Liften

Toegevoegd door Saskia Beugel op 21-08-2007 om 00:00

Soms heb je van die dagen dat je aan 1 stuk (spiritueel) wordt gelift (ook qua kennis)... En dan krijg je inzicht van lichte mensen, mensen die innerlijk werk hebben gedaan of oude zielen. Onthecht en met compassie..

Vandaag was het zo een. Begon al met yoga van Anil van Unlimited Health. Voor mij blijft Anil een begaafde en een van de meest bijzondere teachers die ik ken (overigens boeiend om te zien waar zijn invloeden vandaan komen. Anil had me al wat dingen laten zien van de week over de Raja Yoga. Maar deze dagen kom ik mensen tegen waarin ik zijn sources herken: Brahma Kumaris, Sivananda Yoga. Alleen de Kundalini heb ik nog niet getroffen... voor de insiders...). Ik noem zijn yoga maar gewoon Anil Yoga...

Hij is scherp, soms wat rigide. Maar misschien ook goed. Goed voor de mensen die er komen.... - to clean de samskaras... van de Age of Kali Yuga, de materiele wereld waarin we leven-. Ik kan niet helemaal uitleggen wat er gebeurt maar zijn spirituele kennis komt niet alleen uit de boekjes maar uit zijn hart.. or from Shiva... Iedere keer aan het eind van de yoga zie je mensen happy en fris uit de les lopen. En de lessen zijn steeds voller... 7 dagen per week 6 lessen van 1,5 uur 25 a 30 man per les.... Hij vertelde dat als mensen geen progressie maken dat ze dan geproefd hebben van een andere wereld maar met 1 been nog in Kali Yuga staan. Ik voelde me aangesproken maar denk dat dat ook idee is van Rishis om niet dogmatisch te zijn en een breed publiek aan te spreken. maar dit gezegd hebbende weet ik zelf ook dat ik me het best voel als ik niet al teveel wijntjes drink..., good souls om me heen heb, gezond eet en yoga en mediteer. Voor mij is een dag met of zonder yoga echt een hemelsbreed verschil in de staat van mijn mind body & soul.

Verder vertelde 'onze sponsorwerver' PJ tijdens een lunch dat hij een sponsor ging regelen voor Rishis als hij de Hertenkamp mocht op laten treden bij Rishis. De Hertenkamp had een parodie op spiritualiteit tijdens de Parade. Hij wilde ook een beetje lachen hoefde allemaal niet te serieus, ben ik het mee eens. Higher knowledge & fun. En we zijn gewoon maar mensen. Dat ie op de foto op de homepage een spinnewiel zag in Shiva was misschien al een schotje voor de boeg

In de middag sprak ik met de mensen achter de Brahma Kumaris in Amsterdam. Boeiend en heel puur. De filosofie van de BK is vergelijkbaar met wat ik bij Anil hoor. Het voelt heel puur, eigenlijk wel heel dicht bij de waarheid. En wat ik werkelijk prachtig vind is dat ze alle meditaties en workshops gratis op basis van donatie aanbieden. En de volgende vond ik op de overkoepelende site van de BK over de oprichter. Brahma Baba also correctly foresaw that core values based on traditionally feminine qualities – patience, tolerance, sacrifice, kindness and love – would increasingly become the foundation of progress in personal growth, human relations, and the development of caring communities. Dit zijn precies de inzichten waar Swami Dharmanada ook over sprak en Anodea Judith op de opening van Rishis de 30e

Rishis en Brahma Kumaris gaan samenwerken in Mercurius. Ik kreeg het inzicht dat ik waarschijnlijk vele levens in India heb vertoefd ... Vandaar dat ik me zo thuis voel daar.... en vandaar dat ik sommige dingen hier mijn hele leven niet begrepen heb.... ;-) Best interessant er zijn namelijk mensen die zich meteen thuis voelen en mensen die het land vies en raar vinden. Het zou dichtbij de Waarheid kunnen liggen..Aan de andere kant als je alle reincarnaties optelt ben je misschien wel overal geweest... ? Who knows.

In India geloven mensen in reincarnatie en karma (oorzaak en gevolg) en een hoge mate van onthechting en ze blijven dichtbij zichzelf. De maatschappij is erop gericht dat de individu in zijn emotionele, fysieke en spirituele kracht zit en vanuit daar volgt alles. We hebben dat hier volgens mij een beetje verward... Hierdoor halen ze iig niet andere mensen naar beneden om zichzelf lekkerder te voelen maar kunnen ze compassie tonen met een onthechte blik..Ze bemoeien zich niet met je maar zijn wel liefdevol.. .En voel je je vrijheid en je ruimte (dus niet dat mensen je op je huid zitten zeg maar ;-)

Veel mensen die het spirituele pad op gaan (of al zijn) voelen zich aangetrokken tot India, de yogis, spiritualiteit of natuurvolkeren en de manier van leven. Wellicht van eerdere levens. Sommige zijn verkeerd gelanceerd ;-) hier en hebben weinig of niets met de sociale en materiele structuren, plichten en regelgeving en zijn dan op zoek naar een hoger bewustzijn (wat ze kennen van vorige levens). Vaak hele ontwikkelde mensen die niet als zodanig herkend zijn die beginnen dan met alcohohol of drugs. Vaak na een tijd daarmee te experimenteren komen ze weer terug op het pad waar ze het waarschijnlijk hebben verlaten in een vorig leven. Dan hebben we de oude zielen en weer anderen zijn beschadigd en kiezen dit pad en weer anderen trekken de ratrace niet (en dat zijn er steeds meer) en proberen bewust een combinatie te vinden tussen materialisme (ook een geloof) en wat meer diepgang en groei. Zo filosofeerden we tijdens de thee bij de Brahma Kumaris... Voor de Westerse Mind..... dat zouden nog een paar interessante onderzoeksvragen kunnen zijn bovenstaande..

En omdat tennissen (hoe spiritueel jawel!) niet lukte vanwege de regen mocht ik de dag afsluiten onder het genot van een glas wijn met Mariette al filosoferend over CSA (wat zij heeft gedaan) en de link met Tibetaans Boedhisme en met name Chod waar ik over had gelezen. Chod... cutting through the ego... je diepste angsten overwinnen... Denk als je dat doet... dan ben je blijvend gelift ... (en waarschijnlijk ook als je verkeerd gelanceerd bent...)

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville