Rishikesh, land of the Rishis

Toegevoegd door Saskia Beugel op 23-01-2010 om 22:01

Net terug uit India, Rishikesh waar ik met Mattijs en Rens (www.purityevents.nl) was. Een tijd van overvloed, van liefde, van angsten in de hand nemen en in de ogen kijken, van ontvangen, geven, van emoties toelaten, van transformatie, van heling, van Engelen (Zadkiel, Chamuel, Michael), saddhus, swamis, rishis, holy men, Kumb Mela, Ganges, ceremonies, yoga. ayurveda, massages, dal, kicharie, blessings, flow, geluk, licht, fairies, onmiddelijke manifestatie, een licht hart, meditatie en de ontmoeting met Isis mijn persoonlijke gids waarover later meer.

Picture right side Sanjeev Mehta

Wat een heerlijke tijd en wat een helende transformerende tijd met deze prachtige mensen. Een drie eenheid. Bhrama Vishnu Shiva, Isis Osiris Horus. Trimurti. Een flow waarin alles naar ons toekwam alles wat we nodig hadden. Rishikesh spiegelt ook! Hoe je je voelt wordt direct gereflecteerd zo hoog is de energie en het bewustzijn.

Voordat we vertrokken naar India had ik nog een paar zware brokken. Nadat ik engelen op bezoek had gekregen bij mij thuis kwam aan t licht dat ik de eer had om een familievloek naar t licht te brengen met behulp van Olof Smit (zie http://www.earthfather.eu/pages/home.html). In India noemen ze dit familiekarma (vandaar de ingewikkelde trajecten wanneer mensen gaan trouwen! men weet dat al t familiekarma wordt overgedragen). Modernere benaderingen laten wel zien dat t voor een groot deel op te lossen valt. Ook met bio energetica, familieopstellingen, krachtige healers/sjamanen. Brennan healer en ingenieur Jan Janssen noemt t wormbindingen.. Hierbij een brief aan Jan Janssen over mijn bevindingen.

'Ik denk dat het fenomeen generatievloeken soms uitgesproken door de kerken in Nederland verband houd met dit systeem van wormbindingen hoe jij het beschrijft! Ik ben bij Olof Smit geweest die hierover schrijft ( http://www.earthfather.eu/pages/home.html). Ik moet zeggen dat ik me na het verwijderen van de vloek (en het werk wat Peter van Roosmalen) een stuk lichter voel. Alsof de grondtoon veranderd is en inderdaad een donkere wolk weg is.

Over vloeken is niet veel geschreven, de enige die wel heel veel over vervloekingen schrijven zijn de kerken.. De gereformeerden, de christelijken.. Juist degene die de vervloekingen zelf uitspraken in of over de families ... Ik kan nu opeens zover terug en weet dat mijn vaders lijn van een erf komt uit het Reesterdal in Ijhorst/Staphorst in de 12e eeuw. Daat zit karma, je bent je voorouders.

Hoe ik t zie zijn deze vloeken te vergelijken met de zogenaamde 'wormbindingen' waar in het boek `Integrale transformatie' over wordt geschreven door Jan Jansen. Als je voldoet aan dit systeem (wat niet werkt volgens de wetmatigheid van liefde) maar volgens de wetmatigheid van schuld, boetedoen, plicht, aanspraak maken op loyaliteit dan heb je de (ego) voordelen van dit systeem. `De meest fundamentele relatiekoorden zijn de generatie en familiekoorden. Generatiekoorden zijn biologische bindingen die we hebben met onze voorouders en afstammelingen. Familiekoorden zijn bindingen die bij het familiesysteem horen: idealiter een optimale en geordende generatiebinding waardoor de liefde optimaal kan floreren. In een ideale generatiebinding van voorouders naar afstammelingen stromen er slechts liefde, levenskracht en zegeningen van de oudere naar de jongere generaties.

In de praktijk treden er naast de zuivere generatiekoorden ook nog wormbindingen op. Ze zijn de moeilijkste om te ontrafelen. Wormbindingen vormen het al dan niet uitgesproken netwerk van codes en wetten in een familie en generatiesysteem. De zuivere generatiekoorden werken volgens de wetmatigheid van liefde en zijn daarom puur, bevrijdend en bekrachtigend. De wormbindingen dringen zich op als wetten en codes maar zijn niet verankerd in de bron van de voorouders. Ze zijn verankerd in een secu ndair systeem dat in leven moet worden gehouden door een netwerk van invasieve wormbindingen.

De intentie achter een wormbinding is niet liefde maar een soort aanspraak op loyaliteit, energie, levenskracht, conditionering, doel, status, plicht, schuld… Dit systeem kan generaties oud zijn en overweldigend groot en onwrikbaar lijken. Het contact met dit systeem biedt bepaalde voordelen qua aanzien, inkomen, saamhorigheid of wat dan ook. Maar t gaat niet volgens de wetmatigheid van liefde het gaat over grensoverschrijding, het gaat over het kwetsen van integriteit en waardigheid. Ik heb dit ook zo ervaren in onze familie alsof er naast liefde een ander systeem werkzaam is wat niet gaat over liefde maar over hele andere (niet zo zuivere) zaken wat waarschijnlijk van generatie op generatie is doorgegeven.

Het vergt veel goede wil, kracht en een hoge energietrilling om dit in transformaties te bereiken. Soms in familieopstellingen of door krachtige sjamanen of healers of in
crisismomenten kunnen wormbindingen eruit gewipt worden'. Vaak pas wanneer de pijn of frustratie te groot wordt (zoals iig bij mij beginnen mensen een verlangen te ontwikkelen om zich te bevrijden (zonder te weten dat een wormbinding een belangrijke bron van pijn en frustratie is).

Ik ben denk ik twee jaar geleden in 2007 tijdens SOL begonnen met dingen terugkoppelen die niet volgens de wetmatigheid van zegeningen en liefde gingen thuis maar feedback gaan geven op de wormbindingen. Om liefde, om contact, om hartsverbinding en ik ben een systeemkraker dus een directe aanval op dit wormbinding systeem! En plotsling ging dit hele systeem van wormbindingen in de overdrive en werkt niets meer volgens de wetmatigheid van liefde maar treed het hele systeem van onlogische coderingen en wetten in werking! Het hele systeem ging zich sterk verzetten in de hele familie. Dit waren volgens mij de wormbindingen in werking en ik ben gezegend met het mogen oplossen letterlijk van deze vloek van wormbindingen..

Noem het een vloek, noem het patronen en wetmatigheden en codes die zo diepgeworteld zijn in een familielijn dat ze in alle cellen zitten van de afstammelingen. Het zijn patronen die niet over onvoorwaardelijke liefde en zegeningen gaan. Het is een zijtak, weg van de liefde, die gaat over angst, schuld, pijn, boetedoening en ellende en afwezigheid van liefde. Weten jullie het voelt als een hele grote schoonmaak dit.. ook al zit ik middenin de nacht de hele stamboom te onderzoeken...

En in Rishikesh (en Delhi) kon alles wat aan t licht was gekomen ook daadwerkelijk naar t licht toe! Mocht ik mijn persoonlijke gids Isis ontmoeten, naast alle engelen dan wel in spirituele of mensgedaante.. Ma Ganga Kumb Mela! En er was alleen nog maar liefde!

Hari Hari Ganges. Ohm Namah Shivaya!




« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville