan ze? Je ziet geen sporen in het veld van materialen of ander gereedschap of dat mensen daar geweest zijn, ze ontstaan gewoon....

Het symbool dragonfly.
Carl Gustav Jung zegt over het symbool 'Dragonfly' dat het staat voor het onderzoeken van ons onderbewuste. Het is de deur naar onze diepste waarheid. Is dat de code die deze dragonfly met zich meedraagt?

Het onderbewuste is dat gedeelte wat er bij jou voor zorgt dat je diepste impulsen je gedachten en acties beďnvloeden. Wat zou het mooi zijn als we dit bewust kunnen sturen. Je ontvouwd dan werkelijk het leven wat jij wilt!

En dat kan, makkelijker dan je denkt! Mensen zoals Tijn Touber, Ramtha, Eckhart Tolle, Steve Rother, en nog veel meer om op te noemen zetten al de toon, ze staan in hun volledige potentie en geven workshops en schrijven boeken om tools mee te geven over hoe je jouw werkelijkheid kunt creëren en in je volledige potentie kunt staan. We zijn al zo dichtbij!

Helaas staat zelfonderzoek nog (voor sommigen) ver van ons zelf af. Het doet ze denken aan zware psychotherapie of zweverigheid en zien dat nog als een zwakte. En dat is prima.
Door ons dagelijkse routine en (3D) realiteit hebben we geen notie van wat er precies in ons binnenste gebeurt. We hebben het druk met ons werk, onze sociale netwerken en alle andere informatie die ons hoofd doen afstemmen op de alledaagse realiteit.
En daar kiezen we zelf voor.

Laat ik het eens anders formuleren, zijn we misschien diep van binnen bang om werkelijk naar onszelf te kijken, echt in onze kracht te staan door verantwoordelijkheid  te nemen voor ons eigen handelen?

Of toch niet? Nemen we allang die verantwoordelijkheid? Zijn we helemaal niet bang, is de mens wel bezig met 'zelfonderzoek en verlichting door middel van gesprekken met vrienden, therapie, volgen van cursussen of retraites en gewoon 'bewust' te leven?'
Maar wordt hier gewoonweg niet over gesproken omdat we er ons voor schamen of dat er in het nieuws of andere media geen aandacht aan gegeven wordt?

Wat vind jij?

Je kunt mij mailen op Artkeyology@live.nl,

Lisette Hennen

Groeien

Toegevoegd op 17-01-2009 om 16:30

Groeien is kunnen leven met onzekerheden, naar anderen toegaan zonder vooroordelen, ontvangen, geven en delen.

Groeien is
kunnen leven met onzekerheden,
naar anderen toegaan zonder vooroordelen,
ontvangen, geven en delen.

Liefhebben zonder te eisen,
je in vrijheid te binden,
kiezen voor datgene wat mensen meer maakt,
openstaan voor jezelf,
de ander, de wereld,
een evenwicht vinden tussen uitersten,
mensen ontmoeten van oog tot oog,
van hart tot hart,
zoeken samen, soms alleen
op weg gaan als mens en medemens.

Het is een hand reiken
en blijven geloven en vertrouwen
in jezelf en de ander.

Groeien is een beetje afstand nemen
van altijd je eigen wil en wensen,
zacht afstand nemen
van zoveel wat lang vanzelfsprekend was.....


Bron: Boek 'Een reis naar onafhankelijkheid, Marco de jager.'

Dag buiten de tijd Festival op 25 juli

Toegevoegd op 23-07-2008 om 15:55

Peter Toonen op 'Dag buiten de tijd festival'

De Dag Buiten de Tijd 2008
Witte Lunaire Spiegel - 2 Etznab
(Vrijdag 25 juli 2008)

Wie kent dat niet? Het gevoel dat je tijd te kort komt. Dat je geleefd wordt door je omgeving en de klok. De Dag buiten de Tijd geeft je de kans om aan deze gevoelens een dag te ontsnappen! Het is een dag waarop tijd = geld geen rol speelt. Op 25 juli is tijd gelijk aan kunst. We laten de beperkingen van tijd los en geven ons over aan creatie en harmonie. We genieten van samen-zijn met al wat leeft, we genieten van ieders kunst en kunnen.

Iedereen die zin heeft om een Dag buiten de Tijd mee te maken is welkom. Daarvoor hoef je niets van de 13-Manen Kalender af te weten.

Wat is De Dag Buiten de Tijd?

Een jaar in de 13 Manen Kalender bestaat uit 13 Manen van 28 dagen. Dat is een jaar van 364 dagen.
De ontbrekende dag is de Dag Buiten De Tijd en deze dag valt elk jaar op 25 juli. In de 13 Manen Kalender is 26 juli de eerste dag van het nieuwe jaar. 25 Juli is de dag tussen de jaren in, een Dag Buiten De Tijd. Deze dag hoort niet in een maand en heeft geen dagaanduiding als dinsdag of woensdag, maar heeft wel een eigen energie (Zegel en Toon).

Het is een dag waar de verbinding wordt gelegd: waarop het oude wordt losgelaten en de intentie voor het volgende jaar wordt gezet. Het is een dag van bewust-zijn. De Dag Buiten de Tijd is de 'Galactic Be In' waarin wij vieren dat we allemaal kunstenaars zijn, medescheppers van de Ene Schepping, als galactische wezens, levend als mensen op planeet Aarde. Samen met de viervoetigen, de gevleugelden, de bomen, de planten, de stenen, het water, de lucht en het vuur.
Deze dag is een dag voor vrede en cultuur en wordt wereldwijd gevierd. Vele duizenden verenigen zich via de krachten van liefde en telepathie, om de menselijke cultuur te laten opbloeien in harmonie met de aarde.

het programma:
http://www.panorange.nl/dag_programma2spiegel.html

Rawfood!

Toegevoegd op 27-05-2008 om 12:03

De eerste stap naar de zomer begon voor mij afgelopen zaterdag met een Rawfoodcursus. Hierin leer je niet alleen het bereiden van rawfood, maar ook wat bepaalde voedingsstoffen met je doen en welke juist wel en niet goed voor je zijn.

Rawfood Preparation Course

Samen met de start van de lente, begint voor mij de grote schoonmaak. Niet alleen het huis, maar ook geestelijk en lichamelijk wordt het weer eens tijd om flink de bezem erdoor te halen.

De eerste stap naar de zomer begon voor mij afgelopen zaterdag met een Rawfoodcursus. Hierin leer je niet alleen het bereiden van rawfood, maar ook wat bepaalde voedingsstoffen met je doen en welke juist wel en niet goed voor je zijn.

De dag begon met een korte uitleg wat rawfood precies is en wat het voor je kan betekenen. En leren tijdens zo’n cursus gaat snel.... alles wat je hoort heeft betrekking op jezelf en jouw gezondheid.
De voordelen van rawfood:
1.Het is niet alleen sneller klaar omdat je je voedsel niet kookt, 2. ook heel erg gezond!
Want koken boven 40 graden celcius zorgt ervoor dat veel voedingsstoffen verloren gaan, waardoor je met rawfood juist alle vitaminen, aminozuren en mineralen puur binnenkrijgt.

Buiten de pluspunt van de hoeveelheid vitamines die je tot je neemt door het eten van rawfood, wordt ook nog eens je pijnappelklier (een belangrijk orgaan in je hersenen) gestimuleerd.
Het eten van rawfood mondt zich uit in stimulatie van het groeihormoon, een belangrijk hormoon wat niet meer door je lichaam wordt aangemaakt na je 28e levensjaar. Als je dit hormoon niet op peil houdt, zorgt het voor een langzame veroudering van je lichaam op alle vlakken...Fijn om te weten dat het eten van rauw voedsel hieraan kan bijdragen!

Tijdens de cursus ligt het accent voornamelijk op doen. Iedereen mag meehelpen met het maken van allerlei gerechten die er door hun oorspronkelijk behoud van kleur prachtig uitzien, en ook nog eens fantastisch smaken!
Je leert te werken met andere voedingsstoffen zoals stevia (natuurlijke zoetstof), hennepzaad, verschillende kruiden, noten en zuidvruchten, zodat je suiker en andere specerijen die geen positief effect op het lichaam hebben niet meer hoeft te gebruiken.

Door het gebruik van verse kruiden, biologisch fruit en groente weet rawfood met recht de smaak te vangen en neer te zetten. Helemaal niet saai dat rawfood ;).

Meer weten?
Een rawfoodcursus doe je bij:
Carmen van Birgelen +31616510606
http://curmi.hyves.nl/

De vier inzichten....

Toegevoegd op 25-04-2008 om 16:05

Nee, dat had ik van te voren niet verwacht, dat er zoveel wijsheid is te vinden in een heel klein boekje.

Ik werd een aantal weken geleden door een vriendin van mij geattendeerd op een boek “ De vier inzichten”, ik moest het lezen van haar. De eerste zin greep mij meteen, en ik werd letterlijk door de inhoud van het boek op de feiten van mijn houding tegenover de wereld, de maatschappij en omgang met mijn geliefden gewezen. Maar nog belangrijker, op hoe gemeen ik kan zijn tegen mezelf, door wegcijferingsgedrag te vertonen. Vooral in het stukje over veronderstellingen (zie onder)kwam ik dit tegen. Ik betrap mezelf hier nu dikwijls op....

Je wilt wel eens bepaalde gebeurtenissen positiever maken dan ze zijn....eigenlijk praat je dan iets voor jezelf of een ander goed. En dat kan rare gevolgen hebben.

Bijvoorbeeld een bepaald beeld wat je over je nieuwe lover mentaal hebt gecreeerd zal je onbewust ook op hem of haar gaan projecteren. Onbewust zal hij of zij hieraan gaan voldoen, maar dit is niet haalbaar, zo wordt je allebei gekwetst door veronderstellingen te maken. Draai het eens om, stel vragen en wordt jezelf! Door direct vragen te stellen kom je echt tot de kern en kun je vanuit een open houding er voor elkaar zijn. Een (1) beeld kan spreken voor 1000 woorden, maar of die woorden bij het beeld van de maker passen, weet je pas als je hierover communiceert.

Door je aan deze vier inzichten te houden, of iets haalbaarder, er naar te streven, zul je merken dat er een hechtere band zal ontstaan tussen de vriendschap naar jezelf en de mensen om je heen. Althans dat is mijn ervaring! Een echte Eye-opener....

Voor jullie in het kort de vier inzichten vanuit het Tolteken:

Het eerste inzicht: Wees onberispelijk in je woorden 'Bedenk eens hoe vaak je hebt geroddeld over degene van wie je het meest houdt om steun van anderen voor je standpunt te krijgen. Maar jouw mening is niet meer dan alleen maar jouw zienswijze. Jouw mening komt voort uit jouw overtuigingen, jouw eigen ego, jouw persoonlijke droom. Als we onberispelijk in onze woorden worden, zal onze geest geleidelijk aan worden gereinigd van al het emotionele gif en zullen we dus anders gaan communiceren in onze relaties.'

Het tweede inzicht: Vat niets persoonlijk op 'Als je er een gewoonte van maakt je niets persoonlijk aan te trekken, hoef je geen belang meer te hechten aan wat anderen doen of zeggen. Je zult alleen op jezelf moeten vertrouwen om tot verantwoorde keuzes te komen. Je bent nooit verantwoordelijk voor wat anderen doen, je draagt alleen verantwoordelijkheid voor jezelf. Als je dit begrijpt en dingen dus niet meer persoonlijk opvat, kun je nauwelijks meer worden geraakt door de willekeurige meningen of daden van anderen.'

Het derde inzicht: Ga niet uit van veronderstellingen 'Bijna alle drama en verdriet in je leven is veroorzaakt door uit te gaan van veronderstellingen en het persoonlijk opvatten van woorden en daden. Omdat we iets niet begrijpen, bedenken we iets, iets wat het zou kunnen betekenen, en als de waarheid dan aan het licht komt, blijkt onze veronderstelling nergens op te slaan. Daarom is het altijd beter om vragen te stellen dan om uit te gaan van veronderstellingen'

Het vierde inzicht: Doe altijd je best 'De eerste drie inzichten zullen alleen dan werken wanneer je altijd je best doet. Verwacht niet dat je altijd in staat zult zijn onberispelijk in je woorden te zijn. Je vaste gewoontes zijn zó ingeslepen in je geest, dat het je niet altijd zal lukken. Maar je kunt 'je beste best' doen om onberispelijk in je woorden te wórden. Verwacht evenmin dat je nooit meer iets persoonlijk zult opvatten, maar doe je best ervoor. En verwacht ook niet dat je nooit meer van een veronderstelling zult uitgaan. Maar je kunt het in ieder geval proberen. Oefening baart kunst.'

Vanuit het boek: van Don Miguel Ruiz, De vier inzichten - Wijsheid van de Tolteken.

Meer informatie over het tolteken:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Tolteken

http://www.miguelruiz.com/fouragreements.html

Ayahuasca, een heilige reis naar binnen

Toegevoegd op 09-04-2008 om 00:00

Afgelopen zaterdag was het dan zover, iets waar ik al 2 jaar naar toe leef. Het beleven van het medicijn Ayahuasca.

Op een bijzondere plek in Amsterdam werden we ontvangen en wachten we totdat de groep compleet was. Er was even tijd om elkaar te ontmoeten, thee te drinken alvorens de ceremonie begon. De plek waar de ayahuasca werd genomen werd door onszelf ingericht zodat we allemaal een eigen comfortabele plek hadden, vanwaar we de reis naar binnen gingen maken. Voor ieder werd de ayahuasca op een speciale manier gemeten waardoor degene kreeg wat voor hem/haar voldoende was.

Binnen 15 minuten begon mijn reis en kreeg ik allerlei prachtige visioenen (zie het werk van kunstenaar Alex Grey) en inzichten. De reis werd begeleidt door A. die prachtige zang en muziek instrumenten bespeelde die er steeds voor zorgde dat je in andere werelden kwam en andere delen van jezelf kon door werken. Dit was zeker een waardevolle aanvulling.

Ayahuasca is met recht en diep respect een medicijn te noemen. Iedereen maakt zijn eigen reis naar binnen en geen enkele is hetzelfde. Het is zo persoonlijk, je komt oog in oog te staan met je eigen angsten en pijnen in je lichaam, die je kunt doorwerken op een liefdevolle manier. Je komt weer in contact met je diepe innerlijke zelf en je ziet weer wie je bent en waar je naartoe wilt in je leven. Na een ayahuasca-reis ben je compleet herboren. Een prachtige waardevolle ervaring!

Deeksha of oneness blessings?

Toegevoegd op 30-03-2008 om 00:00

Tijdens een gezellige avond al pratend over het leven vraagt een vriendin mij of ik wel eens van oneness blessings heb gehoord. Nee, Oneness blessing wat is dat precies? Klinkt wel heel erg religieus allemaal. Nee, het heeft niets met religie te maken, maar met het eenheidsgevoel, dat we juist allemaal ‘een’ zijn. Ze vroeg of ik het leuk vond om volgende week een blessing te ontvangen. Ja! Ben benieuwd en heel erg nieuwsgierig gemaakt…

Vandaag was de dag, de blessings werden gegeven bij een van de mensen thuis, wat voor een open en gezellige sfeer zorgde. De dag begon met een geleide meditatie waar op de deeksha’s volgde. Je kon er in totaal 7 ontvangen. De deeksha’s voelde heel ontspannend en fijn. Ik merkte dat er heel veel energie vanuit mijn kruin naar beneden stroomde, hierbij voelde ik dat er een blokkade in mijn rug zat. Dit werd ook bevestigd door de deekshagever.

Doordat er gestart werd vanuit een meditatie en ik heerlijk rustig was, merkte ik sterk wat de deeksha’s met mij deden. Ik voelde dat ik bewust werd van mijn spanningen en lichamelijke pijnpunten. Na de 2e deeksha ervaarde ik steeds meer rust en merkte dat er iets energetisch werd opgeruimd. Ik voelde me meer heel en liefdevoller van binnen. Het is altijd moeilijk uit te leggen wat het voor jou kan betekenen, maar het is zeker de moeite waard om het uit te proberen!

Kijk op de onderstaande link voor onenessblessers bij jou in de buurt!

Wat is Oneness Blessing? Oneness Blessing (in Sanskriet ook wel Diksha of Deeksha genoemd) betekent overdracht van Eenheids Energie of ook wel initiatie. Deze eenheids energie zorgt door een neurobiologische verandering, voor een geleidelijke afname van het gevoel van afgescheidenheid en een toename van verbondenheid met het wezen van jezelf, verbondenheid met je medemens en met alles in deze schepping. Het zorgt tevens voor het open bloeien van het hart-chakra en het indalen van het Hoger Zelf, of Hogere Bewustzijn. Deze energie is beschikbaar gekomen en wordt aan de mensheid gegeven door Sri Amma en Bhagavan. Zij leven in Golden City, India. Aan de Oneness University die zij daar hebben opgericht, worden mensen van over de hele wereld, uit alle culturen en delen van de wereld opgeleid om de Oneness Blessing door te kunnen geven aan anderen. Meer info vind je op: http://www.onenessawakening.nl/site/

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville