Oude rituelen, recepten en authenticiteit.

Toegevoegd door Henry de la Croix op 04-01-2009 om 21:14

Ik hoor en lees nogal eens op verschillende Ďspiritueleí forums over het al dan niet authentiek zijn van sjamanen, medicijnmannen en spirituele leraren. In het westen wordt er dikwijls sceptisch gedaan over overgeleverde wijsheid. We willen graag rationeel bewijs dat iemand die wijsheid doorgeeft daartoe gemachtigd is of op zijn minst een 30-jarige opleiding heeft genoten bij een oude meester.

Wel, ik besloot deze vraag aan mijn leraar voor te leggen en dit is zijn antwoord:

'Wat heb je liever mijn kind als je een oorspronkelijk gerecht maakt dat al generaties lang van vader op zoon wordt doorgegeven.

Heb je liever de echte, oorspronkelijke ingrediŽnten, die zo oud zijn dat ze al verstoft zijn? Of heb je liever frisse, goedsmakende, versgeplukte ingrediŽnten?'

Uiteraard kies ik voor de versgeplukte ingrediŽnten.

'Rituelen kunnen net als recepten op verschillende manieren doorgegeven worden. Mondeling, van vader op zoon. Door het op schrift te stellen. Of door de geest, die oneindig is.

Als je twee mensen een gerecht laat maken van hetzelfde recept. En ze hebben allebei dezelfde ingrediŽnten dan nog kan het gebeuren dat de gerechten niet helemaal hetzelfde smaken. Dit heeft te maken met twee dingen: Intentie en Bezieling.

Welnu, de kunst om oude recepten en oude rituelen heden ten dage op een authentieke en frisse manier met de wereld te delen, kan slechts dan als we stil zijn, en oprecht luisteren wanneer we het doorkrijgen. Hetzij mondeling, hetzij schriftelijk, hetzij in de geest, door gidsen, beschermengelen, samenlevers, spirituele leraren of het Leven zelf.

Op hetzelfde moment dat we het delen met de wereld met een zuivere intentie. Dan is het oorspronkelijk en authentiek om dat het bezield is.

Bezield is alles dat door ratio niet begrepen wordt, wat het hart aanraakt en ontroerd, omdat het echt is'.

¬ę terug

Blogger

Henry de la Croix

Hoi, mijn naam is Henry de la Croix. Na ruim 17 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heeft mijn ... meer ¬Ľ

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville