Vrouwelijke leiders tijdens Isis Cultus

Toegevoegd door Saskia Beugel op 13-07-2011 om 01:14

Adiesj Bakas voorspelde dat vorig jaar het jaar van de zingeving zou worden en dat de leiders nu een soort hogepriesterschap nodig hebben. Dit doet mij denken aan de Isis Cultus.

Ik denk dat deze hogepriesteres en Godin van de liefde, bezieling en vrijheid ons de komende tijd en bij de (broodnodige) transformatie kan helpen en inspireren. Ook Astroloog drs. Peter Delahay spreekt over dat vrouwen in de lead zullen zijn bij het nieuwe leiderschap. Ik denk zelf ook dat vrouwen een grote rol hierin kunnen en moeten spelen: vanuit hun hart, vanuit inspiratie, vanuit liefde en bezieling! Vrouwen kunnen elkaar en ook mannen helpen om meer en meer vanuit ‘t hart en vanuit verbinding te gaan leiden, leven en werken!

Tijdens de Isis Cultus waren vrouwen inspirators en leiders vanuit verbinding en vanuit het hart. Mannen waren de uitvoerders óók vanuit het hart en mannen brachten focus en richting. Isis leerde: ‘Het is de taak van de vrouw om het innerlijk licht te kennen en het beslissende woord te spreken. De man zal in algehele vrijheid de uitvoerder zijn van hetgeen zij beslist’ (Bron: Achter de Sluier van Isis).

Misschien dat deze oude cultus & filosofie ons best een handje kan helpen vandaag de dag. Is dat wat in onze (Westerse) maatschappij niet helemaal goed gaat? Opeens werden mannen (even generaliserend) inspirators en leiders… en vrouwen de uitvoerders. Misschien dat we daar een afslag hebben gemist en we zo veel ‘psychopatische’ (bedrijfs)structuren hebben gecreerd: veelal zonder hart en ziel en niet mens maar geld gestuurd. Zoals Paul de Blot (hoogleraar Nyenrode) stelt bedrijven maken nu geen winst voor de mensen maar mensen zijn er voor de winst. Een maatschappij waar vrouwen en masse burn out raken en mannen ‘lonely at the top’ staan (totaal niet meer verbonden).

Wie is Isis precies? Isis is de Godin van de bezieling en de vrijheid. Een Oud-Egyptische moedergodin en de grootste van alle godinnen. Ze wordt als zodanig dan ook beschouwd als de machtigste figuur in het Egyptische pantheon en had enorme magische krachten. Ze is het archetype van het autonome vrouwelijke principe, dat we allemaal in ons dragen en dat niet ondergeschikt is aan het mannelijke principe, maar er gelijk aan is en het aanvult.

De Isis-cultus kwam op gang (na de 4e eeuw voor Chr.) van Alexandrië naar de Mediterrane landen (Griekenland en Rome). De cultus stierf uit in Rome na het opzetten van het instituut van het christendom. Daarvoor bestond deze cultus zij aan zij naast
het opkomende christendom, Jodendom en de Islam. Er wordt zelfs beweerd dat de naam Jezus de naam Isis in zich draagt (J + Isis). De wederopstanding van Jezus schijnt gebaseerd te zijn op Egyptische religie en de heropleving van Assur en zijn teachings van liefde geinspireerd door de teachings van Isis over liefde. “Israel’ betekent Isis Royal, de koninklijke lijn van Isis. De naam Israel is een samenvoeging van Isis (moeder
godin), Ra (Sun God) en El (de vader God). Zelfs de naam Parijs stamt af van Isis
(Para Isidos).

Kan Isis ons helpen bij het nieuwe leiderschap? Ik denk van wel. Ben benieuwd naar jullie kennis, ideeen hierover! Mail info@rishis.nl of plaats je reactie

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville