Je Bent Wat je Eet

Toegevoegd door Lisette Hennen op 07-08-2011 om 04:06

Wat kunt u doen om u gezond en energiek te voelen ongeacht welke leeftijd? Kunt u het zich voorstellen, dat u bijna nooit verkouden of grieperig wordt? Hoeveel tijd zou u dat schelen? Wat zou u allemaal kunnen doen in die tijd? Wat zou u daarvoor over hebben? David Wolfe bracht de antwoorden op deze vragen samen in de MirrorCentre in een ontwakende 5 uur durende lezing.

Wie is David Wolfe?

David Wolfe is een van 's werelds meest toonaangevende voedingsdeskundigen op het gebied van bewuste voeding. Hij is auteur van o.a. ‘Naked chocolate’, ‘Eating for Beauty’ en ‘The Sunfood Diet Success System’. Hij groeide op in een omgeving van dokters en artsen. Hierdoor kwam hij er op jonge leeftijd achter dat er vanuit de geneeskunde en wereld van medicijnen weinig ‘know how’ was ten opzichte van preventie en gezondheid. Hij werd bewust van het feit dat Mensen vaak niet ‘langer leven’ maar ‘langer sterven’.

Dit triggerde hem en hij startte met passie zijn zoektocht naar antwoorden. David Wolfe raakte in zijn onderzoek geïnspireerd door zijn ontdekkingen in natuurgeneeskunde, ayurveda, sjamanisme, natuurlijke Chinese medicijnen, bijzondere mensen die door specifieke voeding heel oud zijn geworden en bracht deze wijsheden van allerlei verschillende culturen samen in boeken, lezingen en verschillende websites en is sindsdien de meest gevraagde spreker omtrent superfoods en preventieve gezondheid.

Als succesvol spreker, geeft David elk jaar meer dan 100 inspirerende lezingen en seminars in de Verenigde Staten, Canada, Europa en de Stille Zuidzee. Tijdens deze bijeenkomsten inspireert hij mensen om hun gezondheid te optimaliseren door het gebruik van positieve affirmaties, superieure voeding, bewustwording en door het toevoegen van superfoods, medicinale kruiden en medicinale paddestoelen aan hun dagelijkse voedingspatroon.

Door recente technologische doorbraken hebben we vanuit de wetenschap ontdekt dat de juiste voedingsmiddelen en kruiden het voordeel kunnen brengen van maximale voedingswaarde en prachtige smaaksensaties. Waardoor u uw lichaam optimaal kunt voeden en u van uw vitaliteit de vruchten kunt plukken. Want wie wil zich nou niet 100% voelen? Ik wel!

Welke mogelijkheden hebben wij om gezond en energiek te blijven? Om ons lichaam preventief te beschermen tegen microben, schimmels, nanobacteriën, slechte calcium en parasieten?

Volgens David kan dit door het nuttigen van de allerbeste kruiden, superfoods en medicinale paddestoelen die de natuur ons te bieden heeft en door aan uw geestelijk en mentale groei te werken en te doen waar uw passie ligt.

Welke kruiden, superfoods, rauwe groenten, fruit, noten en paddestoelen kunt u het beste dagelijks aan uw voedingspatroon toevoegen?

1. Superfoods

Deze krachtige cadeau’s van moeder natuur hebben veel unieke eigenschappen in zich waar u uw voordeel mee kunt doen. Bijvoorbeeld, de gojibes (een adaptogeen [1] ) is een bron van complete proteïne, immuunstimulerende polysacchariden [2] , bevat de leveropruimer betaïne, verhoogt het libido, heeft de hoogste bron van bètacaroteen in zich, heeft anti-aging kwaliteiten en bekrachtigd ons hart en vaten stelsel. Naast de gojibes leest u hier de top 10 superfoods die u dagelijks aan uw maaltijden kunt toevoegen:

Rauwe cacao (hoog gehalte magnesium)

Maca (adaptogeen)

Bijpollen, honing, royal jelly en propolis

Spirulina (vitamine A, B1, B2, B6, B12, E en K)

Afa blue green alg (Klamath Lake, ondersteunt hersenfuncties)

Marine fytoplankton (omega 3/6/7/9 en verhoogt brein functie)

Aloe vera (polysacchariden, hydrogeen en ormus concentraten, collageenopbouwend)

Hennepzaad en olie (omega 3 en 6)

Kokosnoot (antivirale eigenschappen wegens laurinezuur)

Chlorella (bloedzuiverend en alkaliserend)

2. Superherbs

Kruiden geven niet alleen smaak aan gerechten, ze hebben ook helende eigenschappen op ons gestel. Hier vindt u de sterkste kruiden en medicinale paddestoelen die heilzaam zijn voor uw lichaam:

- Pau d’Arco (tegen schimmels e.a)

- Cat’s Claw (immuunverhogende eigenschappen)

- Horsetail (verhoogt calcium opname)

- Vanille (diepere remslaap)

- Chanca Piedra (vecht tegen nanobacteriën en calcificatie)

- Chapparal (verlicht artritisachtige pijnen)

- Sacha Jergon (ondersteunt de lever)

- Reishi paddestoel (antivirale kwaliteiten)

- Chaga paddestoel (hoogste antioxidanten, sterkste vechter tegen vrije radicalen)

- Tremella paddestoel (natuurlijke vitamine D. 

Bijvoorbeeld de Reishi paddenstoel laat bij inname verschillende effecten zien, het functioneert in het lichaam als antioxidant, bloeddruk-verlager en als ontstekingsremmer. Reishi heeft ook een belangrijk positief effect op ons immuunsysteem. Er zijn nu wetenschappelijke onderzoeken gaande m.b.t de antioxidanten en antitumor eigenschappen van reishi. Om vast te stellen of Reishi ondersteuning biedt tijdens een chemokuur in de behandeling van kanker zijn nu nog onderzoeken gaande. Tevens worden er onderzoeken gedaan omtrent reishi en borstkanker/ prostaatkanker waarin onderzocht wordt of het de kankercellen aan kan vallen.

3.Levende rauwe planten

Dat zijn de meeste vruchten, groenten, noten, zaden, zeewier, gekiemde groentes, tarwegras, en gefermenteerde voedingsmiddelen (zuurkool). Het is belangrijk voor je gezondheid om veel groente en kruiden binnen te krijgen, want dit alkaliseert het lichaam. Oftewel, het gaat verzuring tegen. Verzuring is de wortel van vele degeneratieve ziektes. De eenvoudigste manier om verse groente en fruit tot u te nemen is het maken van groentesappen of smoothies. Onze dagelijkse maaltijden met 1 ons groente en 1 stuk fruit zijn vaak niet genoeg om uw lichaam alkalisch te maken en uw immuunsysteem krachtig te houden. Alkalisch Water is ook een belangrijk onderdeel hierin. Buiten de welbekende kool, broccoli, spinazie en wortelen zijn deze belangrijke soorten een onderzoek waard:

- Noni vrucht (Antiseptische kwaliteiten, stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen en vergroot de kracht van deze cellen),

- Acai bes (Hoogste ORAC [3] score en regenereert stamcellen),

- Inca bessen (Vitamine P en bioflavonoiden),

- Kelp (Iodine),

- Yacon (Probiotica, pakt vrije radicalen aan in de darmen).

Toegevoegde melk goed voor elk?

Tevens sprak David Wolfe over slechte calcium. Hiermee bedoelt hij niet dat calcium op zicht slecht is maar benoemt de ‘slechte’ calcium dat toegevoegd is aan bepaalde producten die wij in de supermarkt kopen of als supplement tot ons nemen. Wat dat met ons cardiovasculair systeem en onze botten doet, noemt men calcificatie. David vertelt dat als we extra calcium innemen wat voor ons lichaam niet ‘opneembaar’ is, dit rechtstreeks zijn weg vindt en vastkleeft op onze botten en in onze aderen.

Deze calcificatie ontstaat vanuit een micro-organisme wat een schild heeft als een oester. Deze organismes leven in kolonies die koraalachtige sporen achterlaten in het lichaam, zoals bijvoorbeeld op onze botten (zie foto). Doordat het organisme langzaam groeit, merken we er in eerste instantie niets van. De calcificatie die dit organisme veroorzaakt kan verschillende hardnekkige problemen veroorzaken, zoals een hartaanval, nierstenen, reuma, artrose, kanker, galstenen, artritis en helaas nog meer ziektebeelden. We denken dat calcium belangrijk en goed is voor ons lichaam, wat ook zo is, maar het is belangrijk te weten welk soort calcium goed voor ons is. Want we hebben toch calcium nodig. Ga op zoek naar goed opneembaar calcium zoals u kunt vinden in natuurlijke producten of superfoods.

Calcificatie kunt u op verschillende manieren aanpakken waar MSM ( Methylsulfonylmethaan) , MMS (Mineral Miracle Supplement), knoflook, fulvinezuur, zeoliet [5] en DMSO ( Dimethylsulfoxide ) als calcium vechters ingezet kunnen worden. Maar ook een zapper, black walnut tinctuur, Cloves en wormwood kunnen decalcificerend werken. Op internet is genoeg onderzoeksmateriaal en filmpjes over dit onderwerp te vinden. Helaas is er nog te weinig door artsen over geschreven. Wel zijn er op Google Scholar wetenschappelijke onderzoeken over calcificatie te lezen.

Toch vind ik het vreemd, als calcificatie in een vroeg stadium door gezonde voeding aangepakt kan worden waarom laten we dit dan zover komen? Waarom wordt ons dit niet middels preventieve maatregelen duidelijk gemaakt? Om maar te zwijgen over wat calcificatie met onze pijnappelklier doet (Lees ontwikkeling van het hoger bewustzijn> 3 e oog).

Hoe kunt u superfoods en kruiden toevoegen aan uw eetpatroon?

Begin simpel en start met het gebruiken van de superfoods of kruiden waar u zich door voelt aangetrokken. Koop een blender (liefst een van 1500 watt) en experimenteer met het maken van verse fruit smoothies waar u de verschillende genoemde kruiden en superfoods aan toe kunt voegen. Probeer eens zelfgemaakte thee met bovengenoemde kruiden. Of nog beter; voeg de zelfgemaakte thee toe aan de smoothie om op die manier alle krachten te verzamelen en zo uw immuunsysteem te verhogen. Gewoon door simpelweg de beste kruiden en groenten aan uw dieet toe te voegen.

Superfoods zoals hierboven omschreven zouden te allen tijde rauw gegeten dienen te worden (met uitzondering van de medicinale paddestoelen en sommige groente & kruiden). Belangrijk is hierbij te benoemen dat 150 jaar onderzoek heeft aangetoond dat levend rauw voedsel boordevol vitamines, enzymen, co-enzymen, bruikbare proteïnes, mineralen, glyconutriënten en vele andere elementen bevatten om uw lichaam optimaal van de juiste stoffen te voorzien. Dat valt niet te zeggen over bijvoorbeeld magnetron maaltijden. Een fantastische manier om naast uw dagelijkse voedingspatroon net dat beetje extra krachtvoeding binnen te krijgen. Of zoals David Wolfe het zegt: ‘Today is your best day to start ever!

Waar dan ook met een glimlach aan toegevoegd wordt: “Geloof niet alles wat ik zeg en ga altijd zelf op onderzoek uit.” Of komt dat door de 5 advocaten die fulltime voor David Wolfe werken om de FDA een stap voor te wezen vanwege de specifieke claims die hij maakt? Want de waardevolle informatie, daar is de Farmaceutische industrie niet blij mee. Ik ga op onderzoek uit, u ook?


Voetnoten:

[1]  Adaptogeen is een term dat gebruikt wordt in de medicinale plantenwereld en betekent dat het een combinatie van therapeutische kwaliteiten voor het menselijk lichaam in zich draagt. Ze hebben een normaliserende invloed op het lichaam, wat betekent dat ze bij een hoge bloeddruk verlagend en bij een lage bloeddruk verhogend werken. Ze hebben weinig of geen bijwerkingen. Deze term werd voor het eerst gebruikt door Professor Breckman.

[2]  Polysachariden  zijn  koolhydraten  die zijn opgebouwd uit een groot aantal  monosacharide  -eenheden. De bio  polymeren  kunnen zowel lineair als vertakt zijn, en bestaan uit allemaal dezelfde monomeren als uit verschillende monomeren.

[3]  ORAC  , Oxygen Radical Absorption Capacity

[4]  Sapponinen zijn glycosiden en komen voor in een groot aantal planten en plantproducten die een belangrijke rol spelen in de dagelijkse voeding van de mens. Planten produceren sapponinen op het moment dat ze aangevallen worden door bepaalde pathogenen, insecten of sterke zonnestraling. Sapponinen kunnen gezondheid bevorderen of juist ziekte uitlokken.

[5]  Zeoliet trekt zware metalen zoals mercury, lood, arsenicum e.d uit het lichaam.

alt


« terug

Blogger

Lisette Hennen

Namaste lieve bloglezer! Ik ben Lisette Hennen, en geef Beeldende therapie & Superfoodcoaching via ‘Art... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville