The Heart of Jenin, Symbol of Peace

Toegevoegd door Saskia Beugel op 17-12-2009 om 00:40

Een vriend van me nodigde me uit voor een prachtige documentaire/film in Kriterion over een man wiens kind is doodgeschoten door Israelische soldaten. De organen van zijn zoontje (inclusief het hart) geeft hij aan 5 Israelische kinderen (Bedouin, Arabisch, Druze maar ook Joods). Een bijzondere film van een absolute lichtwerker in het dorpje Jenin in Palestina. Raakte me heel diep. Er is zoveel angst in de wereld, zoveel boosheid en uiteindelijk willen alle mensen of het nu Israelis zijn of Arabs Liefde en Vrede. Leven zonder angst in vrijheid. Hoe kan het lichtwerk wat we hier met zijn allen doen ook daar gaan werken. Hoe kunnen wij als menszijn die stap nu maken. En hoe kunnen we daar een bijdrage leveren?

In november 2005 schiet een IsraŽlische militair de twaalfjarige Palestijnse jongen Ahmed Chatib dood. Hij zag het plastic geweer van de jongen voor een echt wapen aan. Ahmeds vader Ismael neemt binnen twaalf uur na de dood van zijn zoon een opmerkelijke stap. Hij besluit om de organen van zijn zoon te schenken aan zes IsraŽlische kinderen. Ahmeds vader die meedeed aan de eerste intifada en opgesloten heeft gezeten in een IsraŽlische gevangenis, besluit de organen ter adoptie aan te bieden. Ahmeds hart klopt nu in het lichaam van een orthodox-joods meisje. In de ontroerende documentaire The Heart of Jenin ontmoeten de vaders elkaar.

Dankzij deze geste zijn vier van deze kinderen twee jaar later nog altijd in leven. Regisseurs Leon Geller en Marcus Vetter volgen Ismael op zijn reis door IsraŽl langs drie van deze kinderen. Wat hebben de donororganen van Ahmed betekend voor de betreffende families? The Heart of Jenin toont niet alleen mensen die hun vooroordelen dankzij de actie van Ismael overboord hebben gezet, maar ook ouders die het moeilijk hebben met de wetenschap dat hun kind leeft dankzij een Arabisch orgaa¬ę terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer ¬Ľ

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville