Puinruimer van verkeerde energie in huis

Toegevoegd door Saskia Beugel op 26-10-2011 om 23:08

Sinds kort woon ik in een nieuw huis in Amsterdam Zuid. Na een tijd in Amsterdam rond  te hebben ‘gezworven’ is het bijzonder prettig om een eigen plekje te bezitten. Een plekje dat energetisch ook helemaal schoon is en van ‘mij’.  Juno Burger hielp me hierbij.

Puinruimen van negatieve energie? Ik las het in een tijdschrift en dacht dat kan mijn huis wel gebruiken! Het kan natuurlijk zijn dat ik aan het bijkomen ben van alle rollercoasting en stormachtige ontwikkelingen van de afgelopen jaren (zowel privé als van mijn onderneming) maar ik heb me nog niet eerder zo moe gevoeld als in dit huis. Juno was niet de eerste die zich hierover boog. Enkele maanden geleden had ik al een sjamaan op bezoek die een bijdrage had geleverd aan deze ‘energetische schoonmaak’. Hij werkte met een wichelroede en vooral op de aardstralen en zogenaamde negatieve velden.  Aardstralen zijn een beet je ‘nasty buggers’ en schijnen naar mensen toe te bewegen die hoog gevoelig zijn en/of  een hoge staat van bewust-zijn hebben. Je kan je door die straling erg moe voelen, slaapproblemen krijgen of depressieve gevoelens. De sjamaan plaatste toen b ij de voordeur kristallen (voor het aantrekken van het licht) en de zogenaamde sneeuwvlokobsidiaan (gericht op waarheid en het laten zien van de ware aard en om de negatieve stralen te keren).

De obsidiaan heeft zijn werk wel gedaan en de waarheid kwam beetje bij beetje op borrelen…  Illusies werden langzaam maar zeker doorgeprikt en ik merkte dat ik steeds meer en meer op aarde kwam (maar wow ..wat mis ik af en toe mijn luchtballon).  Het doel was blijkbaar meer het aarden van mij, het gronden van mezelf, nog meer het echte contact met Moeder Aarde en de manifestatie.

De energie in huis was zeker veranderd maar nog steeds vond ik dat er een zware sluier voelbaar was. Dat voelde ik nog sterker na een heerlijke yoga week in de natuur en buitenlucht en daarna had ik dan ook weinig zin meer om naar huis te keren. Binnen, de stad, Nederland, regen, geen groen, de zware energie in huis. Ik zag er tegenop. Maar gelukkig kon ik de hulp van Juno inroepen. ..een van de meest bekende ‘houseclearers’ en bekend ook van het mindstyle magazine Happinez.

Juno Burger is ‘puinruimer van verkeerde energie’ en stond dus vorige week op de stoep. Juno is verre van geitewollensok en heeft nog steeds de uitstraling van een ‘reclamejongen’ (wat ie ooit was). Toen ik hem vroeg naar hoe hij nu zo op het pad van huizenschoonmaker is gekomen vertelde hij dat hij inderdaad jaren in de reclamewereld had gewerkt maar zich toen ook lang heeft afgesloten voor zijn gevoeligheid. Hij ontkende daarmee een wezenlijk deel van zichzelf en begon zichzelf ontwikkelen. Aanvankelijk door een opleiding intuitieve ontwikkeling en vervolgens 5 jaar bij Eric Dowsett in Australië om het ‘vak’ te leren als energetische huizenschoonmaker. In de afgelopen 15 jaar bezocht hij duizenden huizen en heeft zo zijn ervaring opgedaan in het ‘houseclearen’

Wat me meteen opviel bij binnenkomst is zijn heldere compassie-volle ogen. Juno legde me eerst uit hoe hij werkt. Hij vertelt dat een huis in de stad ‘schoonhouden’ geen gemakkelijke opgave is. Allereerst heb je te maken met aardstraling van het ‘land’ en de geschiedenis van het land waar je huis op staat. Dan heb je te dealen met elektrostress (van zendmasten, wifi’s etc) die effect hebben op de energie in je huis. En last but not least en zeker niet te vergeten de resterende energie van emoties van buren, voormalige bewoners, geestenergie, voorwerpen en die van jezelf.

Juno checkt je huis op al deze niveaus en maakt het huis energetisch schoon. Dit doet hij door de emotie(s) en gevoelens die hij waarneemt te herkennen, te erkennen en vervolgens helemaal te laten zijn. Door het samenkomen van dit bewuste voelen en het laten zijn is een energetische shift mogelijk die ervoor zorgt dat belastende energetische spanning kan ontladen. Als hij binnenkomt gebeurt er meestal al wat. Vaak zelfs al een week voordat hij komt dat gaan er dingen schuiven. Processen waar je klaar mee bent worden snel afgerond, projecten of mensen verschijnen in- of verdwijnen uit je leven. De ‘schoonmaak’ versnelt ontwikkelingsprocessen en dat begint al voordat hij er is en kan ook nog even aanhouden nadat hij geweest is.

Hij vertelde me dat hij denkt dat de buurt gebouwd is op een begraafplaats en dat hij passieve energie voelt in het huis. In een passief huis wordt je moe, je kan het huis niet uit en er komt niets uit je handen. Dat zijn allemaal wel dingen die ik heb gevoeld de laatste tijd. Het lukte me soms gewoonweg niet om de deur uit te komen alsof het huis me ‘vasthield’. Dat is ook iets wat Juno kan bevestigen als zijnde een kenmerk van een passief huis.

Ik heb dit later gecheckt en kan niet echt een begraafplaats traceren in het archief maar wel kom ik erachter dat in vrijwel iedere huis in deze straat Joodse handelaars-families hebben gewoond en dat er in 1941 een grote razzia is geweest en dat alle Joden uit mijn straat zijn gedeporteerd.

Na zijn uitleg verdwijnt hij mijn slaapkamer in en na een uur in stilte komt ie terug en vertelt me wat hij tegen is gekomen. Hij voelt in het huis niet alleen passieve energie en mogelijk de energie van een begraafplaats of iets anders zwaars maar ook veel zorgen en hartenpijn. Dat kan zijn van vorige bewoners, buren en mogelijk ook van mij. Door al deze gevoelens en emoties te erkennen en er oordeel loos naar te kijken kan het terug naar waar het thuis hoort. Daarna geeft hij mij een persoonlijke healing (door middel van handoplegging) zodat het huis en ik beiden schoon zijn en met een schone lei kunnen beginnen.

Juno wijst me erop dat het mogelijkerwijs nog even kan duren en dat er wat verschuivingen zullen optreden bij mij, in huis en in mijn omgeving de komende tijd. Zo zal de lichtere energie misschien nog wat onwennig en ‘leeg’ kunnen aanvoelen. Het is nu een paar weken geleden en de afgelopen tijd is er zeer veel gebeurd en zeer veel verschoven in mezelf en in mijn omgeving. Het huis heeft inderdaad nog lang onrustig aangevoeld en soms ook inderdaad ‘leeg’ maar ik merk dat ik steviger met beiden benen op de aarde sta, helderder ben, eerlijker naar mezelf en anderen en dat ik steeds meer voor mezelf ga staan. Ik laat gebeurtenissen en mensen los die niet meer bij mij passen (en soms vanuit een andere energie weer als nieuw kunnen verschijnen) en dat ik steeds meer mensen aantrek die helder, eerlijk en krachtig zijn en die het spirituele en materiele geďntegreerd hebben. En.. ik nodig mensen weer thuis uit. Iets waar ik lang de energie niet meer voor in huis had.. 

Wil je ook je huis schoon?  Juno Burger  http://www.junoburger.com

Overige links

http://www.ericdowsett.com
 

 

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville