Palmbladeren van de Rishis

Toegevoegd door Saskia Beugel op 26-01-2008 om 00:00

Bijna aan het eind van mijn laatste Indiatrip heb ik met 2 vrienden het plaatsje Vattheesvarankoil bezocht. Dit dorpje is beroemd vanwege de Nadi Astrologie. Het verhaal gaat dat het mogelijk is om in dit dorpje op basis van een vingerafdruk en je geboortedatum je palmblad (beschreven door de rishis) gevonden kan worden

Deze palmbladeren bestaan uit verschillenden 'kandams' (hoofdstukken) over jouw persoon die je verleden, heden, toekomst, vorige levens, karma beschrijven.

Volgens de rishis, die deze palmbladeren duizenden jaren geleden zouden hebben geschreven (de informatie haalde ze uit de Akashakronieken waar ook readers, sjamanen en helderzienden hun informatie vandaan halen -ook wetenschappers hebben hier over geschreven bijvoorbeeld Ervin Lazlo) zou een ieder die een bezoek brengt hier een palmblad liggen. Omdat de rishis wisten wie deze bibliotheek zou bezoeken..

BeschriftetesPalmblatt

By the Nadi law, you will be involuntarily attracted to the leaves by destiny only. The very word Nadi in Tamil means (destined) to come on own accord . Not every person goes in search of this prediction. Only selected few get the reading. That is why it is termed Nadi sasthiram in Tamil. The very fact you are reading this far into the description of the Nadis is an interesting omen as not everyone even hears about them, let alone is curious about them.

Natuurlijk wilde ik hier naar toe! Ik had een beetje gelezen op internet en zag dat er een boek over was geschreven en een documentaire was gemaakt. En op het dak van Bharat (de Palmistry Man in Tiruvanamalai voor de ingewijden) ontmoette ik een Nederlandse vrouw die een bezoek had gebracht aan deze 'knowing library' en die hierover een artikel ooit had geschreven in de Onkruid. Hoe dan ook het klonk mystiek, ook wat vaag maar boeiend. Hoezo is er een bibliotheek waarin de waarheid en het leven staat beschreven over mensen? En waarom hebben de rishis deze bladeren geschreven zo lang geleden?

Na een lange tocht kwamen we aan in het centrum van dit dorpje en vanwege Phongal (soort Hindoe nieuwjaar) waren er geen vertalers... Aangezien de taal Tamil was en niet veel mensen Engels spraken hier liepen we dus tegen een teleurstelling op hier. We hebben een poging gedaan bij een astrologer across the street maar vanwege gebrekkig Engels zijn we uiteindelijk vertrokken. Maar ik ga terug, met een tolk!

Nadat je een vingerafruk achter laat en je geboortedatum gaan de Nadi Astrologers zoeken in de grote biblilotheek of 'jouw palmblad' er tussen zit. Alle bladeren die overeenkomen met jouw fingerprint en geboortedatum en tijd nemen ze voor je mee. Vervolgens lezen (meer zingen) ze op een mantra achtige manier voor per palmblad en stellen ze vragen die je alleen met ja of nee mag beantwoorden. Als ze inderdaad jouw blad treffen dan is het zo dat alle vragen met ja beantwoord zullen worden. Ik was wat skeptisch maar toen ze als eerste vraag stelde begint je voornaam met een S en dan een A. Is your name Saraswati? Daarop kon ik niet direct ja zeggen alhoewel dat wel de naam was die mijn leraar in Rishikesh mij ooit had gegeven in een blessing. Vervolgens vroegen ze of mijn echte naam Saskita was. Vond ik toch behoorlijk shocking was ik wel van onder de indruk.

Toen ze vervolgens vroegen of ik iets deed wat een combinatie was van muziek, dans, yoga, meditatie, een soort moderne ashram wist ik ergens ook wel ja dit klopt dit is mijn blad. Maar ik denk dat het mijn tijd nog niet was..want het Engels was zo erbarmelijk dat het weinig zin had..Ik vermoed dat enkel de rishis mij er alvast op attent maken dat ik daarheen moest. Ook had ik toch behoorlijke argwaan en was ik allerlei onderzoeksvragen aan het stellen.... Alhoewel achterdochtig.. ik moet toch bekennen dat ik me ook weer niet kan voorstellen dat een heel dorp een paar honderd jaar geleden heeft bedacht kom we gaan eens even palmbladeren beschrijven en daar geld op verdienen en we verzinnen een mooi verhaal eromheen. Daarbij komt dat er bijna geen toerist komt dus miljoenen business is het niet. Het is in dit dorp echt een ambacht Nadi Astrologie.

'The origin of this library is rather mythical. The old legend says
that the Indian wise man Bhrigu had the theurgic ability to foresee
the destinies of tousands of people not even born yet, but who were
predetermined to come to the Palm Leaves Library one far day to find
out about their lives. He wrote down his knowledge on a huge number of
palmleaves in about 5000 BC, supposedly. Since then, the records have
been copied on fresh palm leaves again and again over the centuries by
initiated priests'

De Duitser Holger Kersten (van het boek Jesus lived in India) en Thomas Ritter hebben onderzoek gedaan en geschreven en een docu gemaakt over deze palmbibliotheek. Duidelijk is in ieder geval dat er inderdaad echte en juiste maar ook valse bladen in de omloop zijn. De echte bladeren zijn op zijn minst 400 jaar oud en geschreven zijn in een oude Tamil taal gelinkt aan het Sanskriet. Als de tijd daar is zal ik verslag doen van mijn Palmblad..

http://www.srikausikanadi.com/nadi_sas.htm

Wel weer toevallig dat ik net op televisie bij Uri Geller... (even een zijpad maar... Uri Geller.. hoezo een prachtige docu maken met Ronald Jan Heijn.. Staya Erusa en dan zon Idols show stuck in the fifth chakra van psychic powers..... )

Nou ja Meister Eckhart zou zeggen 'Het enige wat je kunt doen is je onthutst verwonderen over de luisterrijke diversiteit van Gods schepping').

In ieder geval bij 'de nieuwe Uri Geller' dus... de magier Ramana op televisie.. en die sprak over deze palmbladeren bibliotheek van de rishis. En naast het feit dat het horloge wat ik heb ge-orven van mijn Oma het inderdaad na 3 jaar weer doet (bedankt Uri) was ik ook wel even onder de indruk dat deze Ramana ook naar deze bibliotheek was geweest. En daar kwam nog bij dat hij me bij de opening van Rishis had gemaild of hij een act (zwevende magier) mocht doen... Nou wie weet... als dat helpt voor groei... of ach misschien heb ik een te idealistisch beeld ervan... en heeft iedereen zijn rol... en moeten we gewoon deze magier laten zweven bij Rishis. Why not...

 

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville