Fire of Tiruvanamalai

Toegevoegd door Saskia Beugel op 15-01-2008 om 00:00

The fire of Arunachala burns everything.

Veel stories hier!

Mensen die ziek worden, gek worden, verlicht worden. Alles 'komt eruit' zoals spirituelen dat noemen: 'het is ok joh het moet eruit' Zeker is dat Arunachala iets doet, zeker is ook dat de ultimate seekers en gurus hier komen of al zijn. Mij gaf het enorme onrust in het begin, ik dacht oh jee moet ik nu al die gurus en satsangs af.. in dat vieze stinkende stadje.. Maar nu heb ik wonderbaarlijke mooie plekken gezien en wonderbaarlijk lichte mensen ook. Er is ook wel zware energie hier maar ook hele zuivere energie. Die ook enorm support om naar binnen te gaan.

Een van de satsang gevers of 'gurus' alhoewel hij zichzelf niet zo noemt is Mooji. Afkomstig uit Jamaica, straatartiest (schilder) geweest jaren en hij is nu op dit moment een tophit in Tiru. Hij heeft een hele vrolijke, warme energie die veel mensen (en ook jonge mensen) trekt. Mooji is een discipel van Advaita meester Papaji, die weer direct in de leer is geweest bij Ramana Maharishi (1874-1950), the sage of Arunachala. Papaji leerde hem: “If you desire to be one with truth, 'you' must completely disappear.”

Het 'moojiste; van Mooji is dat hij savonds gewoon in de Tasty Cafe zit pizza te eten.. en als je het geluk hebt hem te mogen ontmoeten (wat ik had via Cissy die hier deels woont en deels in Nederland en soms in Griekenland > on the spiritual path) dan krijg je een warme minutenlange hug en een dikke zoen. En fluistert ie in je oor ' You are wonderful person you are great'. Altijd fijn om te horen en natuurlijk helemaal fijn om te horen van deze Jamaicaanse verlichte man. Want dan is het vast waar ;-)

Mooji! Jullie horen meer van hem, volgend jaar in Nederland.....

 

 

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville